dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBelfort heeft eigen plan voor minister Amoksi om criminaliteit te laten droppen

Belfort heeft eigen plan voor minister Amoksi om criminaliteit te laten droppen

-

Does Travel - naar Suriname

De dissidente ABOP-parlementariër Edward Belfort heeft de recente beroving van ex-minister/ex-parlementariër André Misiekaba en zijn gezin in hun woning te Goede Verwachting als voorbeeld in De Nationale Assemblee (DNA) aangehaald, om aan te geven hoe ernstig de criminaliteit in Suriname momenteel is.

Volgens de politicus kon zoiets een ieder zijn overkomen. Hij stelde daarom over een eigen plan van aanpak te beschikken om de criminaliteit in te dammen welk hij bereid is aan minister Kenneth Amoksi te overhandigen.

“De veiligheidssituatie in het land is van dien mate dat burgers overal beroofd, verkracht en vermoord worden. Zelfs een gewezen DNA-lid is met zijn gezin in zijn woning beroofd. Het kon anyone zijn. Ik vraag dat de regering genoeg middelen vrijmaakt voor het KPS”, benadrukte Belfort dinsdag.

Volgens de dissidente ABOP’er kan de Surinaamse politie weinig tegen de criminaliteit doen als die niet over genoeg middelen beschikt.

Belfort vroeg de regering ook om waarnemend korpschef Ruben Kensen definitief te benoemen in die functie. “Maakt u dan ook genoeg middelen vrij. Dan gaat u zien hoe binnen no-time de criminaliteit gaat droppen. Want als dat niet dropt, heb ik een plan voor de minister die daar al drie jaren zit”, aldus de politicus die ook ex-minister van Justitie en Politie is.

Eerder zei Belfort in een radio-interview dat de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi al geruime tijd bezig is om de poten onder de stoel van waarnemend korpschef Kensen weg te zagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Gewoon plan van President Nayib Bukele overnemen. Begin een mega gevangenis te bouwen en haal de criminelen van straat. Anno 2023 is El Salvador een veilige land.


    Maak melding
  2. Inderdaad, de criminaliteit in Suriname, heeft vrijspel.
    Naar mijn idee, zal eerst voor goed opgeleide en getrainde politiemacht, gestationeerd moeten worden.

    Uit die macht, de bekende rotte appels, verpletteren ( corruptie tot nul brengen).
    Middelen, ( dienstvoertuigen en kennis) gebruiken voor wat het bedoeld is.

    Een politiemacht, waar wij vertrouwen op hebben. Waar wij op kunnen rekenen in nood, zonder te twijfelen.

    Een goed georganiseerde macht, brengt veiligheid, rust en gezondheid in het land.
    Lieve mensen, wees zuinig op, wat u hebt.

    Met de warme groet,


    Maak melding
  3. Ik heb ook een plan.
    Gewoon opsluiten deze racist.
    Dan zal je zien hoe snel de criminaliteitscijfers zal droppen.
    Hij wil heel graag dat Ruben Kensen korpschef wordt, die zal wel een van zijn rekruten zijn.
    En die vingertje van jouw mag je ergens insteken waar er geen zon schijnt.


    Maak melding
  4. Ik heb ook een voorstel voor de heer Belfort. Haal gewoon een paar Taliban strijders naar Suriname en geef ze vrijspel. Jouw Koning, nepfiguur. zei dat hij bang is voor Taliban vluchtelingen in Suriname.


    Maak melding
  5. Die Belford moet zijn grote mond houden.

    Hij heeft gedwongen rekruten zijn de politie laten aannemen die een crimineel achtergrond hadden.

    Belfort is onbetrouwbaar.

    Ik rust
    Djamoe


    Maak melding
  6. Gevangenis boerderijen opzetten, en de boeven en junks leren werken!Uiteraard met de nodige psychologische begeleiding!


    gemodereerd
  7. @ Edward Belfort,

    Hoe komt het dat de meest dagelijkse berovingen door een bepaalde bevolkingsgroep wordt gepleegd.
    Kijk maar goed in de gevangenissen !!
    In deze moeilijke tijd heeft iedere Surinamer het moeilijk om te surviven.
    Deze regering zit met een erfenis van bijkans 5 miljard us dollar schuld.
    Er zijn duizenden mensen aangenomen op verschillende departementen vóór de verkiezingen van 2020. Bewust om Z.E. Santokhi het leven zuur te maken als president !!
    Hoe komt dat de andere bevolkingsgroepen zelfredzaam zijn in deze moeilijke tijd?

    Ik ben in de jaren 70 in barre tijden droge rijst met zout en peper gegeten, maar ik heb het met waardigheid gegeten.


    Maak melding
  8. Goede blaffers en traangas heeft de politie nodig en een goede plan van aanpak, tactisch, strategisch, luidsprekers, cellephones, goede getrainde politiehonden uit Nederland, waterkanon politieauto’s, politie te paard/bereden politie, ME, politie scherpschutters, traangas, machinegeweren, kraaienpoten, snelle politie speedboten met de juiste equipment, bodyprotector, politiehelmen, nachtkijkers, pepperspray, politie helikopter, juiste equipment om op de centrale en op straat, de lucht, te water/rivieren, zee, in het oerwoud met elkaar 1×24 uur, 365 dagen of 366 dagen per jaar in contact te staan, ook met interpol, Waar nodig met de militairen, Binnenland veiligheidsdienst, ook op AJAPI-Airport, in de dr Jules Sedney rivierhaven, met de douane, enz. bij de grensrivieren.

    1 x 24 uur, 365 dagen wees paraat te zijn en als code rood is afgekondigd alle politieonderdelen, brandweer, militairen, scherpschutters, helikopter, A-team, ambulance, commando, enz aanwezig zijn, verloven zijn ingetrokken, oproepen om op de plaats waar de criminelen zich bevinden met de handen in de lucht naar buiten te komen en dat ze onder schot gehouden worden door diverse groepen van de politie, traangas paraat houden om in hun holen te gooien, waar door ze naar buiten komen, binnen enkele uren alles op de pd weer in orde zijn en het leven zijn gang gaat.

    Eerst gericht schieten en dan in de lucht. Een tweede kans mogen ze niet krijgen. Het is gewoon einde oefening als de politie ter plaatse is. Families mogen de 6 planken gaan kopen om ze naar de begrafenis te brengen of in ovens te laten verbranden, brandstapels te verbranden.

    Keihard optreden. Orde, veiligheid, rust, wetten moeten in acht worden genomen. Alle criminelen moeten tap eyes zijn net als in moslimlanden, Singapore.

    De politie moet laten zien dat er met hen niet te spotten valt. ddb en 15 soldaten heeft hun van hun voetstuk laten vallen op 25 Februari 1980 en ze hebben flink in het stof gebeten. Als ze nog tanden hebben moeten ze dat nu laten zien en dat ze daar mee kunnen vast pakken en ook kunnen door bijten bij de criminelen.

    CS is ook van beroep politie man. Dit is de tijd dat de politie laat zie wie ze zijn.


    Maak melding
  9. BAANTJER,

    Ik ben het niet met jou eens. Dit zijn de zichtbare kleine criminelen.
    Nu je het toch over rassen hebt. De grootste Surinaamse criminelen zijn de grote hindustaanse drugs dealers.
    Die bezorgen suriname wereld wijt een slechte naam.

    Baantjer ik wacht op jou antwoord.

    Ik rust
    Djamoe


    Maak melding
  10. De laag opgeleide DJAMOE beweert dat de grootste Surinaamse criminelen de grote hindustaanse drugs dealers zijn. Maar de bekende veroordeelde dealers in Suriname zijn o.a. *Bouterse, *Brunswijk, *Piet Wortel en dan hebben we ook nog de doodgeschoten drugsdealers *August Adjoeba en *Franklin ‘Brielle’ Waterval. En de voortvluchtige *Bordo had een drugsvliegtuig begraven. O ja inspecteur van politie *Dennis Esajas en oud-commissaris *Ruben Peiter zitten nog steeds vast in de zaak van 500 kg drugs. Zijn allemaal hindustanen noh? muhuhahahahaha Ga slapen hoor djamoe.


    gemodereerd
  11. Amoksi u moet wellicht een op bezoek in Maleisië, Saoedi Arabië, Iran of India gaan om te kijken hoe ze boeven aanpakken!
    Als u niet u werk aankan, moet u gewoon bedanken!
    Geef de politie middelen die ze nodig hebben en tijdelijk meer bevoegdheden om die gasten aan te pakken! Tijdens vluchtpogingen neerknallen!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES