dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamdin: "VHP-ministers hadden reeds lang besloten af te zien van 50% koopkrachtversterking"

Ramdin: “VHP-ministers hadden reeds lang besloten af te zien van 50% koopkrachtversterking”

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen maandag is aan vertegenwoordigers van Ravaksur tijdens een bijeenkomst met de clusterministers medegedeeld dat de 50% koopkrachtversterking die de regering in Suriname voor zichzelf heeft goedgekeurd, wordt teruggedraaid. Volgens BIBIS-minister Albert Ramdin hadden de VHP-ministers reeds lang voor de mededeling aan Ravaksur, besloten om een brief te schrijven naar president Santokhi om af te zien van de 50% koopkrachtversterking voor leden van de Surinaamse regering.

Hoewel Ramdin nog steeds achter zijn standpunt blijft dat bewindslieden deze verhoging vanwege de vele kosten die zij hebben, toch dringend nodig hebben, beseft hij dat de kritiek hierop niet mals is geweest. “Maar tegelijkertijd zouden we de president ook vragen om integraal te kijken naar alle lonen en salarissen in de samenleving. Met name de leidinggevende rollen in de verschillende sectoren van de economie, en met name van het bestuur. Wij kunnen ons niet vergelijken met het bedrijfsleven, maar binnen het overheidsapparaat is er ook wat scheefgroei die aangepakt moet worden. Ook met adviseurs en dergelijken. Dat is maandagavond besloten tijdens een virtueel gesprek met de VHP-ministers”, zei Ramdin woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)- vergadering.

Volgens Ramdin zijn alle VHP-ministers er unaniem over eens dat het geen zin heeft om zo een verhoging te krijgen. “Misschien moet er ook een goede studie gemaakt worden van hoe een salaris moet uitzien. Wat we wel de facto weten is dat ons loon flink lager is, vergeleken met andere collega’s. Maar daar gaat het nu niet om”, aldus de minister.

Donderdagavond komt de vakbeweging weer bijeenkomt met de regering. Dan zal er gesproken worden over verruiming van de belastingschijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Ramdhin, jij was degene die het goed kwam praten voor kuldupsingh.
    Van der San hft gezegd dat het niet zo hoort. Deze hebzuchtige ministets zouden het niet nemen?? Donder op.


    gemodereerd
  2. Leugenaar. Onbetrouwbare schoften. Eerst te vuir en te zwaard de 50% verhoging verdedigen.


    gemodereerd
  3. Ja ja, net als Bouterse die eens aan een journalist zei dat hij en Dillip Sardjoe geen AOV zouden nemen wanneer ze 60 waren geworden. Hij nam.zoals we weten geen AOV, maar op hetzelfde moment zorgde hij ervoor dat Ingrid een directeurssalaris kreeg als first lady. Op dezelfde manier zouden de VHP ministers (achteraf) zogenaamd, in solidariteit met het arme volk, afzien van de 50% koopkrachtversterking, maar net als Bouterse zullen ze ook iets bedacht hebben om ons, het volk, toch een paar poten uit te draaien.


    gemodereerd
  4. Haha, wat een clown (circus Draaitol). Deze man (lees regering) maakt zich onsterfelijk belachelijk, niveau vierde klas OS. (Synoniem voor slim Suriname)
    Eerst komt hij met een welgemeende rechtvaardiging, evenals de minister van Economische Zaken. En nu weer deze uitleg, zijn (lees regering) geloofwaardigheid is nu naar de filistijnen, wie zal hem (lees regering) nu geloven.
    Dit keer heeft ook de Staatsraad zichzelf belachelijk gemaakt, door zich te laten gebruiken (misbruiken). De Staatsraad is een werkarm van de regering geworden, hun onafhankelijkheid hebben zij verkwanseld voor een paar rottige SRD’s, 🤮
    De zoveelste terugschakeling, alweer.


    gemodereerd
  5. De verguisde van der San heeft het weer “goed gezien”.

    Waar zijn de hoogopgeleide topadviseurs van deze regering?, zij hebben het waarschijnlijk zo druk met hun hobby (niks doen, geld vangen) in de vele onnodige presidentiële commissies, dat zij vergeten hun echte werk te doen, namelijk, de regering adviseren en behoeden, dat de aanwezige latente hebzucht de overhand krijgt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES