vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameOW: 'Binnenkort minder gaten op asfaltwegen'

OW: ‘Binnenkort minder gaten op asfaltwegen’

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken (OW) en de Wegenautoriteit Suriname (WA) starten binnenkort met rehabilitatie werkzaamheden van diverse asfaltwegen. OW-minister Riad Nurmohamed geeft aan dat ondanks de precaire middelen er nu een aanvang zal worden gemaakt met de werkzaamheden.

De straten die er heel ernstig aan toe zijn krijgen voorkeur. OW erkent dat de nood groot blijft, maar vanwege beperkte middelen het op deze manier aangepakt zal worden. Dit alles wordt gedaan in het kader van duurzaam beheer van de wegen, meldt OW.

De wegen die in fase één aangepakt zullen worden zijn de Veldhuizenlaan, Verlengde Gemenelands-, Kasabaholo, Heiligen- en Latourweg, Brokopondo-, Jan Steen-, Powisi-, Van ‘t Hogerhuys-, Willem Campagne-, Hernhutter-, Van Idsinga, Koning- en Prinsessenstraat.

In fase twee zullen de kleinere wegen aansluitend op de hoofd asfaltwegen aangepakt worden. De kosten voor het uitvoeren van fase één en twee bedragen ongeveer USD 95.000.

Verder zullen diverse wegen in de districten Saramacca, Commewijne, Para, Brokopondo en Marowijne bezand worden. Er is onlangs een aanbesteding gehouden, waarbij er 2 nieuwe graders aangekocht zullen worden en andere zwaar materieel, zodat de werkzaamheden vlotter kunnen verlopen in alle districten en wegen vaker geëgaliseerd kunnen worden.

Binnenkort zal er een aanbesteding worden gehouden voor de aanpak van nog 5 wegen. Deze wegen zijn Gompertstraat, Anamoestraat, Tourtonnelaan, Kwattaweg (Monkshoop tot en met Tweede Rijweg) en van Sidodadiweg tot en met Damboengtong te Saramacca.

De OW bewindsman geeft tenslotte aan dat, alhoewel de middelen precair zijn er keuzes worden gemaakt voor duurzaam beheer van de wegen. Het beleid over lap en plak werk zal de komende jaren hetzelfde blijven. Er wordt wel gewerkt aan duurzaam herstel van bepaalde delen van wegen, die er heel slecht aan toe zijn. Dit vindt binnenkort plaats.

Volledig herstel van wegen is voorlopig on hold gezet, omdat dit momenteel niet toereikend is te doen door het ministerie. Elk jaar zullen nieuwe wegen geplaatst worden op de lijst om aangepakt te worden, dit in het kader van duurzaam beheer en herstel van de vele verwaarloosde wegen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Kunnen ze wel deskundigen zetten om de gaten te lappen?? Zelf dat is rommel.
    Na een beetje regen is het weer gezakt en gat.
    Is geen genoegen doe je het volk. 3 jaren is het geld verdwenen


    gemodereerd
  2. Ja ja, dat zal wel; wanneer mijn auto, net als een verdronken kalf in een puf, op de schroothoop ligt, dempt men de gaten in de wegen van Suriname..


    gemodereerd
  3. Ook hier hebben ze wegwerpwegen achtergelaten.
    Garantie tot de deur. Ze hebben de wegen zo cheap mogelijk gemaakt en het restant van de 200 leningen op hun geheime rekeningen in Zwitserland gestort.

    De deal was; leg wegen aan met een houdbaarheidsdatum tot 2020, daarna zal het ons een rotzorg zijn.
    Das nou “schoppe vijf” van het schaakspel.

    Ontiegelijke puinzooi!


    gemodereerd
  4. Ow zegt geen geld maar er is wel usd50 miljoen door IMF gestort voor SU, waar zal dat geld dan blijven? Hoop dat andere politieke personen dit ook in de gaten zullen blijven volgen vooral de bonden die t SU vertegenwoordigt.


    gemodereerd
  5. HEEFT DEZE MINISTER GEHOORD VAN DE “ZESDE RIJWEG” TOT AAN DE SLUIS DIE HEM NIET EENS BEKEND IS!!. TAL VAN LANBOUWAREALEN ZIJN DAAR ONTOEGANKELIJK VOOR BURGERS.
    FIETSEN IS ZELFS ONMOGELIJK

    WHAT ABOUT DOEBEPROJECT EN OMGEVING WAAR DE ZON KANALEN EN GOTEN MOET OPDROGEN. WATER STROOMT NERGENS NAAR TOE……………

    HEEFT DEZE MINISTER GEHOORD VAN WATERRESERVOIRS AANLEGGEN. DAT ZIJN PUTTEN IN DE DIRECTE OMGEVING DIE ONDERLOPPEN VAN WEL 10 METER DIEP.

    NIET VOOR ALLES HEB JE ASFALT EN GELD NODIG


    gemodereerd
  6. Misschien die gaten ontstaan omdat ze stampen niet goed die grond.
    Dan ze kunnen ook bamboe laag zetten op die asfalt. Tegenwoordig ze maken alles van bamboe vezel.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES