vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameStudentendebat in Nickerie over 'Cyber Bullying'

Studentendebat in Nickerie over ‘Cyber Bullying’

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname heeft het Onderdirectoraat (OD) Jeugdcentra Nickerie op vrijdag 11 augustus, een studentendebat gehouden in het Telesur gebouw met als onderwerp ‘Cyber Bullying’. Studenten van 16 tot 20 jaar mochten meedoen aan dit debat.

Cyber bullying of cyberpesten is een vorm van pesten, waarbij het slachtoffer gekwetst wordt via de nieuwe media. Dat kan op veel manieren, waaronder beledigende e-mails, gemene berichtjes, ongewenste foto’s of video’s verspreiden die viraal gaan op social media.

Burgermoeder Senrita Gobardhan die ook aanwezig was juicht dit initiatief toe. De DC beloofde voor transport en benzine te zullen zorgen zodat de organisatie deze geweldige en leerrijke sessies naar alle ressorten van het district kan brengen.

“Een ieder maakt fouten in het leven. Fouten moeten gemaakt worden om wijzer te worden in het leven”, aldus de Burgermoeder.

Mw. Angéle Lieveld van het OD Jeugdcentra Nickerie gaf aan het geweldig te vinden dat een ieder op zijn of haar manier de afdeling ondersteund bij het vervullen van haar voornaamste taak, namelijk “Onophoudelijk werken aan de vorming van jongeren tot evenwichtige volwassenen”.

De 5 beste debaters ontvingen elk een waardebon van 500 Surinaamse dollars die zij mogen besteden aan schoolspullen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. In de jaren 70 vd vorige eeuw was er ook een spreekcontest voor leerlingen vd middelbare school, oa in de CCS aan de Gravenstraat.

    Debatteren is wat anders dan een goede spreekbeurt.
    Spreekbeurten ook daaraan moet veel aandacht besteed woden in het onderwijs, wetenschappen, enz in Suriname.

    Nationale spreekbeurtwedstrijd voor middelbare leerlingen één keer per jaar in een grote zaal voor het publiek.

    Jaarlijks moet er weer voor de middelbare scholen een nationale spreekbeurt komen waar aan alle leerlingen vd middelbare scholen aan kunnen mee doen. De twee of drie besten van elke middelbare school naar toe gezonden kan worden.

    Surinamers zijn geen geen goede sprekers, die degelijk onderbouwt, gemotiveerd met kennis en ervaring thema’s verklaren. Dat is heel goed te merken in de DNA, radio- en televisieuitzendingen, enz. Ze zijn meer schreeuwlelijken, veel bezig met hun enige eigen belang, kortzichtig en oerdom.

    Ook de opbellers van radioprogramma’s bakken er niets van, Veel ontevredenheid en frustaties.


    gemodereerd
  2. Leren jullie ook aan die figuren in de regering die zich schuldig maken hieraan mt hun fake accounts. Is hun werk.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES