maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHuisbaas giet benzine over matras waarop tiener slaapt en steekt vuur aan

Huisbaas giet benzine over matras waarop tiener slaapt en steekt vuur aan

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft maandag 23 oktober de 35-jarige H.D. aangehouden, nadat hij die ochtend brand had gesticht bij een woning. Daarbij liep een 16-jarige jongen zware brandwonden op.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte de huisbaas is van de 32-jarige vrouw M.J. die samen met haar tienerzoon M.M. in het huis aan de Kastiestraat woont. De huisbaas die een bekende is van de politie, bedreigde de vrouw regelmatig met brandstichting, omdat zij volgens hem de huur vaak niet betaalde meldt het Korps Politie Suriname.

Maandagochtend besprenkelde H.D. de voordeur van het huis en een matras in de woonkamer met brandbare vloeistof (vermoedelijk benzine). M.M. die op dat moment op het matras lag te slapen kreeg bij die gelegenheid benzine over zich heen gegoten

De huisbaas stak zonder te aarzelen het vuur aan, waarna hij de plaats verliet. Het vuur sloeg heel snel op het matras en het lichaam van de slapende jongen. Een jongere broer kon nog net met zijn zusje uit de woning vluchten.

De woning liep brand- en schroeischade op, terwijl de totale inboedel door de brand is verwoest

Omstreeks 07.05 uur kreeg de politie van Latour melding van een geval van brandstichting gepleegd aan bovengenoemde straat. Op het adres troffen de wetsdienaren de zeer bedroefde moeder aan tezamen met haar kinderen onder wie M.M., die niet aanspreekbaar was en verschillende zware brandwonden over zijn hele lichaam vertoonde.

Het slachtoffer werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZP.

De brandstichter werd na snel speurwerk van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat. Hij is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld.

De politie van Latour heeft deze zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Deze huisbaas hoort in een kliniek voor psychopaten thuis.Die man is levensgevaarlijk. De wet zegt hem helemaal niets. Het zal me niet verwonderen als hij mogelijk ” doden “op zijn naam heeft staan.Naast de strafrechtelijke vordering tegen deze gestoorde geest moet ook een civiele vordering tegen hem ingebracht worden.Als schadevergoeding moet zijn woonhuis toegewezen worden aan de moeder en haar zoon.Dit soort gekken moeten voor zeer lange tijd achter slot en grendel.


    Maak melding
  2. 🤔piromoordenaar die lijk die van Jimmy Hendrix 🤣 cultuur tuinlaan voor deze gast👹
    Effe serieus als wat de afgelopen jaren in SU plaats vinden zijn net Hollywood moties.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES