vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameSchoolwachters voelen zich niet meer veilig: "Het is bijna een gevaarlijke job...

Schoolwachters voelen zich niet meer veilig: “Het is bijna een gevaarlijke job geworden”

-

Does Travel - naar Suriname

Personen die elke avond de wacht houden op de diverse scholen in Suriname, blijken met de toenemende inbraken in schoolgebouwen, zelf niet meer veilig te zijn.

“We zien nog steeds te veel inbraken op scholen. We gaan moeten kijken naar de rol van de wachters, maar ook zij moeten versterking krijgen met elektronisch apparatuur. Het is bijna een gevaarlijke job geworden, want we hebben een paar gevallen van knevelingen van wachters of hun bromfietsen en hun spullen worden gestolen”, zei onderwijsminister Henry Ori donderdag op een persconferentie.

Volgens de bewindsman is het een thema dat het ministerie wel degelijk bezighoudt.

Naar zeggen van Ori heeft de regering een nota klaar met betrekking tot de veiligheid in het land, met als onderdeel daarvan ook de veiligheid op scholen.

“Sommige scholen hebben niet eens een omrastering. We zien ook dat mensen van buiten de vrije loop hebben om de school te betreden. Dat zijn allemaal zaken die aandacht behoeven. Bij de uitwerking van dat nationaal veiligheidsbeleid is het thema: veiligheid op scholen. We gaan dus stappen moeten maken en dat betekent dat zo een schooldirecteur gerichte instructies krijgt over wat te doen aan de veiligheid”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Sommige scholen hebben niet eens een omrastering…minister…omrastering schrikt die beesten niet af hoor….zelf camera en alarm schrikt ze niet af.
    “We zien ook dat mensen van buiten de vrije loop hebben om de school te betreden” ze nemen boro-pasi en geven tegelijk hun ogen goed de kost.

    In NL zijn scholen niet omrasterd….schoolinbraken komen zelden voor omdat het volk weet dat goede scholen voor gemotiveerde leerkrachten zorg en een gemotiveerde leerkracht zorgt voor gemotiveerde leerlingen. Goed ontwikkelde burgers zorgen voor vooruitgang van een land maar dat weten die koeien van dieven in Suriname niet


    gemodereerd
  2. Ze stelen geen kennis op die scholen, maar goederen. Waarmee ze het nut van een school niet begrijpen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES