dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste campus in Marowijne heet Ronnie Brunswijk-campus: ‘A kon kba. Alla san...

Eerste campus in Marowijne heet Ronnie Brunswijk-campus: ‘A kon kba. Alla san e wooko’

-

Does Travel - naar Suriname

De eerste campus in het district Marowijne, krijgt de naam ‘Ronnie Brunswijk-campus’. Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk deelde dit in een videoboodschap met de gemeenschap.

In de video is te zien dat het complex naast de VOS Scholengemeenschap Moengotapoe na anderhalf jaar in een vergevorderde stadium is. Ook beschikt het complex reeds over elektriciteit middels zonnepanelen en zullen de wegen rondom de gebouwen binnenkort worden geasfalteerd.

‘A kon kba. Alla san e wooko. Ronnie Brunswijk e set’ sani. En yu si dat alla sani dja seti kba’, zei Brunswijk in zijn videoboodschap. Hij hoopt dat het complex snel in gebruik kan worden genomen.

Op dit complex komen onder andere te staan middelbare scholen, cantines, zes internaten en een goed uitgerust laboratorium. De eerste steenlegging voor de bouw van dit onderwijscentrum werd verricht door Brunswijk zelf op vrijdag 28 januari 2022.

Ontwerper en directievoerder daar is FAIRALI design engineering consultancy. Het was een internationale aanbesteding die gewonnen is door de Turkse aannemer MTE Yapi. En de financiering komt van de Islamic Development Bank (IsDB).

“Ik ben bijzonder blij dat ik dit voor Suriname heb kunnen doen. Als het aan mij ligt, krijgt elk district zo een complex! Ook al moet ik mijn laatste cent gebruiken om het te realiseren!”, zei de vp tot slot op zijn facebook-pagina.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES