donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk verwacht 22 zetels met ondersteuning marrongemeenschap

Brunswijk verwacht 22 zetels met ondersteuning marrongemeenschap

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-leider, koning en vicepresident, Ronnie Brunswijk, stelt dat men bang is dat de marron nu zijn plaats inneemt in Suriname. Vandaar dat het kiessysteem wordt veranderd. Tijdens de eerste Kownu Dei afgelopen donderdag bij het dorp Moengo Tapu in Marowijne deed de tweede man van het land daarom wederom een beroep aan de marrongemeenschap om een hechte eenheid te vormen en massaal op de ABOP-PL te stemmen in 2025. Met deze ondersteuning verwacht hij zeker 22 zetels binnen te halen.

“Dan wo feti tegen a systeem san den man tjari kon. 2025 mi e wasi mi anu, mi e wasi mi futu”, benadrukte de ABOP-topman. De eerste Kownu Dei is druk bezocht. Er zijn tientallen bussen ingezet om mensen naar de locatie te vervoeren. Naast de vorsten uit Afrika, zijn ook enkele traditionele gezagsdragers aan het woord geweest. Brunswijk deelde mee dat hij volgend jaar 50 kownu’s uit Afrika zal laten halen.

Brunswijk stelde ook geen boodschap te hebben voor de kritiek die er geleverd wordt op zijn etnische uitspraken en zijn oproep tot bundeling van de marrongemeenschap in Suriname. Hij benadrukte dat hij dit noodzakelijk vindt, omdat deze groep nog steeds in vele delen van het land in een achtergestelde positie verkeerd.

Zo beschikken veel plaatsen niet over nutsvoorzieningen en zijn alle goederen in het binnenland veel duurder. Dit alles toont volgens de ABOP-leider aan dat deze groep Surinamers niet dezelfde rechten heeft als de rest. Brunswijk liet de eenheid onder marrons demonstreren door elkaars handen te laten vasthouden en één kofu te maken.

“Ifi un swaki dan unu srefi e swaki unu srefi. Daarom vanaf tide we kon na wan. Divided we fall, united we stand. We want Bravo! We want Bravo! We want Bravo! We want Bravo!”, aldus Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. De Marron vertegenwoordigen ongeveer 8 zetels en veel Marron zien hem totaal niet zitten. In de afgelopen 15 jaren zat hij meer dan de helft van de tijd in de regering en heeft hij alleen maar aan zichzelf gedacht. Veelal ten kosten van de Marron!


    Maak melding
  2. Waarom wachten tot 2025. Je bent nu VP en zou nu al moeten werken voor het binnenland. Overstroming, niets gedaan. De scholen in het binnenland, zien er niet uit. Educatie is nodig voor ontwikkeling. Daar moest je nu aan werken. Dank zij de vorige regering is er een electriciteitsprojekt gekomen voor binnenland, 2 scholencampussen,
    Daar moest je op voorborduren. Feesten is leuk maar brengt ons nergens.


    Maak melding
  3. Ik remigreerde enkele maanden voor de decembermoorden en ik heb, ondanks DiDiBri, nooit de neiging gehad uit Suriname te willen vertrekken, maar als Kawtere president van Suriname wordt, vertrek ik meteen uit het land. Je denkt toch niet dat ik op mijn oude dag wil leven als de mensen in Gaza?


    Maak melding
  4. Deze racist Brunswijk heeft niks goeds voor ogen. Zijn doel is om zelfverrijking te doen zoals de meeste Afrikaanse koningen en staatshoofden het doen. Neen Afrika is de afvalput van de rest van de wereld vooral dankzij de corrupte dictatoren daar. Brunswijk zal zich niet anders gedragen.


    Maak melding
  5. Debby,
    wanneer maak jij een aanvang met het opvijzelen van jouw eigen educatie?……..je verwijt anderen om de haverklap, dat ze educatief niet ontwikkeld zijn maar zelf ben je wat taalvaardigheid betreft, geen haar beter….!…..vandaar deze vraag aan jou…….

    Ik verwacht hierop eigenlijk geen inhoudelijk antwoord van je omdat je net zoals velen van je ongeletterde kroes***** soortgenoten, bij gebrek aan plausibele antwoorden vanwege jullie eeuwige domheid, ook jij je toevlucht zal moeten zoeken naar GESCHELD naar mij toe……..tok?……


    Maak melding
  6. Als de ndp zich niet zo had misdragen, als boefdraad zich niet zo rijk had gestolen en gevlucht dan had abop niets in te brengen gehad. Dan zou een combinatie van VHP met ndp het voor het zeggen gehad
    ndp bedankt, bad ankt


    Maak melding
  7. Ik vraag mij af of het Surinaamse volk echt zo dom is om deze machtsgeile man die alleen voor zich zelf bezig is werkelijk de macht te geven. Als het Brunswijk uitkomt veroorzaakt hij gewoon een burgeroorlog met zijn gedrag.


    Maak melding
  8. Als Brunswijk president wordt ben ik weg uit Suriname, al is het in een van de buurlanden. Ik wil me niet nog meer voor schut laten zetten. Belachelijk met deze gast.


    Maak melding
  9. Moet je hem of haar zien zitten in zijn gele jurk, net of hij wacht op een groepje marron kerels om flink gepakt te worden. Zulks gedrag heb ik nooit eerder gezien in Suriname bij vorige leiders van Afrikaanse of Creoolse afkomst. Kijk maar naar zijn loopje door de straten met ik weet niet welke koning op marrondag ,dan zie je dat hij volledig gestoord is of idolaat is van macht dus ook in staat is tot gekte.


    Maak melding
  10. Okeoke hij nodigt zijn geslaagde boevenkoningen uit maar zelf kan hij ze niet bezoeken al krijgt hij 50 zetels. Het verste waar hij komt is St Laurent gewoon underkoffer met een Indiaanse korjaal met bbmotor ipv een koninklijk jacht. Deze boef zie ik niet heel oud worden.


    Maak melding
  11. XAVIER de gatlikker, reageer op ht artikel. Te dom, stom en onderdanig. Ik mag mn mond openen wanneer ik wil en hoe vaak.
    Hou jij je bezig met kontlikken.
    Ik lees jouw BS niet eens, maar jij zielig om op mij te reageren.
    Copieër ze en maak een boekwerk, dan heb je nog een taak na kontlikken. Jij kan niet naast mij staan. Loser. Speel op de bal nietbop de man. Praat over het artikel en laat mn naam uit jouw stinke bek blijven.


    Maak melding
  12. Debby,
    je reageerde precies zoals ik je voorspelde……bij gebrek aan plausibele antwoorden vanwege je domheid, dus maar……..met schelden.

    Je schreef ook: “Ik mag mn mond openen wanneer ik wil en hoe vaak”.
    Welke mond bedoel je precies?…….de bovenste of de onderste?……volgens mij stinken ze allebei ontiegelijk..😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂…………


    Maak melding
  13. Er zijn veel intelligentere marrons dan deze domme koning van de kiskissies in de jungle.
    Deze marrons kunnen het land een betere draai geven. Het zijn verder goed geschoolde mensen die ook met andere culturen omgaan.
    Beste marrons, laat je niet misleiden door deze koning van de kiskissies uit de jungle. Het is allemaal voor sma-ai.
    Trouwens, hoe ver zijn de marrons gekomen en hoever is die “koning” gekomen? Opo oeng ai


    Maak melding
  14. Ok koning, geeft dan opdracht aan de marronlandgenoten om te stoppen met berovingen en alle andere negatieve zaken. Gratis bestaat niet. Alleen in het binnenland. Dan heeft het surinaams volk misschien een reden om jouw wens te laten uitkomen. Tot die tijd, no way.


    Maak melding
  15. In de geschiedenisboek van Suriname staat een dwaas als vice president die zichzelf uitgeroepen heeft tot koning met een IQ van 0.00
    Net als alle Afrikaanse koningen doe deze ook aan zelfverrijking en zelfverheerlijking. Lonny, wanneer laat je een standbeeld maken? waar het ook komt te staan, het is een goede plek om een grote boodschap achter te laten😂


    Maak melding
  16. Hij vraagt de marrons om het land over te nemen. Kom uit de jungle en neem de stad over. Hele marrons bevolkingsgroep heeft niets gedaan in en voor Su en willen nu het land regelen met de apen verstand.


    Maak melding
  17. Wat Lonny in zijn vrije tijd uitvreet moet hij zelf weten, zolang het geen gevolgen heeft voor het bestuur van het land. Buiten de regering om is hij vrij zoals iedereen met zijn Abop te streven naar wat goed is voor hem of de Abop. Al wil meneer 51 DNA-zetels, hij mag het zeggen en ook naar streven. De kiezers maken hun keuze in het stemhokje. Als de kiezers (niet de Surineds) Chan willen dan krijgen zij Chan, willen zij Lonny of Greg dan krijgen zij Greg en Lonny, willen zij weer de NDP dan krijgen zij de NDP, democratie is mooi, tôg.
    In ontwikkelde landen werkt het naar behoren, maar voordat het zo ver was heeft het veel ‘voeten’ in de aarde gehad.
    In een onderontwikkeld land als de onze willen ze deze ‘voeten’ (overgangsstappen naar democratie) overslaan. En onze leiders, die beter weten, spelen voor struisvogels, eigen belang (zelfverrijking) overheerst. Jip en Janneke

    Btw, is de democratische regeervorm altijd beter, er zijn toch ook andere vormen, kijk wat er zich tussen de Israëliërs en Palestijnen afspeelt, dit is barbarij aan weerskanten in een democratische omgeving. Welk volk is ‘klaar’ voor welke vorm dan ook.
    Iemand zei eens: “Net zoals het goede uit allerlei kwaden bestaat, bestaat ook het kwade uit doorgaans talloze goeden”.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES