donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitiewoordvoerder: "79-jarige oma heeft behoorlijk veel guts; zaak nog niet afgedaan"

Politiewoordvoerder: “79-jarige oma heeft behoorlijk veel guts; zaak nog niet afgedaan”

-

Does Travel - naar Suriname

De woordvoerder van het Korps Politie Suriname, Milton Kensmil, zegt dat het heenzenden van de 79-jarige vrouw, die vrijdag op een inbreker heeft geschoten, niet betekent dat zij in een later stadium niet weer opgepakt zal worden. “Het onderzoek naar in ieder geval de herkomst van het illegaal wapen dat ze onder zich had, loopt nog”, benadrukte Kensmil maandag bij Bakana Tori.

Hij vindt dat de vrouw behoorlijk veel guts en moed heeft gehad om de verdachte zonder te beven neer te knallen. Dat moet echter geen aanleiding voor anderen uit de gemeenschap zijn, om ook illegale wapens onder hun beheer te hebben.

De politiefunctionaris gaf te kennen dat een ieder die over een vuurwapen van welk kaliber dan ook wenst te beschikken, de procedure tot aanvraag van een vuurwapenvergunning normaal dient te volgen.

Binnen de Surinaamse gemeenschap is met bijzonder veel verontwaardiging op deze zaak gereageerd. Veel personen vragen zich af of het Openbaar Ministerie ook op hetzelfde manier zou hebben beslist, indien een jongere persoon met een illegaal wapen op een inbreker had geschoten.

Kensmil benadrukt dat de politie geen invloed heeft op het besluit dat door het Openbaar Ministerie wordt genomen. “Ik denk dat er een aantal overwegingen zijn geweest waarom het OM heeft gezegd dat de vrouw voorlopig zal worden gehoord en heengezonden. Daarmee heeft het OM niet gezegd: mevrouw, deze case is helemaal voorbij. Dus u kunt rustig uw leven verder leiden”, aldus de politiefunctionaris.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Ja wat as de inbreker had dan…de geweer heeft haar leven gered …..met of zonder vergunning…..ik raad iedereen een vuurwapen aan te schaven…


    gemodereerd
  2. Goed gehandeld mvr die boeven moeten leren af blijven van andere mans eigendommen.
    De senioren hebben hun hele leven hard gewerkt om een fatsoenlijk pensioen te genieten, dan komt een jong ordinaire kruimeldief om de spullen ongevraagd te onteigenen ” Oma heel dapper van u 🤝 het moet afgelopen zijn met luie criminelen.
    Ik hoop dat dit een wake UP CALL is vr de rest🔫🔫🔫 ik hoop dat zij een wapen vergunning nog krijgt zodat zich zelf kan beschermen & verdedigen ” HEEL GOED GEHANDELD OMA🤝✊️👍


    gemodereerd
  3. Vrijspraak.

    Die ongeure gast had zich zonder toestemming toegang verschaft op het prive terrein van de bewoonster. Deze voelde zich bedreigd, haar privacy, rust, orde en veligheid aangetast en heeft uit noodweer gehandeld.


    gemodereerd
  4. Aanleiding is dat de overheidsinstituten niks doen aan de veiligheid van de burgers. De criminaliteitscijfers rijzen de pan uit en roof neemt met de dag toe. De straffen veel te laag. Als de overheid niet voor de veiligheid voor zijn burgers kan zorgen moeten de mensen het hef in eigen handen nemen. Legaal of illegaal. Ik zou ook hetzelfde gedaan hebben als deze mevrouw.


    gemodereerd
  5. Quasi verontwaardiging vind ik.

    Wanneer oma met een illegaal wapen op een inbreker schiet, dan juichen ze allemaal in koor. Maar….
    Wanneer iemand die wordt betaald om law en order te handhaven dit had gedaan, dan was de wereld te klein. Voorbeeld pikin saron.

    De politie handelt met beschikbare middelen. Ze hebben geen bodycam, taser of megafoon. Dus wanneer een crimineel agressief is, dan krijgt hij oldskool klappen.
    Vervolgens krijgt de politie die Hollywood-fans op hun dak, want de crimineel was zooo lief en de politie is fout, pfffff.

    Illegaal wapenbezit is strafbaar. Ben benieuwd wie het is, voor de context 😉.


    gemodereerd
  6. M.Kensmil

    ”Hij lult uit zijn nek” er zijn meerdere illegale wapen in omloop dat wordt
    gebruikt om te roven. Daar lult hij er niet over, maar deze oma heeft het
    precies gebruikt hoe het moet. En M.K. moet maar zijn s,mond dicht houden.
    Wat zou hij zeggen als het andersom was gebeurt, hij zou zijn s,mond dicht
    houden denk ik! (Ka Poentje Sani,)( of te wel KPS)

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  7. Ga niet op mensen hun erf en helemaal niet in hun huis.
    Ik sta achter deze mevrouw en zou hetzelfde doen. Ik zou zeggen die man is plotseling gaan bukken. Want ik zou door zn kop schieten.
    Elke keer worden mensen beroofd, mishandeld en vermoord in hun eigen huis.


    gemodereerd
  8. Iligaal of niet een inbreker in jouw woning moet je altijd neer kunnen schieten als je de kans krijg.Hij of jij.Bescherm jouw eigen.


    gemodereerd
  9. Wat zit die Kensmil die oude dame bang te maken.Hooguit krijgt ze een boete voor het hebben van een illegaal wapen.
    Voor het schieten er mee valt onder noodweer exces.
    Italie,een land vol maffioso,krijg je geen gevangenisstraf als je boven zeventig bent[wel een alternatief straf].Dat is pas zorgen voor je ouderen.


    gemodereerd
  10. Verontwaarding????. Waar en wanneer. De mevrouw werd door jong en oud geprezen voor haar moed. heb nergens mensen afkeuring horen uitspreken


    gemodereerd
  11. Ze bezat een illegale wapen. Had ze met een keukenmes gestoken, dan was er niks aan de hand.
    Geen wonder dat de jeugd rondloopt met steekwapens.


    gemodereerd
  12. Procedure voor indiening van een vuurwapen is een joke . Je aanvraag wordt nooooiiitttt opgepakt tenzij je iemand kent of betaald. Als belasting betaler in suriname wordt je aan je lot overgelaten.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES