maandag, mei 6, 2024
HomeNieuws uit SurinameParmessar over tekort aan luchtverkeersleiders: 'Dit doet ons land niet goed'

Parmessar over tekort aan luchtverkeersleiders: ‘Dit doet ons land niet goed’

-

Does Travel - naar Suriname

‘Dit doet ons land niet goed’, zegt NDP-fractieleider Rabin Parmessar. De politicus vroeg dinsdag in De Nationale Assemblee van Suriname aandacht voor het tekort aan luchtverkeersleiders op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Door het gebrek aan luchtverkeersleiders moesten in de afgelopen periode meerdere vluchten van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) uitwijken naar buurland Frans-Guyana. Dit tekort heeft vandaag bijna weer voor hetzelfde probleem gezorgd.

“Ik begrijp dat het een kwestie is van roosterindelingen en dat deze zaak al weken tot maanden voortsleept. En het is niet de eerste keer dat een kist moet uitwijken. Dit doet ons land, de toerismesector niet goed”, aldus Parmessar. Hij deed een dringend beroep op de regering om dit probleem tot het verleden te laten behoren.

Parmessar kreeg hierin ondersteuning van NPS-fractieleider Gregory Rusland. De NPS’er vroeg aansluitend hierop aan de regering om ook nader in te gaan op de situatie bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM).

“Omdat we weten dat de regering vanuit Grassalco onder andere efforts heeft ingezet om de SLM te redden. Maar ik ben toch benieuwd wat op dit moment de stand van zaken is. Want er wordt veel geld gestopt vanuit de gemeenschap in de SLM, welke we wel koesteren als Srananmans. Maar zakelijk bekeken moeten we wel weten of er op maandbasis wel winsten worden gemaakt. Draait men positief om de schulden in te kunnen lossen?”, aldus Rusland.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei aan het einde van de vergadering dat de regering de luchtverkeersleiders niet kan dwingen als ze zich massaal ziek melden. “Ik probeerde de minister van TCT te bellen, maar hij neemt niet op”, zei de vp.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee deed een beroep op de regering om dit probleem op te lossen. Volgens hem zet deze kwestie Suriname internationaal te schande.

Brunswijk stelde dat de regering onlangs geld vrij heeft gemaakt om meer luchtverkeerleiders op te leiden. Maar dat gaat toch wat tijd in beslag nemen alvorens deze groep ready is om ingezet te worden. Een mogelijke oplossing die hij voor nu ziet, is het inhuren van mensen uit het buitenland. Maar dat gaat de regering toch aardig wat geld kosten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES