dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFrans-Guyana neemt 1.150 kilo groenten en fruit uit Suriname in beslag

Frans-Guyana neemt 1.150 kilo groenten en fruit uit Suriname in beslag

-

Does Travel - naar Suriname

De autoriteiten in buurland Frans-Guyana hebben 1.150 kilo groenten en fruit, welke geïmporteerd zijn uit Suriname, in beslag genomen. Volgen het parket van Cayenne vanwege de aanwezigheid van hoge dosis van Ethefon, een stof die de vruchtrijping bevorderd.

Volgens de Frans-Guyanese nieuwssite MO News is Ethefon in Guyana uitsluitend toegestaan ​​in de ananasteelt om de bloei te versnellen. Het gebruik ervan voor het rijpen van ander fruit is verboden. Als het in overmatige hoeveelheden wordt gebruikt, is het gevaarlijk voor de gezondheid.

De officier van justitie bij de rechtbank van Cayenne liet weten dat er is vastgesteld dat het middel bewust werd gebruikt en illegaal werd geïmporteerd op producten die al besmet waren uit Suriname. Naast de groenten en fruit is ook de mogelijke opbrengst van de doorverkoop, ruim 100.000 euro in contanten, in beslag genomen.

Het parket van Cayenne heeft vijf verdachten aangehouden, die allen zijn gedagvaard voor de rechtbank. “Er lopen aanvullende onderzoeken naar witwassen, wapenbezit en verborgen werk”, liet de officier weten aan MO News.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. En maar janken… Smerige ratten, zelf zijn ze zo sloom als dikke stront door een trechter, maar hun fuit moet wel supersnel rijpen.

    Luie flikkers zijn en blijven het.
    Niemand wil die giftige zooi eten.
    Alles voor het geld, mag hopen dat ze flink aangepakt gaan worden hiervoor, want dit is natuurlijk al tijden aan de gang.

    In Suriname kan en mag klaarblijkelijk alles.

    Failed State it is, heeft de witte man toch een beetje gelijk, of niet ?


    gemodereerd
  2. In Suriname gaan ze het nooit leren. Alles wat op gang komt wordt verpest met gevaarlijke pesticiden of met drugs en maar klagen dat het buitenland Surinaamse producten boycot.


    gemodereerd
  3. Mooi visite kaartje laten deze gasten achter, en dat wil de Europese markt veroveren!


    gemodereerd
  4. Smokkel is een cultuur van de mensen die aan de grens van suriname en fr. guyana zijn geboren. Alleen om de euro doen ze dat onze suri VP weet dat. Hij heeft ook zijn handlangers in jr 1989 gehad. Ik ben van marowijne. Zelf in nw nickerie is het gaande. Het belied in suriname nu laat de mensen daar dat doen. Het was toen ookvoor mijn om te overleven. En het zal nooit stoppen. Meld mij wanneer het Smokkel zal stoppen lobi


    gemodereerd
  5. Hoe willen jullie het land opbouwen alles is corruputie en drugs denken jullie dat Europa slaap, ga maar zo lekker door straks worden jullie die bezig zijn verder geïsoleerd


    gemodereerd
  6. En die troep geeft Chan en co de su burger en kinderen te eten? Want t zijn vhpers…die worden niet aangepakt…wat n ellendige rotzooi


    gemodereerd
  7. Nov 2022 hebben buitenlanders al geconstateerd dat de Marowijne rivier erg vervuild is. Nu ook dit. Straks gaat weer niets mee mogen naar Nederland als je op vakantie gaat. Kijken wat LVV en volksgezondheid gaan zeggen.


    gemodereerd
  8. Dus daarom is de jeugd van Suriname zo vroegrijp en jeukt het hen overal?
    Eindelijk de oor- en neuszaak opgespoord?


    gemodereerd
  9. Best jammer dat ze deze methodes ook gebruiken ik was al bang voor poepresten op tropische producten uit Suriname en nu komt daar Ethefon bij. Blij dat ik niet perse Surinaamse producten koop. Ik heb me aangepast aan wat het seizoen mij te bieden heeft van eigen bodem en dan liefs Biologisch want ik ben ook voorzichtig met Pfas. mensen met volkstuinen die compost van de gemeente gebruiken, mogen van mij anderen ermee gelukkig maken. Denkende aan wat er allemaal in de groene container gaat en tot compost wordt verwerkt het stikt van de Pfas.
    Dat export groenten en fruit worden misbruikt is omdat er grote vraag is.


    gemodereerd
  10. Dat is handel, deze gasten hebben een kans genomen en zijn gepakt.
    In elk land zijn er wel van dat soort “ondernemers” en “wetenschappers”
    De ergste zitten in de USA. Hitler nam gewoon de denkwijze van de Yankees over door bepaalde groepen te segregeren, elimineren en steriliseren. Zij zijn de grootste duivels, niemand anders.


    gemodereerd
  11. Reken erop dat deze gewetenloze gasten een groot deel van de Surinaamse bevolking hebben vergiftigd met dit spul dat veel in China wordt gebruikt.Het liefst willen deze gewetenloze figuren op korte termijn zoveel mogelijk geld verdienen. Het zou niet slecht zijn als de keuringsdienst van waren in Nederland nu alle groente en fruit uit Suriname stevig gaat controleren. Ja mensen sedert deze foute regering in Suriname aan de macht is volgen de schandelen elkaar op.Dat heb je eenmaal met onbekwame figuren


    gemodereerd
  12. minister van lvv , u kunt u koffers pakken , u houdt geen controle op gebruik van giftige stoffen , door u toe doen zal surinaamse groenten en fruit verboden worden in de gehele wereld , minister eerst maakt u de doksenclub kapot en nu heeft u de groente en fruit telers de grond ingedrukt , santokhi pas op straks mogen ze ook geen vis meer exporteren , of is het al zover


    gemodereerd
  13. Beste mede reageerders.

    ”Ethefon wordt ook keihard in Europa toegepast” wat zeuren ze eigenlijk ?
    De bananen dat uit Columbia en Costarica komen worden ermee bewerkt.
    En binnen 24 uur zijn ze al rijp om te consumeren, dus ding man é djugu
    djugu dapé. Vandaar dat er veel mensen aan ”Kanker” in EU komen te overlijden!
    De handelaren willen gewoon hun waar kwijt, en dat is een normale van de wereld.
    In Europa wordt er ook flink groenten en fruit bespoten, dus ding man é djugu djugu
    dapé. ”Kondré no go veroordeel unu égi kondré gi wan tra natie”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  14. Suriname is al naar de klote..wat valt ernog op te bouwen. Surinamers willen altijd op slinkse manieren snel geld verdienen. Soso rommel!!!!


    gemodereerd
  15. Er is al ruim 6 jaar een import verbod op groente en fruit vanwege het gebruik van pesticiden. Nu dus ook vanwege ethefon.Er wordt niks ondernomen om het gebruik te verbieden om zo de export weer op gang te brengen. Failed state!


    gemodereerd
  16. we denken dat hier het percentage van kanker gevallen hoger ligt , hier amper 600.000 inwoners , Europa zo’n 750 miljoen inwoners


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES