woensdag, mei 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: "Alle andere partijen zijn bang dat ik van ze ga winnen"

Brunswijk: “Alle andere partijen zijn bang dat ik van ze ga winnen”

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk stelt dat alle andere politieke partijen in Suriname steeds, waaronder coalitiepartij VHP, erop uit zijn om kritiek op zijn uitspraken te leveren, omdat zij weten dat de ABOP als grote winnaar uit de bus zal komen bij de verkiezingen in 2025.

“Alle andere partijen zijn bang dat ik ze ga winnen. Omdat den man e si a beweging fu ABOP. Ze zijn bang. Den man reken dat’ a man disi o klari unu. Dus ABOP en PL zijn gewaarschuwd, want alle andere partijen zijn tegen ons”, zei de tweede man van het land woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Hij reageerde hiermee op de verklaring van VHP waarin zijn recente dreigende uitspraken aangeduid werd als een teken van zwak leiderschap. VHP-fractieleider Asis Gajadien deed een beroep op de vp om deze uitspraken te corrigeren. Daarnaast heeft ook de VES de vp opgeroepen om zich te verontschuldigen naar de gehele samenleving toe. De vp is in ieder geval niet van plan om sorry te zeggen.

Brunswijk benadrukte wederom dat mensen zijn uitspraken van vorige week woensdag hebben verdraaid en dat hij daarom aan niemand zijn verontschuldiging zal aanbieden. “Al willen ze me uitspraak afkeuren, laten ze dat maar doen. Het enige wat ik wil in dit land is dat we rust hebben”, benadrukte de vp. Hij stelde dat hij al twee weken bezig is de rust bij de groepen betrokken in de binnenlandse oorlog te garanderen na de buitenwerkingstelling van de Amnestiewet. Volgens Brunswijk onderschatten mensen dit soort zwaarwichtige uitspraken.

Brunswijk benadrukte dat zijn partij nog altijd voorstander is van een districtenstelsel, zoals eerder door de ABOP/PL-fractie is ingediend. “Wij staan nog altijd achter een districtenstelsel. Precies zoals het jarenlang was toen de NPS wist om alle tien zetels te winnen in het binnenland. Toen was er geen probleem. Toen de NDP ook 70% van het binnenland begon te winnen, was het ook goed. Maar nu men ziet dat de ABOP het gaat overnemen, dan wil niemand het meer accepteren”, zei Brunswijk. Alle vijf fracties in De Nationale Assemblee hebben recent overeenstemming bereikt om mee te gaan met landelijke evenredigheid. Hierdoor is er draagvlak voor dit kiessysteem.

De ABOP-voorzitter benadrukt dat hij als leider van de geelzwarte partij altijd heeft gezegd dat hij staat achter alles wat conform de grondwet wordt goedgekeurd. “Al ben ik er niet zo happy mee”, stelt hij. In ieder geval heeft de ABOP-voorzitter zijn huiswerk al gemaakt over hoe om te gaan met welk stelsel dan ook.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. ze sidderen en beven. dat doen ze al een hele tijd. vanaf dat de huidige vice president met zijn pistool aan het zwaaien is op het sportveld.


    gemodereerd
  2. Bla bla bla, ga je werk doen man en reageer niet telkens als dat je door een wesp bent gestoken!!!!


    gemodereerd
  3. Ik moet een nieuw overhemd aantrekken, want ik nam net een slok koffie toen ik de kop las. Hij moet in een circus gaan optreden de clown.


    gemodereerd
  4. VP jij gaat alleen winnen als jij mensen omkoopt. hoop dat ze jouw een lesje leren.
    Jij doet niks voor je eigen mensen.
    Zoals velen wil ik ook geen VP of president die gezocht wordt door Interpol en met de justitie in aanraking is gekomen.
    Een VP of President moet ons land kunnen vertegenwoordigen en overal vrij kunnen gaan.


    gemodereerd
  5. Je bent toch ook bang om je beentjes buiten Suriname te zetten. Ben je een held zet dan een voetstap in Frankrijk dan weet ik dat je een man met ballen bent. Ja die ballen van jou zijn opgedroogd. Je hebt alleen een grote mond maar jet loopt dunnetjes in je broek. Niemand is bang voor deze vp.


    gemodereerd
  6. Brunswijk denkt dat alle politieke partijen bang zijn dat hij gaat winnen.Hij denkt zeker ook dat we jaloers zijn dat hij niet naar het buitenland kan afreizen. ‘Ferberde siki no abi dresi’.


    gemodereerd
  7. Het volk zal wel gek zijn om zo een circusartiest te kiezen als president.
    Blijf maar lekker dromen grappige koning dat je ooit president wordt van Suriname.

    Het Surinaamse volk wenst geen zelfmoord te plegen hoor.

    Deze artist met zijn circus capriolen moet door de kiezers afgestraft worden in 2025.


    gemodereerd
  8. In de Dikke Van Dale is ‘dom’ als bijvoeglijk naamwoord en bijwoord nog altijd ‘met weinig verstand’ of ‘van weinig verstand getuigend’, maar ‘op straat’ heeft het daarnaast een heel andere betekenis gekregen. Daar staat ‘dom’ (soms uitgesproken zoals het Engelse dumb) voor alles wat….In het Surinaams staat DOM voor : KAWBAKAFOETOE.


    gemodereerd
  9. Deze VP heeft het steeds over rust brengen, maar beseft zelf niet dat juist hij de grootste onrustzaaier in het land is.


    gemodereerd
  10. Aan de uitspraken van B3, Bigie Bek Brunswijk, is te merken dat hij niet vooruitstrevend is voor land en volk. Hij heeft duidelijk les gehad van paarse professoren.

    B3 noemt zichzelf een strateeg maar is de schaduw van Bullshit Bouta. Hij kopieert de zgn. strategie van de vernietiger van onze land.

    Brunswijk weet dus wat Bouterse kan veroorzaken na een eventuele arrestatie !
    Welke maatregelen neemt deze tweede man van ons land die nu op de stoel zit van de Vice President !
    Moet hij niet helpen om ons land te behoeden en om ons land te beschermen !
    Integendeel creëert hij onenigheid, onzekerheid en angst om aan de macht te komen.

    Hoe het er nu naar uitziet beschermt B3 ook topcriminelen zoals Bouterse, Bordo, Boefdraad, etc.

    Wij willen een beter Suriname. Jij toch ook !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  11. Ik dacht dat je in Su geen dagdromers hebt. Maar de grootste stelt zich voor.
    Ook als hij met geld gaat smijten zal hij de verkiezingen niet winnen, want zoveel geld heeft hij niet. Tenzij hij een bank gaat beroven.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES