dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMac Andrew vindt beschuldiging JRS-lid Wiebers onacceptabel: "Er is geen enkele bewijs...

Mac Andrew vindt beschuldiging JRS-lid Wiebers onacceptabel: “Er is geen enkele bewijs of verifieerbare informatie”

-

Does Travel - naar Suriname

AWJ-minister Steven Mac Andrew vindt het jammer dat Ceejay Wiebers, tot de verkiezingen fungerend voorzitter van de Jeugdraad Suriname (JRS), en kandidaat-ondervoorzitter bij de verkiezingen afgelopen vrijdag, ervoor gekozen heeft om via Facebook en de media te verklaren dat er mogelijk omkoping en politieke inmenging is geweest bij de verkiezingen van de leiding van de JRS. Wiebers praat over geruchten, waarbij iPhones, iPads en auto’s door bepaalde figuren beloofd zijn aan JRS’ers om te stemmen op bepaalde kandidaten.

“Het is een harde beschuldiging en daarom vind ik het ook heel jammer dat het is gepost op Facebook. Omdat er geen enkel bewijs is dat een hoge functionaris van de regering van Suriname zich daaraan schuldig heeft gemaakt. Dat vind ik een heel kwalijke zaak”, zei de bewindsman in het programma Bakana Tori. Mac Andrew stoort zich vooral eraan dat ook de naam van vicepresident Ronnie Brunswijk, de tweede hoogste functionaris van Suriname, onnodig door het slijk is gehaald. Naar zeggen van de bewindsman is er geen enkele bewijs of verifieerbare informatie dat de vp betrokken is in deze kwestie en dat een groepje JRS-leden naar hem zijn gegaan.

Volgens de minister zijn zaken naar buiten gebracht zonder dat er eerst geverifieerd is of de informatie wel waar is. “Als je zulke zware beschuldigingen post, dan moet je je toch ervan verzekeren dat het toch op waarheid berust. En er is met niemand gesproken om na te gaan of dit inderdaad beloofd is door vp. Ik denk dat we bij de volgende vergadering toch wel een gedragslijn moeten vaststellen voor de leden van de Jeugdraad om toch wel te weten wat ze posten en dergelijke zaken. Want nu worden onnodig de JRS en een hoge functionaris in diskrediet gebracht”, aldus de bewindsman. Hij stelt daarom niet in een welles nietes discussie te zullen gaan met Wiebers, die heel veel potentie in zich heeft.

Nadat de bewindsman het bericht van Wiebers op Facebook zag, heeft hij direct contact opgenomen met de directie van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI). Aan hem is toen aangegeven dat er in principe niets aan de hand was. “Ze waren donderdag daar bij het NJI om te praten met de verkiezingscommissie. Donderdag is aangegeven wat het proces zou zijn vrijdagavond. Verder zijn er jongeren langsgelopen die hun onkostenvergoeding moesten ophalen, want JRS-leden komen uit verschillende districten. Inclusief een paar die heel ver zijn. Verder waren er ook een paar andere JRS-leden daar. Wat op zich niet vreemd is, omdat het NJI die instantie is welke de JRS maar ook de Caricom en SDG-ambassadeurs moet ondersteunen”, stelde de minister.

Volgens Mac Andrew heeft de verkiezing van de leiding van de JRS vrijdagavond onder leiding van de verkiezingscommissie plaatsgevonden. Hijzelf was ook daar aanwezig. Daar heeft de verkiezingscommissie alle aanwezige JRS-leden in de gelegenheid gesteld om hun stemmen uit te brengen. Slechts twee afwezige JRS-leden hebben zich door anderen laten vertegenwoordigen en dat is ook door de verkiezingscommissie goed bevonden. “Soms moet je rekening houden dat mensen hun eigen visie hebben over zaken en zich niet kunnen vinden achter hetgeen dat is bepaald”, aldus de minister. Hij snapt niet hoe politieke bemoeienis in zo een organisatie kan plaatsvinden.

UPDATE – Wiebers heeft na de uitspraken van de minister onderstaande posting gemaakt waarin het bewijs zou worden geleverd:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Mac Andrew gedraagt zich als een vreemdeling in Jeruzalem; hij.doet alsof hij niet weet dat omkoping en corruptie niet voorkomen in Suriname.En als het in dit geval echt zo mag zijn dat Ceejay Wiebers de ‘goede’ naam van VP Brunswijk door het slijk gehaald heeft en er geen enkel bewijs is voor de geuite beschuldigingen, dan moet VP Brunswijk een klacht tegen Wiebers indienen bij de justitie en politie zodat de ‘leugenaar’ voor een rechter moet verschijnen. Doet de VP dat niet, dan moet hij verder zijn mond houden, omdat hij op die manier toegeeft dat Wiebers niet gelogen heeft.


    Maak melding
  2. Mi-ni-ster Mac Andrew weet bliksems goed wat er in politiek Suriname gebeurt, maar hij wil ons doen geloven dat hij op een ander planeet, dan planeet aarde, woont.

    Mi-ni-ster … shame on you !!!! Trouwens kan niet anders want je bent met je …. in een pak wijsman boter gevallen.

    De min-ni-ster is zelf lid van de bende en mede-plichting over de gang van zaken op dit moment in Suriname.

    De mi-ni-ster begint eerst met een bewering dat alles richtig is toegegaan om daarna te twijfelen door op te merken: “Hij snapt niet hoe politieke bemoeienis in zo een organisatie kan plaatsvinden.

    Wil de mi-nister ook bij de eerste vergadering van de NJRS regels vaststellen om jeugdraadsleden de mond te snoeren ?? zal me niet verbazen dat het in opdracht van “hogerhand” gebeurt.


    gemodereerd
  3. Als Brunswijk dit nog nooit eerder had geprobeerd, zou deze verontwaardiging terecht zijn. Echter dit is gewoon gedrag van de Koning-VP, alleen heeft hij dit keer blijkbaar in het geniep gedaan en niet met zijn kop in de krant gestaan terwijl hij stemmen koopt.
    De campagne van de ABOP is niets anders dan cadeautjes en held uitdelen om stemmen te kopen.


    Maak melding
  4. Als dit het niveau is van jeugdraadsleden heb ik weinig hoop. Wat een onsamenhangend verhaal zonder enig bewijs. Mensen kunnen niet tegen hun verlies, dat is het probleem.


    gemodereerd
  5. Ik lees Cor Curruptie deze man Andrew heeft gelijk. Vergeleken met de Hollanders, Hollanders gaan zeer selectief te werk in alles in sport relaties in alles in Suriname is dat helaas niet zo. Deze man geef ik gelijk. Iemand zomaar uitmaken voor crimineel enz. V.b Holland haalt heel veel zwarte mensen uit alle hoeken van de wereld in hun land mannen en vrouwen maar ik ken heel veel Hollanders hun houden hun omgeving bewust heel erg wit blank ook met buren alles heel erg wit en racistisch zie hoe erg selectief de Hollanders zijn ook met corruptie is het zo. Ik vind jammer altijd alles zo negatief over Suriname in het nieuws. O, ja Ik krijg wel straks hele zieke reacties van strontvliegen uit Nederland van 1 persoon met 4 verschillende namen. Dan wordt mijn reactie verwijderd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES