woensdag, mei 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: "Ik had gedroomd dat mensen uit Afrika mij zouden komen bekronen"

Brunswijk: “Ik had gedroomd dat mensen uit Afrika mij zouden komen bekronen”

-

Does Travel - naar Suriname

Vice-president Ronnie Brunswijk stelt dat hij reeds lang voordat hij gekroond werd tot ‘King of Afro Suriname Heritage’, bezig was om de nazaten van de tot slaaf gemaakte Afrikanen in Suriname bij elkaar te brengen. De tweede man van het land was woensdag in traditionele Afrikaanse kleding, compleet met een met goud gedecoreerde hoofddeksel, aanwezig in het regeringsgebouw om leiding te geven aan de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

“Ik heb zelf met de NPS een trip georganiseerd naar Mapane om de eenheid bij de Afro-Surinamer te brengen. In ieder geval, wat gebeurd is is historisch. Ik ga niet zeggen dat het mijn droom was. Ik heb gedroomd dat het zou gebeuren en dat mensen uit Afrika zouden komen om mij te bekronen. En dat is gebeurd”, stelde de ABOP-topman. Hij ontkent dat er staatsmiddelen zijn ingezet voor deze ceremonie. Naar zeggen van Brunswijk is alles zelf bekostigd. De meeste middelen komen van het goudmijnbedrijf Robruns NV, waarvan Brunswijk eerder eigenaar was. Nu wordt deze zaak gedraaid door zijn zoon. Daarnaast zijn er ook andere sponsors geweest.

Brunswijk stelt dat er echter een verkeerde veronderstelling onder de Surinamers is gaan leven, die nu denken dat hij baas is van alle mensen binnen het traditioneel gezag. Mensen moeten de bekroning volgens hem gewoon zien als een grote waardering naar de Afro-Surinamers toe. Er zullen nu wel brieven uitgaan naar de verschillende Afro-organisaties om te praten over de bundeling.

“Men wil de weg openen dat de diaspora in Suriname weer met Afrika ge-connect wordt. Ik heb ook heel goed met ze gesproken over de samenwerking met Suriname. Ik moet ervoor zorg dragen dat er een connectie komt en dat ga ik ook doen”, aldus de politicus. Er zal naar zijn zeggen op verschillende gebieden samengewerkt kunnen worden met Afrika. Brunswijk voegde eraan toe dat er ook een heleboel rijke Afrikaanse landen zijn, maar dat Suriname geheel onbekend bij hun is. Het eerste wat Brunswijk in zijn nieuwe functie zal realiseren, is rechtstreekse vluchten organiseren naar Ghana en Nigeria.

De ABOP-voorman benadrukt dat er helaas personen zijn die hem deze eer niet gunnen. Hijzelf is wel heel trots op zichzelf. “Natuurlijk, Brunswijk moet deze eer niet krijgen. Ik wil al die mensen zeggen dat ik geen enkele eer van niemand wil. Bij sommige werk is er soms iemand speciaal geroepen om dat te doen. Als je het niet wilt waarderen, maar de heer zegt dat het moet, dan zal dat gebeuren”, aldus de vicepresident.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Wat een mafketel, iemand moet deze malloot tot de orde roepen.
    Hij is nu twee en een half jaar VP, en ik kan me niets maar dan ook niets herinneren wat deze kwezel verwezenlijkt heeft voor de mensheid. Zelfs niet voor de mensen waar hij zich hard voor zegt te maken, ik heb nog geen enkele inheemsen/ marron ontmoet die er ook maar dankzij de VP er op vooruit is gegaan,


    gemodereerd
  2. Als je het niet wilt waarderen, maar de heer zegt dat het moet, dan zal dat gebeuren”, aldus de vicepresident.
    Zo de Heer is echt gesteld op jou. Wat heeft hij jou nog meer beloofd ? Santa Boma ?


    gemodereerd
  3. In het land der blinden is één oog Koning!!
    Ik ken geen één Afrikaanse land die vooruit is gegaan. De afgelopen eeuw heeft het westen honderden miljarden gepomt in deze landen. Maar ze hebben de hersens niet ervoor om hun land op een goede manier te dienen en op te bouwen. Eten, drinken, feesten en slapen. Morgen zien we het weer. Ze hebben duidelijk een andere instelling.
    In de Afrikaanse landen heeft een man meerdere vrouwen met veel kinderen. De kinderen kennen hun vader niet en onderhoud van het gezin is evenmin aan de orde.
    Dus geen goede familie structuur, einde oefening!!!!


    gemodereerd
  4. Hij heeft zo wa wa wa waanzinnig gedroomd, hij werd met ka ka ka kado’s overstroomd, iedereen zei hou je van hem? Daarna werd hij gekust en gekroond

    Eens in het jaar, gebeurd er zo iets, tuimelt zijn hoofd van geluk, zilver en zang alles wordt licht, als men een ster voor je plukt, bij het ontwaken dan denkt hij beschroomd: niemand vertellen wat ik heb gedroomd


    gemodereerd
  5. I have a dream, I have a dream aldus onze Surinaamse Martin Luther king.
    Wat een vooruitziende blik,
    Heeft onze meestervoorspeller .
    Kan hij ook voorspellen wat de toekomst zal zijn van onze mooi switi Sranan?


    gemodereerd
  6. brunswijk degene die jij heer noemt heeft zeker geslapen de laatste 45 jaar , die heer had jou en bouterse allang moeten ophalen , het is zeker een heer die door de duivel in slaap is gebracht zodat de duivel zijn duiveltjes zijn gang liet gaan
    droom maar lekker verder brunswijk , de duivel lacht jou uit , maar morgen al kan het lachen van de duivel omslaan in een groot vuur en een koning is kleiner dan jou heer die jij noemt


    gemodereerd
  7. Majesteit help ze.Ze liggen in de vluchtelingen kampen en hebben van de honger niet eens de kracht om de vliegen van hun gezicht te verjagen.


    gemodereerd
  8. Deze toneelstuk is duidelijk een politieke stunt dat door zijn adviseur, Humpty Dumpty, is geregiseerd !


    gemodereerd
  9. Er lopen heel veel mensen rond, die ervan gedroomd hebben dat ze Napoleon waren. Een keer zo’n droom hebben is niet erg, maar wanneer ze vaker daarover dromen, beginnen ze daadwerkelijk te geloven dat ze keizer van Frankrijk zijn geworden en beginnen ze in het openbaar de kleren van een keizer te dragen. Op dat moment wordt het tijd dat dit soort figuren in een gesloten inrichting worden opgeborgen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES