zaterdag, mei 4, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanslagpleger die twee Zweden in Brussel doodschoot zelf ook overleden

Aanslagpleger die twee Zweden in Brussel doodschoot zelf ook overleden

-

Does Travel - naar Suriname

De man die maandagavond twee Zweedse voetbalsupporters in het centrum van Brussel doodschoot, is zelf ook overleden. Dat heeft de Belgische minister van Binnenlandse Zaken vanmorgen bevestigd.

De dader is volgens de politie de 45-jarige Abdesalem L. Hij woont in de Brusselse wijk Schaarbeek. De man zou illegaal in België verblijven en in zijn vaderland Tunesië al zijn vervolgd voor terrorisme. Hij werd kort na de aanslagen in een café in bovengenoemde wijk neergeschoten.

Op sociale media gaat een filmpje rond waarin de schutter in het Arabisch zegt de dood van moslims te wreken en de Zweden die de EK-kwalificatiewedstrijd België – Zweden zouden bezoeken te hebben neergeschoten. Hij beweert lid te zijn van Islamitische Staat.

Volgens een politiebron zou de dader doelbewust op zoek zijn gegaan naar personen uit Zweden. In dat land werden de afgelopen maanden korans verbrand. Dat leidde tot hevige protesten in moslimlanden. Terreurbeweging al-Qaeda riep ook op tot aanslagen tegen het land.

De politie zou nog op zoek zijn naar een medeplichtige die al de daden van de terrorist zou hebben gefilmd. Dat melden verschillende bronnen aan de Belgische nieuwssite HLN.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Was te verwachten. Na de vele demonstraties voelde deze booslim zich gesterkt om mensen te vermoorden in de naam van.
    De afslachting op 0710, was niet voldoende, want ze hebben het zelf gezocht…. zegt de proza van duizenden jaren geleden.

    Gevolg; reeks van afrekeningen in criminele circuit, zogenaamd boem-meldingen of vermist na een stapavond.


    Maak melding
  2. Erg verwarrend hoor in deze tijd waarin bijna alle zichzelf man noemende figuren met hun schaamhaar op de verkeerde plek(het baardnoemende) overal opduiken. Tis netals bij de gekleurde mensen in een witte samenleving; ze lijken allemaal op mekaar.
    In Zeeland is naar alle waarschijnlijkheid een koninklijk ogend marineschip ontdekt in de koninklijke kleuren zwart/geel maar ja je weet het nooit zeker he?


    Maak melding
  3. De daad van de lone wolf is absoluut een vette min. Over en weer onschuldige burgers. Putin moet naar Den Haag en terecht maar hoe zit het met de voor corruptie terechtstaande Netanyahu? Misschien weet. Rutte het!

    Bron NRC:

    VN: evacuatiebevel Israël in Gaza mogelijk in strijd met internationaal recht
    Het bevel van Israël aan het adres van ruim een miljoen Palestijnen afgelopen week voor de totale ontruiming van het noorden van Gaza is mogelijk in strijd met het internationaal recht. Dat schrijft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten dinsdag in een verklaring. De mensenrechtentak van de Verenigde Naties spreekt van „gedwongen ontheemding”, wat in het internationaal recht gezien kan worden als een misdaad tegen de menselijkheid en bestraft kan worden door het Internationaal Strafhof.

    Sinds Israël afgelopen week de totale belegering van Gaza beval, heeft de Israëlische luchtmacht met zijn haast onophoudelijke luchtaanvallen al zeker 2.865 Palestijnen gedood. Het mensenrechtenbureau herhaalt de noodkreet van meerdere hulporganisaties dat inwoners van Gaza door de Israëlische blokkade van water, voedsel, medicijnen en andere basisbehoeften worden onthouden. „Er zijn dagelijks aanwijzingen voor schendingen van het oorlogsrecht en de internationale mensenrechten.”

    Volgens de VN heeft Israël op geen enkel moment moeite gedaan om Palestijnen tijdens de gedwongen ontruimingsoperatie te verzekeren van de juiste accommodatie. Ook werd daarbij geen rekening gehouden met basisbehoeftes van de inwoners van Gaza zoals hygiëne, gezondheid, voeding en veiligheid. Wie er wel in slaagde om zich te verplaatsen naar het zuiden van de Gazastrook kwam zonder onderdak te zitten en kreeg ook te maken met snel uitputtende voedselvoorraden, weinig of geen toegang tot schoon water, sanitaire voorzieningen en medicijnen.

    Aldus de bron van alle ellende, één partij mag alles de ander mag niets.

    En nu maar hopen dat dit hier gepubliceerd gaat worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES