donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGuyanese agenten stelen diamanten van aangehouden Surinamer

Guyanese agenten stelen diamanten van aangehouden Surinamer

-

Does Travel - naar Suriname


De autoriteiten in Guyana hebben onlangs twee leden van de Guyanese douane-eenheid voor drugsbestrijding (CANU) aangehouden, nadat ze diamanten hadden gestolen van een man uit Suriname.

De twee CANU-agenten hadden de Surinaamse man G.M. aangehouden wegens bezit van een illegaal vuurwapen. Bij nader onderzoek troffen de agenten ook diamanten bij de Surinamer aan, welke zij wegnamen.

Een van de agenten zou enkele van de gestolen diamanten hebben ingeslikt. De politie zei dat hij naar een ziekenhuis is gebracht waar hij de edelstenen heeft uitgescheiden. De andere agent zou zijn buit aan iemand hebben verkocht.

Het hoofdbureau van politie bevestigde dat deze twee mannen werden gearresteerd. Volgens de politie is er een zoektocht gaande naar de vermeende koper van de gestolen diamanten.

Beide agenten zitten vast in afwachting van het onderzoek. Ook de Surinamer is nog opgesloten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Hiermee staat onomstotelijk vast dat er in de bodem/mijnbouw van Suriname diamanten zijn / gewonnen worden.

    De Guyanese staat heeft haar vermogen nog verder verhoogt en van Suriname is kleiner geworden.

    Als deze Surinamer G.M. in Guyana heeft uitgezeten, moet hii ook in Suriname veroordeeld worden, wegens smokkel, enz.


    gemodereerd
  2. Hoe komt een Surinamer aan zoveel diamanten , die hij ook nog op een verdachte manier naar Guyana probeerde te smokkelen? Die slikkende agent moet haast wel een vrachtwagen aan diamanten ingeslikt hebben omdat een 20 stuks diamanten, tenzij het allemaal Kohinoors zijn, zonder problemen op het politie bureau uitgescheten kunnen worden, daar hoef je niet voor naar het hospitaal. Het valt me overigens best mee van de Guyanese politie, dat de twee agenten aangehouden zijn en dat de diamanten niet geluidloos in de doofpot zijn beland.


    gemodereerd
  3. zo zie je dat we niet als gekken moeten roepen dat de slechte economische crisis of de regering ervoor zorgt dat men steelt van elkaar. Guyana gaat economisch goed nu toch! en toch kiezen sommige ervoor om te stelen. Wat ik hiermee wil zeggen…stelen doe je bewust! er is gen excuus daarvoor!


    gemodereerd
  4. Alsof we niet genoeg opgescheept zitten met enorme problemen rond de (illegale) goudwinning krijgen we straks ook nog een enorme rush naar het zoeken van diamanten. Het zal dan voorgoed afgelopen zijn met de stelling dat Su het groenste land ter wereld is. Trouwens, is er in Su wel sprake van verplichte herbebossing? Wie controleert de naleving hierop? Satellietbeelden geven nl heel wat kale plekken aan op ons grondgebied.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES