vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Ramdin vraagt begrip samenleving: "Ook ministers hebben een leven en uitgaven"

Minister Ramdin vraagt begrip samenleving: “Ook ministers hebben een leven en uitgaven”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken in Suriname vraagt naar een zekere mate van begrip vanuit de samenleving voor de lange werkuren die de president, vicepresident en ministers dagelijks moeten maken. Of het nu om 50%, 30% of 20% koopkrachtversterking gaat, feit is volgens de bewindsman dat ook deze groep van 20 tot 25 mensen koopkrachtversterking verdient.

“Ook die groep verdient het om koopkracht te hebben, want ministers werken. Ook ministers hebben natuurlijk een leven en uitgaven. Dus ik hoop dat er een beetje begrip is dat ministers niet uitgesloten moeten worden van een stukje voorziening om aan hun uitgaven te kunnen voldoen”, benadrukte de bewindsman vrijdag op een persconferentie.

Er is behoorlijk veel tumult in Suriname ontstaan nadat bekend werd dat de Surinaamse regering zichzelf rijkelijk heeft gezegend met 50% koopkrachtversterking. Vakbonden eisen uitvoering van het gelijkheidsbeginsel voor alle andere ambtenaren en dreigen acties te voeren indien niet aan deze eisen wordt voldaan.

De 2.500 SRD, die recent aan alle ambtenaren en aan hen gelijkgestelden is toegekend, is blijkbaar niet genoeg voor bewindslieden om hun maandelijkse uitgaven te kunnen voldoen. Ondanks dat al een heleboel voorzieningen gratis voor deze groep zijn. Ramdin stelt dat hij ten tijde van het nemen van dit besluit, uitlandig was. Echter, wanneer hij de salarissen van functionarissen in het bestuur vergelijkt, dan liggen die van de ministers duidelijk lager.

De minister vindt dat het besluit voor de koopkrachtversterking mogelijk wel op een onfortuinlijk moment is aangekondigd. “Tegelijkertijd moet ik zeggen dat in de afgelopen periode verschillende acties zijn ondernomen richting het verbeteren van de leefbaarheid voor bepaalde groepen in de samenleving. Er is gesproken over die 2.500 SRD voor een heleboel groepen, de sociale voorzieningen gaan voort en ik denk dat verschillende andere sectoren ook goed bediend zijn geworden. En nu praten we over een groep van misschien 20 tot 25 personen die dan een versterking van koopkracht krijgen. In ieder geval ook die groep verdient het echter om koopkracht te hebben”, aldus Ramdin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Natuurlijk mogen de arme ministers, onze armzalige Vice President en onze zielige President om begrip vragen voor de aan zichzelf toegekende 50% koopkrachtversterking, maar ze moeten er niet op rekenen dat ze dat begrip van ons krijgen. Zijn ze misschien gek geworden om zichzelf te zegenen terwijl het volk pienaart en zij al zoveel inkomsten hebben dat.de VP als hobby heeft het uitdelen van dure auto’s alsof het om spiegeltjes en kraaltjes gaat.


    gemodereerd
  2. Met alle respect voor deze sukkel, maar dit is gewoon een lulverhaal. Deze mensen hebben al een vorstelijk salaris, uitstekende secundaire voorwaarden, enz., dus uit hebzuchtigheid verrijken ze zichzelf. Ex minister van Financiën Achaibersing heeft nooit een cent getoucheerd tijdens zijn ministerschap, daarvoor een diepe buiging, omdat hij wist dat het land in zwaar weer vertoefde. His majesty chan3KA vindt dat hij niet genoeg verdient, dus zegent hij zichzelf en zijn volgelingen rijkelijk uit de belastingen die het volk betaalt. Sorry president, maar dit is een waardeloze, laag bij de grond actie. Het zal je een worst wezen, maar hiervoor ga je boeten. Plaveid de weg maar van dure bruggen, diepzee havens, vliegveld in Nickerie, enz. Jij doet het voorwerk, maar jij zal zeker niet the man of the work zijn. Je zal deze lintjes zeker niet knippen. Tegen die tijd kan je je geld zitten tellen, die je de belastingbetaler nu afhandig maakt.


    gemodereerd
  3. Een onbeschofte huichelaar. Niets meer of minder. “Ook wij hebben n leven en uitgaven” Waar wonen zijn vrouw en kinderen? Bloedzuigende ongedierten.
    Deze vhp onwelgevallige reactie zal zeker niet worden geplaatst. So be it redactie v Waterkant.


    gemodereerd
  4. Ach, jullie kunnen het niet helpen om zo hebberig te zijn. Kijk maar naar al die family and friends benoemingen, dure auto’s voor de ministers en bijna alles gratis. Jullie motto is, eerst wij van de regering en dan het arme volk. Schaamteloos gedrag van de regering.


    gemodereerd
  5. Hoeveel procent verhoging hebben de andere groepen in totaal in de samenleving al gehad ?

    Een evenredige “groei” lijkt mij acceptabel. Maar de regering heeft volgens mij in totaal procentueel een lagere verhoging gehad dan de de rest. En is ook de lastste groep, er is eerst aan het volk gedacht.
    Loon- en belasting aanpassing gaan gepaard en is ook toekomstgericht.

    Dus is het weer steen en been klagen zonder eerst de feiten op een rijtje te zetten.

    Vp Brunswijk en zijn team zijn met hun popie jopie praktijken fout bezig. Daar moet orde op zaken worden gebracht en daar moet een mentaliteitsverbetering worden gecoacht.
    Vp Brunswijk heeft foute lessen gehad van bullshit Bouta.

    Evenredig is redelijk.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  6. Wat????mie m@rs!!!!begrip houden .is een rotsoi wat hy zit te vertellen jo kloot.wat voor begrip wil deze koeparis nu?ik hoor dat er nu geen materiaal is voor moni karta een deel van het volk wacht al maanden op hun geld niks krygen ze.ik wil graag weten welke minster niet uitkomt met zyn hoge salaris!!!so so rotsoi we leguit a volk jongu ga wat nuttigs doen dan begrip zoeken


    gemodereerd
  7. Dit is het beleid van slim Suriname, subsidies afschaffen en zichzelf zegenen.
    Deze mensen werken hard hôr.


    gemodereerd
  8. Dit is zo (excuus voor de bewoording) schofterig gedrag, om met droge ogen te vertellen dat ook hun kosten hoog zijn!!!
    Een VP die op zijn borst slaat dat hij auto’s verloot een President die de wereld rond reist en 1e klas vliegt, en dat allemaal betaalt door de bevolking. Zo ook de rest aan wie dit is toebedeeld.
    Ik ben geen partijlid van welke club dan ook maar ik kan me herinneren toen de NDP aan de macht was deze verhoging tot op zekere mate werd terug gedraaid .
    Het zou hen sieren om af te zien van deze misstap.


    gemodereerd
  9. De bevolking kan hun vaste lasten, hun huis huur en zelf eten niet betalen en jullie die alles gratis ktijgen stelen meer.
    Ramdhin je bent meer dan een vloek. Vergeet niet dat je kinderen hebt. Al het geld stelen jullie en nu heb je lef om met je bs te komen. Waar betaal jij voor?? Het volk betaald jullie hoge kosten. Jij belde met gemak voor $1 miljoen.
    VHP moet nooit en ook nooit meer een partij in een coalitie worden.


    gemodereerd
  10. Quote
    Ramdin vraagt begrip samenleving”
    End quote.
    Hoe durft deze rat dat te eisen. Sinds de start van Santokhi en zijn incompetente familie en vrienden regering, vraagt de bevolking van Suriname begrip en hulp voor hun problemen die Santokhi beloofde op te lossen als men maar voor de vhp stemt.
    Weet je dat nog ratje Ramdin?
    De leus “stem verstandig” was bedacht door Xaviera Jessurun om zo de vhp aan de macht te helpen. Ze is voor deze hand en span dienst door Santhoki beloond met de functie van president commissaris van de SLM. Dat Xaviera nergens voor deugd bleek uit haar manipulatieve en leugenachtig gedrag en ook door de geld parasieten in de leiding van de SLM, die tot faillissement van de SLM hebben geleid.

    Ramdin heeft zijn derde vrouw in Miami ondergebracht.
    Ramdin vliegt er elk weekend naar toe op staatskosten. En krijgt steeds dag vergoedingen voor terug. In Miami heeft hij een huis gekocht. Op staats kosten toch. Zijn wijf in Miami werkt niet dus ja luxueus wonen zal deze ouwe lelijke zak voor dat wijf moeten betalen. Dat bedoeld deze parasiet met “Ook ministers hebben een leven en uitgaven”.
    En buitenvrouwen, drankrekeningen, feestjes, dure kostuums en allerlei onnodige snuisterijen kopen.

    “Ramdin stelt dat hij ten tijde van het nemen van dit besluit, uitlandig was.”
    Natuurlijk! Hij was in Miami waar hij elk weekend naar toe gaat en vaak pas op dinsdag of woensdag weer terug is in Paramaribo.
    En als Ramdin wel in Suriname was zouden deze verhogingen niet door zijn gegaan? Wat een gelul. Wat een kut (boeng bigi poentje) smoes zeggen ze in Nederland. Denkt Ramdin dat de Surinaamse bevolking achterlijk is?
    Uit de protesten die na de bekendmaking van deze nieuwe dievenstreken van de bevolking en organisaties af kwamen geeft aan dat Ramdin nog dommer is dan wij dachten.

    Verder zegt deze geldgeile rat dat
    “wanneer hij de salarissen van functionarissen in het bestuur vergelijkt, dan liggen die van de ministers duidelijk lager”.
    Gelul, gelul, leugens van een compleet immoreel persoon. Daarbij geeft hij aan de verstandelijke vermogens van de bevolking compleet te onderschatten.


    gemodereerd
  11. worden al die gratis dingen en onkosten ook verrekend met hun salaris?
    nee dus, want dan zouden al die opvreters bij moeten betalen voor hun baan
    tevens hebben al die opvretes meerdere posities in commissies en andere onzinnige geld vretende instanties
    van de onzin van deze regering kan je een heel boekwerk van maken


    gemodereerd
  12. Ik neem aan dat de VP auto,s uitdeelt uit eigen middelen.
    En dat kan niemand hem verbieden, hij is tenslotte miljonair.
    Als de ministers een ruggegraat zouden hebben, dan zouden
    ze deze extra inkomsten moeten weigeren. Solidair met het volk
    dus, maar goed ieder voor zich zelfs, en God voor ons allen.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  13. Koopkrachtversterking. Maar wat kopen deze ministers dan? Misschien groente, fruit en rijst. Voorde rest hebben ze alles al. Een auto hoeven ze niet te kopen, een huis ook niet, een koelkast of wasmachine of tv en internet en telefoon zullen ze ook wel hebben, zo niet dan hebben ze tijd genoeg om ervoor te sparen. Reizen betalen ze niet zelf. Plus ze gaan voor de rest van hun leven een ruim inkomen krijgen van de Staat.
    Ze hebben blijkbaar een GEVOEL dat ze te weinig verdienen. Ik werk zo hard en ik krijg zo weinig.
    Die andere optie was dat ze dan maar 30% minder hard werken zondeer loonsverhoging. Want aan oververmoeide, overbelaste, burn out ministers heeft niemand wat. Ze zijn dan weinig produktief, eerder contraproduktief.


    gemodereerd
  14. Van zakken vullers geen gebrek.De elite weet altijd wel een middel om zich te verrijken.Het aantal mensen die zich echt om de mensen bekommerd zijn met een lampje te zoeken.
    Waar blijft de nieuwe Anton de Kom,wat er nu in de regering zit kan niet in de schaduw staan van deze grote Surinamer.


    gemodereerd
  15. Wat een gelul met zijn salaris heeft hij geen hoofdbrekens.
    Hij heeft zelf gekozen om daar te zitten en kon van tevoren weten is geen 5 tot 6 baan.
    Dus hij moet nu niet huilen


    gemodereerd
  16. De minister heeft groot gelijk. De slimme stemmers moeten nu gewoon erg blij zijn dat de regering waar ze voor gezorgd hebben niet een verhoging van 100% doordrukt. Dat hadden ze net zo goed kunnen doen, maar ze hebben het zo goed voor met het Surinaamse volk. Trouwens elk land krijgt de regering die het verdient, of zie ik het verkeerd soms.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES