dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Bouterse gaf opdracht 272 miljoen SRD weg te maken zodat nieuwe regering...

‘Bouterse gaf opdracht 272 miljoen SRD weg te maken zodat nieuwe regering salarissen niet kon betalen’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse oud-minister van financiën Armand Achaibersing, heeft woensdag in het programma ABC Actueel hard uitgehaald naar de vorige regering. Dit naar aanleiding van recente uitspraken van prominente NDP’ers die beweren ‘dat hun partij Suriname zal redden‘, na de verkiezingen van 2025.

“Deze mensen hebben een slechte inborst”, aldus Achaibersing die met concrete voorbeelden aangaf hoe kwaadaardig de vorige regering te werk is gegaan. Zo heeft oud-minister Hoefdraad op 10 juli 2020 in opdracht van toenmalig president Bouterse, bewust een enorm bedrag van SRD 272 miljoen via de SPSB weggemaakt, zodat de nieuwe regering Santokhi die op 17 juli startte de salarissen niet kon betalen.

Dit is allemaal schriftelijk vastgelegd en dus te controleren. Men was duidelijk verrast dat het de nieuwe regering uiteindelijk wel gelukt was om de salarissen te betalen, zegt de voormalige bewindsman.

“Dit is een duidelijk kwade bedoeling van de toenmalige regering geweest die velen gedupeerd zou hebben en dan durven ze te beweren dat ze hart voor het volk hebben. Elke keer als de NDP aan de macht is geweest, heeft ze een vernietigend beleid gevoerd”, aldus Achaibersing.

Over voormalig vp Ashwin Adhin, die vorige week beweerde dat beweerde dat de hoge valutawisselkoersen in Suriname kunstmatig door de huidige regering zijn gecreëerd, was hij duidelijk: Adhin verkondigt kolder in zijn toespraak. “Hij moet eens een keer goed gaan bestuderen hoe de economie en overheidsfinanciën werken.”

Luister hier naar het gesprek met ABC Actueel:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Kom met een beter verhaal. Dat is wat jullie in 2025 gaan achterlaten. Een lege kas en schulden. De grootste rovers is deze grapjassen.
    Kom met de bewijzen. Ook iets dat jullie in Assuria bespreken?
    Vergeet niet dat jij de smerige rover was in blauwe meer affairre


    gemodereerd
  2. We leren van onze fouten..
    Als we geen fouten maken kunnen we ook niet meer leren. Begrijp dat toch…dom volk.


    gemodereerd
  3. dus ons volk is dom corrie
    jij bent bakra noh,
    blaka bakra?
    Bouterse de onschuldige hij hebt helemal nooit iets slechts gedaan. alles wat slecht is zijn de ander partijen. ech waar jullie kunnen me gelove
    Ons volk is dom toch cor


    Maak melding
  4. wat kan mij dar schelen dat salarissen niet betaald kunnen worden het volk moet maar leren om te sparen voor slechte tijden. Wij van de ndp vinden dat iedereen zijn eigen boontjes moet doppen dat maakt je sterker


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES