donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandsche Bank trekt vergunningen Suri-Change in

Nederlandsche Bank trekt vergunningen Suri-Change in

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de vergunningen van geldwisselkantoor Suri-Change ingetrokken. Sinds vorige week staat het bedrijf niet meer geregistreerd bij DNB, meldt de NOS vanmorgen.

Het geldwisselkantoor heeft sinds 2004 twee vergunningen bij de centrale bank van Nederland. Eén voor het versturen van geld naar het buitenland, waaronder Suriname, zonder de tussenkomst van een bank en één voor het wisselen van vreemde valuta.

Volgens de advocaat van Suri-Change is het besluit van DNB om de vergunningen in te trekken nog niet definitief: het bedrijf kan de komende zes weken nog bezwaar maken. Volgens de raadsvrouw heeft het bedrijf in haar meer dan 30-jarig bestaan nooit enig misdrijf begaan.

In een persbericht van juni dit jaar benadrukte het bedrijf ook dat de beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn en dat zij volledige medewerking verleent aan de betrokken instanties.

De toezichthouder wil niet ingaan op details vanwege vertrouwelijkheid, schrijft de omroep.

Het Rotterdamse bedrijf is al sinds de lente onderwerp van een strafrechtelijk proces. Suri-Change zou volgens het Openbaar Ministerie betrokken zijn bij witwassen van drugsgeld en grootschalig ondergronds bankieren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Waar er rook is, is er vuur. Als Surichange haar zaken conform de Nederlandse wetten en voorschriften had gedaan was er geen vuiltje aan de lucht. Maar nee hoor.Er is flink gesjoemeld om de Nederlandse instanties om de tuin te leiden.Maar Nederland heeft geen tanden, maar men kan hard bijten.De vele cocaine schandalen waarbij Surinamers betrokken zijn, de luidkeels verkondigde diaspora kapitaal en hun geldstromen wezen mede in de richting van Surichange.Nederlanderse onderzoeksambtenaren slapen niet.


    Maak melding
  2. Drie jaar Chan en Nederland heeft het geweten, fresh capital.

    De onzin van Chan is voor de chanisten, Nederland heeft een ambassade en veiligheidsmensen in het Land. Ze weten meer dan de gemiddelde Suri, zoveel is nu wel duidelijk. Hoeveel grote hindustaanse boys zijn inmiddels met al hun miljoenen opgepakt?


    Maak melding
  3. De grootste drugsdealer van suri blijft bouta. Veroordeeld tot 20 jr cel door Nederland.
    Zijn zoon 15 jr drugsdeal met Hezbola.

    Bigie drugafamirie

    Vergunning alleen vóór rottjeknor ingetrokken. Tsja dan maar in ter Apel.
    Internationaal clandestiene.


    Maak melding
  4. Sorry maar dit is geen 1980 . Geld overmaken wereldwijd kan met tal van banken Revolut en tal van andere internet banken . Als je drugs geld wil witwassen is het geschikt voor . Maar goed als mensen in Suriname of elders wereldwijd geld willen overmaken heb je Surichange niet meer nodig .


    Maak melding
  5. Emerald, je zegt maar wat in de ruimte.Jouw bewering komt niet overtuigend.Het is simpel om met modder te smijten richting je vermeende tegenstander.Jouw bewering komt zwak over…


    Maak melding
  6. maar rob jongen toch dat is jouw handelsmerk. man je doet niet anders dan lullen inde ruimte. Nooit k=om je met gefundeerde kritiek
    Het verbaast e steeds weer dat jullie het opnemen voor anderen. Allemaal schurken, dus als iemand het opneemt voor een ander zal hij vast en zeker iets er aan overhouden
    Suri change zal heus wel boter op zijn kop hebben


    Maak melding
  7. De Hindoestanen hebben gelijk. De Hollanders zijn rijk geworden met het zweet van onze voorouders. Het is tijd dat ze dat terugbetalen. Goedschiks dan wel kwaadschiks. Sommige Surinamers likken nog steeds die go-olo van die bakra’s en denken dat alles wat de bakra zegt zo moet.
    Vergeet nooit hoe de zweep over de rug van je voorouders kletste.


    Maak melding
  8. Boutisten hebben geen enkel democratisch gevoel, rechtstaat zegt ze niets. Voor de boutisten staat hun afgod boven alles en iedereen, zie maar hoe ze hier op wtk zich in alle bochten wringen om hun afgod te verdedigen, leugens, onzin, racistische onderbuikgevoelens alles is geoorloofd.

    Zoek de verschillen @robg


    Maak melding
  9. Finabank krijgt A+/A kredietwaardigheidsrating van regionale rating autoriteit

    De Finabank kan in dit open gevallen gat springen en als ze aan alle voorwaarden voldoen bij DNB geregistreerd worden en kunnen Surineds weer valuta naar hun familie naar Suriname overmaken.

    Wel goed uitkijken dat men niet dezelfde fout maakt als Surichange ( Heel goed uitkijken voor witwassen).

    Werk aan de winkel voor Finabank in Suriname. Heel raar dat er niet een Surinaamse bank uit Suriname in Nederland een bankkantoor heeft.


    Maak melding
  10. Cash overmaken en wisselen wordt moeilijker gemaakt. Dat past in het WEF beleid van de NL regering.
    Bij sommige pinautomaten in NL mag je max. 300 euro opnemen. Al heb je 1000 miljoen op je rekening staan.
    Al je geld op de bank behoort aan de bank. Zolang ze het willen, mag je wat ervan af halen. Willen ze het niet meer, dan wordt jouw rekening geblokkeerd of opgeheven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES