zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVergeten pot met eten op vuur kost 8-jarig meisje het leven

Vergeten pot met eten op vuur kost 8-jarig meisje het leven

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen nacht is het verkoolde lichaam van de 8-jarige Charity Balai aangetroffen tijdens bluswerkzaamheden bij een woningbrand aan de Augustinomandarijnweg in Suriname. De brand in de woning ontstond doordat een pot met eten op het vuur was vergeten.

Op het erf op bovengenoemd adres staan twee huizen, waarvan de achterste van hout was opgetrokken en de voorste van steen. De moeder (40) lag in de voorste woning met haar 4-jarige dochter terwijl het latere slachtoffer met haar zus van 12 jaar in de achterste woning was.

Charity was daar bezig eten voor 22 honden te koken, toen de stroom uitviel door een aanrijding aan de Welgedacht A-weg. De twee zusjes vielen toen in slaap, maar de pot met eten stond nog op het vuur. Er ontstond brand waarna de woning vlam vatte. Volgens de zus van het slachtoffer werd zij wakker en zag een dikke rookontwikkeling in de woning.

Ze probeerde haar zusje nog te redden maar vanwege de rookontwikkeling was ze genoodzaakt uit de woning te rennen. De moeder van Charity waagde nog enkele reddingspogingen, echter zonder succes. De vrouw liep verschillende brandwonden op Het vuur greep zich snel om zich heen en sloeg over naar de voorste woning. De moeder en twee andere meisjes waren genoodzaakt zich veilig te stellen.

Buurtbewoner Fabian R. zag vanuit zijn woning het vuur en ging meteen naar het adres om hulp te bieden. Hij sprong over de schutting en kon samen met een andere man 21 honden over de schutting gooien, zodat ze aan de vlammen konden ontsnappen.

Beide woningen waren reeds in lichterlaaie en hij kon het slachtoffer niet meer helpen. Toen de brandweer ter plaatse arriveerde kon ze slechts nablussingswerkzaamheden verrichten. De brandweerlieden troffen tijdens het blussen het verkoolde lijk van het kind aan. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het lichaampje naar het mortuarium vervoerd.

Een voertuig dat op het erf stond geparkeerd heeft door de brand schade opgelopen. De woning was niet tegen brand verzekerd. Eén hond en vier katten hebben de brand niet overleefd. De politie heeft de zaak in verder onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Wat erg voor de familie, ze worden daarom sterkte toegewenst. Maar wat ik mij advraag is dit; waarom houdt een Surinaamse familie er 22 honden en ook meerdere katten erop na? Zijn deze honden en katten voor de verkoop aan Aziatische restaurants bestemd. In deze moeilijke tijd heb ik al.problemen.om.mijn enige hond en enige pspegaai te verxorgen en deze.mensen hebben een hele dierentuin met honden en katten te verzorgen?


    Maak melding
  2. Die moeder was gewoon laks. Je laat 2 minder jarige kinderen toch niet alleen in een huis, vooral wanneer stroom uitvalt?


    gemodereerd
  3. Je hebt meer dan 20 honden en weet ik hoeveel katten en je dochter van 12 jr moet vr ze koken?? 2 jonge meisjes slapen in een ander huis???
    Hoe kan je deze dure tijd zoveel honden verzorgen???
    Ik heb 2 en ze kosten mij een hoop. Weet je hoeveel hondenpoep en plas dat is op ht erf??? Ongezonde zaak.


    Maak melding
  4. En hierboven heb judgement. Ze kunnen het permiteren om zoveel honden te hebben, waarom word het uw problem. Kinderen mogen meehelpen in de huishouding. Bij toeval is dat helaas mi gegaan. Ongolokoe no blakka like alling. Met deze woorden wens ik de familie heel veel sterkte toe en moge haar ziel in vrede rusten.


    Maak melding
  5. Al hadden ze 80 honden en 30 katten het gaat niemand buiten de familie zelf wat aan. Het noodlot heeft jammer genoeg wreed toegeslagen en een jong leven opgeëist. Dat dt gezin zo goed zorgde voor de dieren en ze niet los op straat liet lopen om overlast aan voetgangers en bromfietsers te bezorgen valt te prijzen. Al die comments van armoezaaiers gaat ons niets aan. Dit had ook kunnen gebeuren als ze minder dieren hadden want het tijdstip dat het noodlot toeslaat bepaald alleen het noodlot zelf! Er zijn ook mensen die niet genoeg inkomen hebben en een heel bataljon aan kinderen hebben. Soms kan je beter zoveel mogelijk dieren om je heen hebben ipv mensen.
    RIP Charity Sterkte aan de nabestaanden en de buren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES