woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident Santokhi moedigt Amerikaanse investeringen in Suriname aan

President Santokhi moedigt Amerikaanse investeringen in Suriname aan

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens het Suriname Business Forum in New York moedigde president Chandrikapersad Santokhi Amerikaanse investeerders aan om in Suriname te investeren. Als eregast presenteerde het staatshoofd op 17 september 2023 de investeringsmogelijkheden aan een groot gezelschap buitenlandse investeerders en benadrukte dat Suriname open staat voor business.

Het staatshoofd trok voornamelijk investeerders uit New York aan met zijn inspirerende toespraak. Na zijn betoog kondigde de North American Investors Group onmiddellijk aan dat zij zullen investeren in de Surinaamse agrarische sector. De aanwezigen werden tijdens het programma ook toegesproken door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

President Santokhi benadrukte in zijn presentatie dat Suriname overvloedige mogelijkheden biedt aan internationale investeerders en rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Investeringen in diverse sectoren, waaronder landbouw, mijnbouw, handel, toerisme en de dienstensector, zijn welkom. Het staatshoofd: “De regering heeft speciale aandacht voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven en het creëren van werkgelegenheid in Suriname. Bovendien staat de overheid klaar om gunstige voorwaarden te bieden aan serieuze investeerders.” De regeringsleider merkte op dat de groei in de olie- en gassector voor de deur staat en moedigde investeerders aan om niet te aarzelen.

Minister Ramdin lichtte verder toe hoe het duurzame investeringsklimaat de afgelopen tijd is verbeterd. “Het is een uitstekende gelegenheid om nu zaken te doen met Suriname. De Suriname Investment Trade Agency (SITA) staat klaar om potentiële investeerders te ondersteunen”, aldus de BIBIS-bewindsman. De aanwezigen op het forum toonden enthousiasme over de kansen in Suriname. President Santokhi en minister Ramdin zullen tijdens hun werkbezoek aan de Verenigde Staten van Amerika nog meer gesprekken voeren met zowel regerings- als private delegaties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. @Passant

    Ik zie slechts een bloemsoort zitten aan tafel met de president tijdens de Suriname Business Forum in New York.

    Dit zie ook overal gebeuren waar deze president verschijnt. Dit is zijn Modus Operandi. Kennelijk woont alleen deze ene prachtige bloemsoort in Suriname.

    Deze president schijnt het niet af te leren.
    Nu begrijp ik de Verfoeilijke opmerking van Henry Orie des te meer.

    Dit is pure etnische ROMMEL die deze president laat zien.

    Wat mij betreft mag deze ZWAAR ETNISCHE PRESIDENT snel opdonderen.

    MIJ HEEFT HIJ WEL FLINK BELAZERD VOOR 2020. Ik was een DIE-HARD aanhanger van deze man

    Ga gauw weg hoor CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG


    Maak melding
  2. Zoals de waard is …………!!!!

    Wat denkt Santokhi wel …. dat de Amerikanen zo STUPID zijn als dat … klein … boefachtig … deel van zijn V….. H…. P.

    De Amerikanen hebben Santokhi met alle egards ontvangen, geluisterd naar zijn zgn “inspirerend praatje”… daarna gaan ze over tot de orde van de dag.

    Santokhi: ….”mi taki nanga ding …ding man ben de onder de inruk … d’o long kon { leki de ned. diaspora sma} investeer in Sranang. Suriname ….. gefeliciteerd …. aldus Santokhi alias
    de Leugenaar van Lelydorp.

    Santokhi … gesteld … gesteld … dat de Amerikanen in je Okro Lolie praatje trappen … is het dan de bedoeling dat jullie
    V… H… P … Grond- en Geiten rovers … de gestolen, geroofde gronden voor miljoenen US …. miljarden SRD … aan hen verkopen ????????

    Santokhi en je nietszeggende souffleur Ramdin … proberen jullie eerst buitenlandse markten open te breken zodat de hardwerkende Surinamers in landbouw en industrie hun produkten kwijt kunnen.

    Wat jullie doen is …. de Sur. Import Economie …. in stand houden …. hebben jullie dat nog niet door????

    Hebben jullie net zoveel zaagsels {of meer} in je bovenkamer als de fervente Oranje Movement ….. forummers !!!!!!!!!!!!


    gemodereerd
  3. Het is ook deze bloemsoort dat zowel in Suriname en het internationaal ook onderneemt. Met Kapitaal zichtbaar is.

    Ander smaak/ geur, soort is er niet. Kijk goed rond in Surinsme en in het buitenland.


    Maak melding
  4. Het creëren van werkgelegenheid in Su, klinkt voor sommigen als het herintroduceren van de slavernij. Echte Surinamers zijn allergisch hiervoor. Daarom zou het land met behulp van de VS in twee delen verdeeld moeten worden. De ene helft voor echte Surinamers en de andere helft voor hard werkende mensen die echt willen vooruitkomen.


    Maak melding
  5. @Passant

    Je ontkent tenminste niet dat een bepaalde bloemsoort op alle strategische posten bij Staatsbedrijven en Parastatalen.

    Professor Orie had geroepen dat slechts een bloemsoort die op hem lijkt in staat is om Suriname naar grotere hoogte te brengen.

    Jij geeft ook aan dat deze bloemsoort in Suriname en Internationaal kapitaalkrachtig is en derhalve het voor het zeggen en te bepalen heeft. Andere smaken en soorten zijn er niet zeg je.

    Ik denk dat we het samen moeten doen om Suriname vooruit te brengen.

    Heeft deze bloemsoort tot nu toe een goede job gedaan? Ik dacht het niet: Ik zie alleen maar schandaal op schandaal. Deze gasten verrijken zich alleen maar en jij keurt dit alles goed.

    Ik voel me BEDROGEN door Chan en consorten. Deze macabere show van Chan had ik NOOIT verwacht!!!

    Over 20 maanden is Chan Santokhi en zijn etnische CLUBJE HISTORY


    Maak melding
  6. @@@Slachtoffer van roofoverval
    Dan worden dat in twee helften.
    Eerste deel hindoestanen en tweede deel kleurlingen. Chinezen en Javanen kunnen kiezen welke kant ze op willen.


    Maak melding
  7. Santokhi hoe kun je zo dom zijn.
    Amerikanen zijn van oudser rovers. Het zijn Europese rovers en zeerovers die in decennia hebben gevestigd in het land van het indianenvolk en hun gronden hebben toegeëigend.
    Later kwamen meer Europese burgers vestigen in het beloofde land.
    Kijk maar dat Su tweede bauxietland ter wereld is geweest en jij liep nog in een korte broek dat op de zitplaats gescheurd was. Jouw ouders sloofden dacht en nacht om jou een scholing te kunnen geven, terwijl de miljarden wegstroomden naar Amerika. De aluminium gehalte had de hoogste kwaliteit. Die gasten gaven niets om Su en ook niets om centraal Amerika en ook niets om zuid Amerika. Ze beschouwen ons niet als mensen. Terwijl kijk naar de Arabieren met hun olierijkdom zijn sheiks geworden. Vind je zelf niet dat Su als tweede bauxiet land ter wereld de hele bevolking ook de status van Sheik verdiende. Ga eens rustig maar over napeinzen.


    Maak melding
  8. Waarom ziet men altijd een bloem soort, vooral een bepaald bloem soort, dan moet je toch ziek zijn. Echte lands liefhebbers zien geen bloem maar planten en ze moeten bloeien, anders blijft er alleen maar onkruid over.


    Maak melding
  9. Voordat hij de Amerikanen opriep.om te komen investeren in Suriname zei hij; ik rekende bij.mijn aantreden als president niet op.jullie Yankee $$, ik rekende op Diaspora €€. Maar nu vraag ik mij af ‘pé den diaspora €€ dé?’.
    En voor de mensen, die denken dat maar één bloemsoort alles moet doen in Suriname, omdat zij zogenaamd harder werken, intelligenter en weet ik wat allemaal meer zijn dan de rest. Wil ik alleen het volgende zeggen; ook in Zuid Afrika tijdens de apartheid dacht men dat en kijk nu wat ervan gekomen is; alle bloemen in dat land zijn nu de lul. Zodra men in een land denkt dat maar één bloem het voor het zeggen moet krijgen of dat maar één.bloem in staat is om vooruitgang te brengen in het land, leidt dit onherroepelijk tot een heleboel ELLENDE voor iedereen.


    Maak melding
  10. Heeft ooit eens Chan gezegd dat er maar 1 type mensen welkom zijn om te komen investeren in Suriname.
    Kapitaal, know how, durf, liefde voor het land, risico’s nemen en bereid een sprong in het ongewisse te nemen. Dat heeft Suriname.
    Ik zou zeggen al is de kat zwart, bruin, grijs, geel of wit. Als het maar muizen vangt.
    Dat er hier weer van die figuren zijn die alles weer in het racistische trekken, daarvan word ik echt moe word.
    Of ze moeten gaan lijken op Boefdraad met zijn kleur, ethiek en morele waarde. Dan zou dat echt PRIMA zijn????


    Maak melding
  11. Wat jij uit wil halen wat ik schrijf, laat ik aan jouw over. Ik praat over particuliere ondernemers sector


    gemodereerd
  12. Maak je ogen een keer open en kijk goed welke Surinamers veel ondernemen en naar hun resultaten, ook in Nederland, USA.


    gemodereerd
  13. Henkes je vraagt waar ze blijven. Laat ik je helpen
    ik kan me herinneren dat bouters zei dat de investeerders in de rij stonden. heb jij ze gezien?
    maar laat ik me bij chan en consorten houden door je vraag met een wedervraag te beantwoorden. Als je merkt dat in het land om de haverklap stakingen en ander soort onlusten zijn zou jij dan je geld daar investeren?
    idioten als biervlier ed zijn de oorzaak dat investeerders wegblijven is mijn mening. Politiek instabiel klimaat noemen die mannen dat


    gemodereerd
  14. Al drie jaar lang verzoekt Santhoki investeerders om in Suriname te komen investeren, maar tot nu heeft niemand er vertrouwen in en blijven ze weg. Hoe lang gaat Santhoki nog door met dat gebedel.


    gemodereerd
  15. Hij noemt het investeren, ik noem het uitverkoop.
    De Amerikanen en Europeanen en nu ook de Chinezen en Russen halen al het goede weg uit een land en laten alleen maar rommel en gif achter die zeker nog 100 jaar de lokale bevolkingen voor immense problemen zal stellen.
    In Suriname is er niemand die tijdens de contractbesprekingen bijv. kan bedingen dat een buitenlands bedrijf elk jaar 10% van de investering in een Surinaamse fonds stopt om milieuvervuiling en vernieling en vernietiging van het landschap te compenseren.
    Dus loopt haast elke deal uit op uitverkoop.
    Bovendien gebeurt er iets nog gevaarlijkers. De lokale bevolking wordt verboden om rondom het gebied dezelfde soort activiteiten te ontplooien.


    Maak melding
  16. Ipv dat jullie ezels deze man een kans geven lullen jullie alleen negativiteit.
    Bij de zwarte Surinamer speelt alles om ras. Alles en iedereen is slecht wat geen Afro is…

    Een vraag; Wat heeft de Afro-Surinamer voor Suriname gedaan om het land op te bouwen? Economisch stabiel te maken? Afro bedrijven die samenleving steunt…

    Kom liever met oplossingen dan af te kraken. Want Bouta heeft geen moer voor Suriname gedaan.
    Als Chan niet goed is, wie moet het dan doen? Brunswijk?


    gemodereerd
  17. ik behoor tot de groep die erover dacht te investeren in Suriname. Eindelijk van de schurken van de ndp af
    Ik ben er geboren, maar ik heb er amper gewoond. Hier in Holland en Belgie heb ik het prima gedaan, maar al die onlusten, stakingen om de haverklap, regeringspartij nps die omdat ze haar zin niet kreeg opstapt enz enz heeft mij doen besluiten toch even af te wachten.
    Ik zeg niet nooit meer, maar even on hold


    gemodereerd
  18. Chan doet zijn best investeerders binnen te halen. Waarschijnlijk hebben ze ook veel vertrouwen in hem. Ik hoop niet dat weer een drugsdealer en graaier op de post komt te zitten die weer een zwarte deken over Suriname zal trekken. Al hebben velen geen vertrouwen in Chan, hij strooit niet zo met geld en daar houden de zwarten niet van, dus dan is hij al gauw corrupt. Buitenland heeft er vertrouwen in dat het nog goed gaat komen, laten we deze koers vooral vasthouden.


    Maak melding
  19. Wie wil in zo een land investeren waar vliegtuigen moeten uitwijken om te landen
    ga dat maar eerst oplossen . en geen vriendjes politiek want dit doet deze regering wel investeerders gaan geen zaken doen met een corrupte land het is gewoon een risico


    Maak melding
  20. alle aanhangers van bouterse zijn bang voor de bloemen he , jullie zien geen soortgenoten op de foto he , waarom niet , omdat jullie soortgenoten geen ondernemers zijn , jullie soortgenoten willen alleen maar gratis pakketten , want ze willen niet werken , o ja , toch wel een paar maar dat zijn drugsbazen , en die kunnen niet investeren in suriname , omdat ze op een zwarte lijst staan


    gemodereerd
  21. Al drie jaar lang verzoekt Santhoki investeerders om in Suriname te komen investeren, maar tot nu heeft niemand er vertrouwen in en blijven ze weg. lang gaat Santhoki nog door met dat gebedel. Heel triest voor Santhoki de praatjesmaker.


    gemodereerd
  22. Ze moeten het land weer terug geven aan Holland.
    Of hou een referendum voor een partitie !!!
    Want het land zal nooit vooruit komen met de nazaten uit afrika.
    Zelfs de afrikanen vluchten uit afrika met gammele bootjes steken ze de middelandse zee over om een beter heenkomen te zoeken, dat zegt al genoeg !!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES