dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVp Brunswijk: “Als de president besluit om Bouterse gratie te geven, moet...

Vp Brunswijk: “Als de president besluit om Bouterse gratie te geven, moet hij ook met mij praten”

-

Does Travel - naar Suriname

Indien Desi Bouterse later dit jaar door het Hof van Justitie in Suriname wordt veroordeeld, mag hij voor zijn gratieverzoek wel aankloppen bij vicepresident (vp) tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

“Ik zit in een regering en als hij wordt veroordeeld, kan hij ook via mij proberen om de president te bereiken. Want als de president besluit om gratie te geven, moet hij ook met mij praten”, zei de tweede man van het land woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Brunswijk gaf dit antwoord als reactie op de opmerking van Bouterse. De ex-legerleider gaf aan dat hij bij eventuele veroordeling altijd kan aankloppen bij de koning van Suriname, omdat de koning hoger is dan de president.

Brunswijk benadrukte dat het ook in deze case belangrijk is om ervoor te zorgen dat de rust wordt gegarandeerd. Hij maakt zich wel zorgen over de mogelijke gevolgen na een eventuele veroordeling en inverzekeringstelling van Bouterse.

“We hebben straks een uitspraak en iedereen onderschat dat. Maar omdat ik een militair en strateeg ben, heb ik al nagedacht over welke dingen er kunnen gebeuren. Maar niemand denkt daaraan”, aldus de vp

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Zo ziet men het weer. Verdeel en heers mentaliteit komt niet alleen onder de blanken voor maar ook onder de Afro’s. Ten onrechte wordt juist door hen voorgehouden dat de verdeel en heers politiek een blanke uitvinding is. ZE Santokhi is niet gek zoals deze surrogate Koning en de fascist. ZE President zal de uitspraak van het Hof respecteren en indien deze uitspraak negatief uitvalt voor Bouterse, dan moet ZE Santokhi tonen dat hij ballen heeft en Bouterse laten opsluiten. Natuurlijk zal de surrogate koning tegensputteren maar dat heeft het volk maling aan.


    gemodereerd
  2. Alweer zo een losse flodder uitspraak van deze man!
    Altijd de boel manipuleren en opstoken/bedreigen. Is deze gast wel serieus te nemen?


    gemodereerd
  3. Wat denkt deze afrikaanse neanderthaler, dat hij boven de wet staat ????
    God heeft deze groep geen hersenen gegeven vandaar dat het ook niet gaat lukken met deze groep ontwikkeling te brengen op deze aardbol. Hij is bezig met gevaarlijk, raciale uitspraken een type zoals wijlen Bruma !!!


    gemodereerd
  4. wat zei bouterse ook alweer tegen ‘vrienden’ toen hij de slag verloren had van Brunsie?
    ik ben hem niet vergeten, laat hem dat niet denken, ik zal hem leren zodra de tijd rijp is
    welnu, tijd is overrijp, nu zal brunsie hem leren


    gemodereerd
  5. Woehahahaha, het is nog geen VrMiBo, nu al voorpret.
    De ene is topschaker en deze is strateeg 🤭.

    Gelukkig doet jullie enige echte president, niet aan spelletjes.

    De verdachte heeft jarenlang een verwoestende impact gehad op de samenleving, zowel intern als extern. Gezinnen uit elkaar gerukt, velen zijn gevlucht of vermist en de toekomst vd kids is kapot geschoten. Dus gratie geven is totaal niet aan de orde. Is juist een offer voor een vruchtbaar ,vredelievend en welvarend Suriname.

    Suriname is moe…


    gemodereerd
  6. Als president Santokhi en vice-president/nep-koning Brunswijk zo ‘slim’ zijn om DiDiBri na zijn veroordeling gratie te verlenen, kunnen ze meteen hun hangmat pakken om samen met DiDiBri te Brokobaka van hun pensioen te genieten, omdat de VHP en de ABOP zo sterk in zetels achteruit zullen gaan, dat ze binnen de Surinaamse politiek onbelangrijk zullen zijn.


    gemodereerd
  7. Voor alle duidelijkheid even dit:
    Verdragsstaten bij het Amerikaanse mensenrechtenverdrag, waaronder Suriname, zijn verplicht om bij ernstige mensenrechtenschendingen straffeloosheid tegen te gaan. Dat brengt mee dat wetten en maatregelen die tot straffeloosheid kunnen leiden, bijvoorbeeld doordat zij de effecten van een veroordeling wegnemen, zijn verboden.
    Indien ZE Chan het besluit neemt om gratie te verlenen, zou Suriname zijn verdragsverplichting om straffeloosheid tegen te gaan niet nakomen. -0-
    Het land zal zichzelf daarmee te kijk zetten.
    Zie bron:
    https://www.spongadvocaten.nl/gratie-rechter-en-constitutioneel-hof-0


    gemodereerd
  8. Klopt het wat deze clowneske koning beweer: Deze koning heeft geen kaas gegeten van enig Recht laat staan Staatsrecht.

    Strateeg: Weet hij wel wat dit woord betekent?

    Ik dacht het niet hoor!


    gemodereerd
  9. Iedereen zijn meug. Brunswijk blijft wel een oelewapper met zijn ondoordachte uitspraken.
    Bouterse: “de koning staat hoger dan de president. In welke Grondwet. Alleen bij huize Brunswijk is er sprake van een koning. Staatsrechtelijk niks. Waar blijft Eugene.
    Volgens mij was het een joke van Bouterse, zo’n domme opmerking.
    Bouterse gaat naar Boma, blijft in Boma, verzoek tot amnestie wordt afgewezen of getraineerd.

    Overigens is eventuele amnestie verlenen een politieke kwestie, de twee gelijkwaardige politieke partners zullen proberen naar consensus te streven.


    gemodereerd
  10. Deze woorden zorgen voor isolatie van Suriname. Maar ja, als je niet beter weet, dan nemen we je ook niet kwalijk.


    gemodereerd
  11. Weet deze man nog steeds niet dat hij voor joker in de regering zit ? Dat hij zichzelf opblaast net als een bellenblaas ?
    Beste Vp hou aub op met het bedreigen van het volk want het volk is niet meer onder de indruk. Zie hoe men met u de spot drijft.


    gemodereerd
  12. Ja hoor, we weten dat je je belangrijk voelt je hoeft het niet telkens te benadrukken.
    Maar ga nu eerst eens je doelstellingen halen in de goud sector en de bos grond rechten voor de inheemsen daar bedoel ik niet alleen de Marrons mee, ga daar nu eens je stoere praat laten horen en kom dan weer je plaatsje opeisen VP.


    gemodereerd
  13. “De ex-legerleider gaf aan dat hij bij eventuele veroordeling altijd kan aankloppen bij de koning van Suriname, omdat de koning hoger is dan de president.”
    ==========================

    Hahaha….onsterfelijk belachelijk, “de koning is hoger dan de President in Suriname”. Hoe dom en krom kunnen Surinamers niet denken…
    Denk je echt dat Santokhi dit gewoon op z’n beloop zal laten. Heb jij je nooit afgevraagd wat de President internationaal al heeft geregeld?


    gemodereerd
  14. Zulke uitspraken geven buitenlandse investeerders moed om in Suriname te gaan investeren. Lang leve king kong.


    gemodereerd
  15. Weet de man wel hoe het verlenen van gratie tot stand komt. De president heeft daarhalve de vp niet te kennen indeze. Vp, ga je maar eens verdiepen in de gratieprocedure.


    gemodereerd
  16. Volgens mij heeft hij geen benul van wat hij uitkraamt iedere keer. hoe vaak is hij teruggefloten en teruggekomen over zijn uitspraak. Benoeming PG het kiesstelsel enz.
    iemand met een beetje zelfrespect, normen en waarden kennende zou al lang zijn afgetreden
    misschien vindt hij zijn braaksel lekker.


    gemodereerd
  17. Het staat reeds in de sterren geschreven
    Bouterse wordt veroordeeld maar zal niet in de gevangenis belanden.
    Omdat de president Bouterse amnestie zal verlenen want doet hij dit niet dan zal het OM Brunswijk moeten vervolgen alsook Bouterse oppakken en laten brommen.
    En zo te zien is de huidige president, verheet niet dat hij dezelfde roots heeft als Lachmon, buigen als een riet en met alle winden meedeinen want hij zal niet breken.
    Maar zoals gebruikelijk is bangheid en lafheid in het vaandel geschreven van de president en zal hij niets durven ondernemen tegen Bouterse en Brunswijk.
    Let op mijn woorden Bouterse wordt veroordeeld maar zal amnestie krijgen en niet hoeven te zitten in de gevangenis.
    Brunswijk wordt veroordeeld en zal ook amnestie krijgen.
    De nieuwe coalitie in 2025 zijn dan de VHP en de NDP en de ABOP, NPS en PL zijn dan de huilende verlaters


    gemodereerd
  18. Straatveeg inderdaad whaahahahhhhha
    Petje af je hebt de koe precies bij de horens.
    Hij inderdaad niet meer dan een straatveeg


    gemodereerd
  19. Ik denk dat Bouterse spoorloos verdwijnt, zodra hij is veroordeeld.
    Hoefdraad heeft vast al iets voor hem geregeld.


    gemodereerd
  20. Bouterse en Santokhi hebben een stiekeme afspraak. Bij veroordeling krijgt Bouterse alleen maar gebiedsarrest. Dwz dat hij zich niet mag begeven buiten een bepaald afgebakend gebied.
    Santokhi heeft weinig durf. Als je al voor je eigen achterban verzwijgt dat je christen bent en geen Hindoe, dan zegt dat veel over je.


    gemodereerd
  21. baka bana , jij bent al net zo dom als brunswijk en bouterse ha ha in de sterren staat het geschreven ha ha , jij moet de reactie van Sabaku eens goed lezen , maar dommeriken zullen het niet begrijpen
    weet jij waarom de Amerikaanse en de Nederlandse en het France leger hier waren , Santokhi zal niet durven om bouterse amnestie te verlenen , want als er rellen uitbreekt grijpen die machten in let maar op


    gemodereerd
  22. Walhalla!!!
    Dit is nauw juist voer voor de Amerikanen om hard in te grijpen in Suriname. Want als Brunsi dIt doet wordt hij meegenomen door de CIA!!
    En ook Bouterse zal volgen. Einde oefening!!!
    Pas dan ontstaat in Su nieuwe mogelijkheden van een Staatsrechterlijke Suriname.
    Nieuwe tijdperk en dus Nieuw Begin.
    Ik kijk uit naar deze grote dag!!!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES