donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameJason Yeung en Javier Nasibdar ongeslagen kampioen Open en U-18 klasse Aruba...

Jason Yeung en Javier Nasibdar ongeslagen kampioen Open en U-18 klasse Aruba Chess Challenge

-

Does Travel - naar Suriname

De 17-jarige jeugdschaakkampioen van Suriname, Jason Yeung, is zondag ongeslagen kampioen geworden in de Open klasse van de Aruba Chess Challenge.

Yeung won in de laatste ronde van John van Delden van de Nederlandse Antillen en eindigde op 6 punten uit 7 wedstrijden. De Surinaamse jeugdkampioen won 5 wedstrijden en speelde 2 keer remise.

Pratul Panchoe won zijn eerste 4 wedstrijden en verloor de overige 3 van respectievelijk: Smeets van Holland, landgenoot Jason Yeung en Jeison Meza van Ecuador. Panchoe eindigde op de 7e plaats.

In de U-18 klasse zijn 5 spelers geëindigd op een gedeelde eerste plaats met 5 punten namelijk: Javier Nasibdar en Yash Jankie van Suriname, Amir Ayubi en Kennard Martinez van de Nederlandse Antillen en Jeshua Mc Collum van Aruba.

Door betere tiebreaks zijn Nasibdar en Jankie uitgeroepen tot respectievelijk kampioen en semi-kampioen. Vermeldenswaard is dat zij ook geen enkele wedstrijd hebben verloren tijdens het toernooi.

Shefali Creebsburg, de enige dame die Suriname vertegenwoordigde, eindigde met 4.5 punten op de 8e plaats. Zij verloor alleen op de laatste dag van kampioen Javier.

Vashist Gajadien en Yuran Nasibdar, waren samen met Creebsburg continue in de top van de U-18 klasse, maar door te verliezen vielen zij uiteindelijk niet in de prijzen. Gajadien en Nasibdar eindigde met 4 punten op de 10e en 12e plaats.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES