maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi bezoekt Surinaamse studenten op Cuba

President Santokhi bezoekt Surinaamse studenten op Cuba

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi vertoeft momenteel op Cuba om deel te nemen aan de G77+China top. Het staatshoofd van Suriname heeft ook een bezoek gebracht aan Surinaamse studenten op Cuba.

Santokhi is in de vooravond van donderdag 14 september gearriveerd in Havana. De regeringsleider is op de Jose Marti internationale luchthaven ontvangen door de Cubaanse minister van Energie, Vicente de La O’Levy en Wendy Paulus-Aminta, de Surinaamse ambassadeur in Cuba.

“Ik heb tijdens mijn bezoek aan Surinaamse studenten op Cuba symbolisch een deel van de medicamenten aan hen overhandigd. In een ontmoeting met deze studenten heb ik geluisterd naar de zorgen zoals gebrek aan voedzaam voedsel, medicijnen en de financiële voorziening via de Nationale Ontwikkelingsbank.

Ik moest eens ook in het buitenland studeren en begrijp de uitdagingen als geen ander. De overheid zal inkomen met medicamenten en voor de materiële problemen zullen gepaste oplossingen worden bewerkstelligd”, aldus de president over de ontmoeting.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Weer een nutteloze bezoek, allemaal op kosten van de staat. Voor SURINAME geldt momenteel een advies om nergens aan deel te nemen, allemaal geld verspilling. Help eerst het volk, dat ze kunnen eten en medische kosten kunnen betalen. Deze man weet niet wat prioriteiten zijn. Machtswellustige Presidenten en vicepresidenten die SURINAME tot nu toe heeft gehad met Narcistische trekken. Denk, dat deze man weet, dat hij nooit meer aan de macht zal komen, geldt ook voor zijn voorgangers. Surinamers zorg, dat jullie gaan sparen voor een ticket om te emigreren, ga nooit meer stemmen op welke partij dan ook. Als je SURINAME kan verlaten, doe dat emigreer naar het buitenland. Desnoods naar Amerika, Canada, of Nederland. Heb ik ook gedaan, veel beter leven waar ik nu leef ergens in Europa. Wil never meer naar SURINAME komen, heb te veel armoede gekend in dat land. Waar ik woon krijgt iedereen eten en drinken ook al heb je geen werk. En ja ook een uitkering, om je luxe te kunnen betalen. Geen stress niks. Emigreer liever gisteren dan vandaag. Nieuwe Motto. En niks van Wo SETING. Moet zijn Wo Beting.


    Maak melding
  2. @suri-bakra,
    Gezien je nick-name woon je in Nederland, vermoed ik.

    Waar jij woont krijg je “eten en drinken”, van wie? De voedselbanken zijn niet vd overheid maar particuliere initiatieven.
    Die uitkering van je wordt wel mooi betaald door de werkenden, erg stoer hoor. Daarnaast betekent een uitkering jail-time. Alles maar dan ook alles van je wordt gemonitord.

    Ook hier heerst er grote armoe, zelfs bij twee werkenden. Daarom wordt er binnenkort geld vrijgemaakt om erger te voorkomen.
    Geld wat suri niet heeft.

    De grootste inkomstenbron vd Nederlandse overheid zijn belastingen, daarmee verzorgen ze veel faciliteiten.
    Nederland bezit geen (staats)productie-bedrijven, maar heeft aandelen ín topbedrijven, plus betalen deze bedrijven flink belasting.
    Suri’s dragen verhoudingsgewijs heel weinig belasting af en er is heerst een grote werkloosheid.

    Suri’s hebben jarenlang in een fata morgana geleefd en krijgen meer subsidies dan inwoners in ‘rijk Nederland’.
    Voorbeeld belasting op elektra en water en benzine: de suri’s betalen heel weinig, geen belasting en dat in een ontwikkelingsland.
    Het is geen rocket science, of hocus pocus.

    Trouwens Zelenski zijn land is in oorlog, toch reist hij de hele wereld rond, waarom…
    Zijn opponent kan geen poot verzetten, waarom..

    Studenten zijn de toekomst!


    Maak melding
  3. Weet je hoe zwaar deze studenten het hebben. Het weinige geld dt ze moeten krijgen dat is zelf een probleem. Waarom laat je ze niet halen in dec??
    Hebben ze geen gelijk om na hun terugkeer de 2 jr hier te doen en voorgoed uit Su te vertrekken??
    Geld hebben ze nodig, niet met jouw op de foto.
    In ned studeren is 1/100 niet als wat de studenten in Cuba meemaken.


    Maak melding
  4. Suri-Bakra, heb je geen j’éjéh’ (ziel/zelfrespect)? Hoe kan je Surinamers oproepen om te emigreren om in het buitenland van een uitkering te gaan leven? Volg je het nieuws niet en weet je daarom niet dat Europeanen en Amerikanen economische vluchtelingen liever kwijt dan rijk zijn en ze vaak op zee laten verdrinken of dood laten gaan in de woestijn? Persoonlijk denkt geen haar op mijn hoofd eraan om Suriname te verlaten, al zou de situatie in het land verslechteren, dan nog blijf ik liever hier, dan als een bedelaar mijn hand op.te gaan houden voor mensen die mij het liefst niet zien komen in hun land. Blijf jij maar lekker weg en als de stront van bakras wilt eten en daar gelukkig van wordt, moet jij het zelf weten, maar roep ons niet op om je voorbeeld te volgen.


    Maak melding
  5. Moet je die Henkes eens horen; heeft zelf jaren de st(r)ont(jie) van de bakra’s gegeten en mocht met een levenslange oprotpremie (als het ware een geschenk uit de hemel) terug naar zijn geboorteland. En nu hangt Henkes met zijn oprotpremie van circa €400 per maand de bon-vivant uit in Suriname.
    Hiermee probeer ik niet de onzin van onze economische vluchteling @suri-bakra goed te praten.


    gemodereerd
  6. Henkes, wordt niet boos is goed bedoeld, wilt mijn Surinaamse Broeders en Zusters niet zien pinaren. Gross van de burgers zijn proletariaten. En dat komt allemaal door onze leiders. Vanaf de onafhankelijkheid tot heden zijn zij niet er in geslaagd om vooruitgang te brengen in het land. Alleen maar Corruptie, Nepotisme, zelfverrijking, Friends and Family beleid voeren zij uit. Ook een aantal van onze leiders zijn veroordeeld en mogen niet reizen ivm Interpol. Hoe kunnen zij SURINAME in het buitenland vertegenwoordigen. Zij hebben SURINAME Nationaal en Internationaal belachelijk gemaakt. En ja wij worden in het buitenland uitgelachen. Die Europeanen maken sarcastische grappen over ons. Denk je, dat het leuk is om aan te horen. Onze leiders en voorgaande leiders zijn hier verantwoordelijk voor.


    Maak melding
  7. !!~Henkes!! Wat voor bijdrage lever jij!! Geen hol!! zitten azen op de anderen! Jouw soort kan door de lijk heen!! En als je van mij wilt weten dan zeg in het kort!! JIJ VREET OOK VAN MIJ!!!!! en ook een heleboel in SU en NL!!!


    gemodereerd
  8. Om als zo vaak indruk te maken op het aanwezige gezelschap, raaskalt Santokhi:

    “Ik moest eens ook in het buitenland studeren en begrijp de uitdagingen als geen ander”………..

    Nou Santokhi, jouw zogenaamde studie, jaren geleden op de politie academie in Apeldoorn, heeft je bitter weinig skills opgeleverd gezien jouw schier eindeloze visieloze ideeën en om maar helemaal te zwijgen over jouw overduidelijk gebrek aan leiderschapskwaliteiten binnen jouw eigen huidige regeerteam……..jouw zogenaamde “studie in Apeldoorn” blijkt duidelijk de lading van jouw huidige ontwikkelingsniveau niet te dekken………dacht je werkelijk, dat je met je genoten politieopleiding een heel land zou kunnen leiden? of moet het feitelijk LIJDEN zijn?……..een grotere vorm van naïviteit valt een mens nauwelijks voor te stellen……..GET A LIFE creep!!!………je blijkt keer op keer niet instaat te zijn om jouw ministers e.a. te corrigeren en/of tot orde te kunnen roepen bij hun frequente misstappen in zowel binnen Suriname als ook daar buiten…….slechts schande en schaamte valt het land ten deel door toedoen van jezelf en je zogenaamd “dreamteam”……..

    EEN GOEDE EN VOORAL WELGEMEENDE RAAD SANTOKHI:
    Neem maar een voorbeeld aan de charismatische en vooral hoogontwikkelde president van Guyana die je niet alleen verbaal maar op vrijwel alle andere fronten, steeds weer in zijn zakken stopt……..zie bij Irfaan Ali de benodigde competenties waarover elke moderne leider van een land anno 2023 dient te beschikken (neem even de tijd om zijn curriculum vitae te bekijken via Google!!!!!…….. je zult zeker verbleken bij het lezen van de verscheidenheid aan succesvol gevolgde studies…….hopelijk hou je er geen minderwaardigheidscomplex aan over!!!…….het succes hiervan is voornamelijk de directe resultante van het beschikken over dergelijke skills zoals president Irfaan Ali,……helaas staan jouw “kroonjuwelen” slechts in schril contrast met Ali´s vanwege de veelheid aan ellende die je vanwege jouw beleid, mede hebt gecreëerd zoals: de openlijke toegenomen corruptie in vrijwel alle bestaande instituties, de enorme armoede, de onveiligheid zowel op straat als in eigen huis, de algehele bandeloosheid en normvervaging bij zowel jong als oud, het bedroevend lage onderwijs- en volksgezondheidsniveau die bovendien al jaren de schaamte voorbij zijn mede door jouw toedoen aan gevoerde beleid in de door jou geleide BAKBA WINKRIE…….


    Maak melding
  9. Dit is een normaal bezoek van onze president aan landgenoten, in dit geval studenten (wat een mooie foto, een juiste afspiegeling van Sranan), zo moet het ook blijven.
    Ik vind het nogal bizar, dat over zo’n positief onderwerp, er lieden zijn die hierin aanleiding vinden om hun negatieve praat te ventileren.

    Verder maak je ook fatu’s mee op WKT.
    Leuk hôr, het gekift tussen twee diaspora leden (Suri’s die niet in Sranan willen wonen), waarbij de ene, de andere, de maat neemt met betrekking tot het onderwerp (Sranan). Ik vindt het zo grappig, beiden profiterend van het leven in een luilekkerland land als Nederland.
    Aanleiding is dat ze de ‘leugen’ niet willen accepteren, is dit komisch of ironie😜


    Maak melding
  10. Die studenten kunnen ook een studentenjob doen. De studenten in Europa moeten ook een studentenjob doen naast hun studie. Voor niets gaat de zon op. Het valt mij op dat de Surinaamse studenten nimmer praten over een studentenjob. Ze wachten altijd op de overheid. Jullie moeten meer initiatieven tonen…


    Maak melding
  11. Deze studenten hebben het heel moeilijk gehad en dat weet president Santokhi ook. Nu nog hebben ze het heel lastig. Deze steun zou veel eerder aan de studenten gegeven moeten worden en niet nu met het bezoek van Santokhi. Dus die komedie die politici spelen zijn misselijkmakend. Ik hoop van harte dat deze studenten nu structureel hulp krijgen van de regering. Maar met een praatjesmaker als Santokhi weet je het nooit.


    gemodereerd
  12. Trots op ons studenten!

    @ Suri-Bakroe
    En ja wij worden in het buitenland uitgelachen. Die Europeanen maken sarcastische grappen over ons. Denk je, dat het leuk is om aan te horen. Onze leiders en voorgaande leiders zijn hier verantwoordelijk voor.
    ========================
    Waarom zijn ons leiders daar verantwoordelijk voor? Je hebt ons en ons land zelf in de steek gelaten voor een beter bestaan, niemand heeft je weggejaagd, of wel? Sterkte in het buitenland!


    Maak melding
  13. @leny: goed voorbeeld doet goed volgen @ post pony, dus probeer ook iets leuks van je leven te maken. Zie ook de post van Esmerald. Zoals altijd een sterke post.


    Maak melding
  14. we moeten toch niet trots op onze studenten zijn die in cuba studeren , deze zijn dom en komen dom terug , want daar vinden ze geen werk , en hier is geen gebrek aan dommen , maar de surinaamse staat betaald , de studenten die naar holland gaan om echt iets te leren , en als ze afgestudeerd zijn , blijven ze daar , deze zijn niet dom , holland biedt ze werk , zodat ze een bestaan kunnen opbouwen , en de surinaamse staat betaalde niets , deze afgestudeerden komen niet terug naar suriname , want suriname heeft niets te bieden
    santokhi , waarom moet die ramdin op de foto , o ja dan hebt je alle dommerikken op een plaatje


    gemodereerd
  15. pony , maar jij woont toch ook in holland , en jij durft niet naar suriname te komen , want hier moet je werken , hier krijg jij niets cadeau , o ja de zweet van het werken 😜


    gemodereerd
  16. Magda, heb je enig idee hoe het is om te studeren in Cuba??
    Tijdens je studie is je praktijk werken. Als je met beurs daar bent kan je geen fliere fluiter leven hebben. Je slaapt in kamer met soms 12 studenten. Alles is schaars.
    Geld hebben de studenten nodig. Ze krijgen nog geen €150 per mnd en dat zelf is probleem. Maar melissa hft tassen van €6000 en meer.


    Maak melding
  17. Hallo Debbie,

    Je schrijft:
    “Als je met beurs daar bent kan je geen fliere fluiter leven hebben. Je slaapt in kamer met soms 12 studenten.”

    Nu begrijp ik jouw probleem pas goed…….met 12 anderen op 1 slaapkamer is het nogal lastig voor je om met je benen “wijd” te gaan:), tok?……


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES