dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOver een paar maanden ook 200 en 500 SRD biljetten uit de...

Over een paar maanden ook 200 en 500 SRD biljetten uit de geldautomaat

-

Does Travel - naar Suriname

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is vandaag tijdens een persconferentie, ingegaan op de veel besproken nieuw in te voeren biljetten van 200 en 500 Surinaamse dollars (SRD). Deze zullen hoogstwaarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2024 in roulatie worden gebracht.

De noodzaak voor het invoeren van hogere coupures vloeit voor uit ondermeer de inflatie en de grote vraag naar biljetten. Doordat ondermeer prijzen van goederen flink gestegen zijn, lopen burgers met veel meer biljetten tot maximaal 100 SRD.

Door de grote vraag naar deze biljetten raken geldautomaten sneller leeg. Het invoeren van de nieuwe coupures over een paar maanden, moet dit oplossen.

De president van de centrale bank Maurice Roemer, spreekt tegen dat de geldhoeveelheid toeneemt zonder dekking. Ook is er volgens hem geen sprake van devaluatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. ‘Ten o kon tranga tru tru now’. De tijd van Bosje, toen wij allemaal SRD miljonair waren, komt terug. De politie zou er goed aan doen een permanente bewaking nabij de Bosjebrug in te stellen.


    gemodereerd
  2. Eeeh, ik heb nog wat 10.000 dollar biljetten, geërfd van mijn opa. Wie weet kan ik ze binnenkort gebruiken als we “op visite komen”.


    gemodereerd
  3. veel mensen vertrouwen die roemer niet , hij is daar bij de cbvs neer gezet door bouterse , omdat van trik niet zijn best deed voor het stelen van geld , en die roemer kondigt aan dat er 200 en 500 srd biljetten komen , mensen het stelen zal weer toenemen he roemer voor jou baas bouterse


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES