woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieFinabank krijgt A+/A kredietwaardigheidsrating van regionale rating autoriteit

Finabank krijgt A+/A kredietwaardigheidsrating van regionale rating autoriteit

-

Does Travel - naar Suriname

Finabank N.V. heeft als eerste en enige financiële instelling in Suriname een kredietwaardigheidsrating van de regionale rating autoriteit CariCRIS ontvangen, en wel een A+ rating voor de SRD, en A rating voor de vreemde valuta, met een stabiel vooruitzicht.

Deze goede kredietwaardigheidsrating is ook voor Suriname een mijlpaal. De kredietwaardigheidsrating is gebaseerd op de sterke governance, robuuste marktpositie, goede financiële prestaties, het vermogen om schulden terug te betalen en het risicoprofiel van de bank.

De kredietwaardigheidsrating is belangrijk voor het verder uitvoeren van de strategie van Finabank. Het vergroot het nationaal en bovenal het internationaal vertrouwen in de bank waardoor Finabank in staat is om regionaal haar vleugels verder uit te slaan. Finabank zal hierdoor regionale investeerders aan kunnen trekken en kan haar leningenportefeuille verder diversifiëren in de regio. Hierdoor wordt de bank verduurzaamd waardoor het vertrouwen van de klanten in de bank verder zal toenemen.

CariCRIS heeft eveneens geconcludeerd dat Finabank haar winstgevendheid, sterke financiële positie en goede liquiditeitspositie continueert. Om de kredietwaardigheidsrating te blijven behouden, zal Finabank nu ook periodiek gaan rapporteren aan CariCRIS om de rating te behouden of te verbeteren.

Finabank is trots op deze mijlpaal en dankt het succes aan het vertrouwen van al haar stakeholders in de bank.

Over CariCRIS:
Caribbean Information and Credit Rating Services (CariCRIS) is het toonaangevende ratingbureau van het Caribisch gebied, waarin regionale centrale banken, verschillende grote regionale commerciële banken en CRISIL, een zusterbedrijf van het wereldwijd erkende ratingbureau Standard & Poor’s participeren. Haar ratings geven een objectieve beoordeling van de kredietwaardigheid van de beoordeelde instellingen en weerspiegelen onze grondige kennis van de risico’s die uniek zijn voor het Caribisch gebied.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES