dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFranse militair onterecht ingesloten om tanden in ketting

Franse militair onterecht ingesloten om tanden in ketting

-

Does Travel - naar Suriname

Een 21 jarige militair met de Franse nationaliteit werd afgelopen weekend aangehouden, omdat hij een ketting met tijgertanden in zijn bezit had (foto). De man heeft echter een volle dag onterecht in detentie doorgebracht, omdat het niet gaat om tanden van een tijger. Dit zegt zijn advocaat Derrick Veira aan de redactie van Waterkant.Net.

De militair K.S. werd op zaterdag 21 oktober  aangehouden en in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De reden van zijn inverzekeringstelling was dat K.S. een ketting, gemaakt van boszaden en twee tanden afkomstig van een zoogdier, om zijn nek had.

De Surinaamse politie en ook het Openbaar Ministerie gingen er van uit dat het om tijgertanden ging.

“Een eenvoudig onderzoek dat ter plaatse gedaan kon worden zou meteen aantonen dat het niet om tijgertanden ging, maar om voortanden van een pakira. Er waren talrijke mogelijkheden om eerst na te gaan of het daadwerkelijk om tijgertanden ging alvorens het besluit tot insluiting genomen werd”, aldus Veira.

“Het is de zoveelste blunder van de verantwoordelijke die gaat over de economische delicten bij het Openbaar Ministerie. Burgers moeten niet blootgesteld worden aan optredens waarbij nodeloos hun rechten worden beknot door het Openbaar Ministerie”, merkte de advocaat op.
 
K.S. is op zondag 22 oktober, nadat een medewerker van LBB heeft bevestigd dat het om pakiratanden gaat, omstreeks 16.00 uur door de politie in vrijheid gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Deze dienst ziet pakiratanden aan voor tijgertanden en sluit daarom onschuldige mensen op. Dezelfde dienst ziet de dieven, die de beschermde blauwe Braziliaanse ara’s en Golden Tamarin aapjes onder hun neus wegstelen, niet.
    Ik vraag me echter ook af waarom iemand zo’n lelijke halsketting om zijn nek wil hangen. Laat die afschuwelijke tanden toch gewoon in de pakira zijn bek zitten.


    Maak melding
  2. Pakira ’s mooie dieren alleen jammer dat mensen hun vlees zo lekker vinden best triest. Pakira’s daar moeten mensen niet opjagen en hun vlees eten. Ik zou een pakira als huisdier willen. Mooie grote knaagdieren pakira’s.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES