donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse voetballegende Edwin Schal naar Nederland voor speciale huldiging

Surinaamse voetballegende Edwin Schal naar Nederland voor speciale huldiging

-

Does Travel - naar Suriname

De beste voetballer ooit op de Surinaamse voetbalvelden, Edwin ‘Wiene’ Schal, vertrekt op woensdag 21 juni naar Nederland. Dit gebeurt in het kader van een uitnodiging voor huldiging die de 79-jarige oud-topvoetballer heeft ontvangen van de Amsterdamse voetbalclub Real Sranang.

Op zondag 25 juni is de Surinaams getinte voetbalvereniging van plan een aantal oud-voetballers in de bloemetjes te zetten voor hetgeen zij betekend hebben voor Suriname. Deze dag heet ook de ‘Wiene Schal dag’, meldt QN Sports.

Toen QN Sports hoorde wat de plannen van Real Sranang waren, heeft de CEO van het bedrijf, Quaraisy Nagessersing, geen moment getwijfeld en aan Wiene die sinds jaren zijn voetbaldeskundigheid aan het bedrijf heeft gegeven, een vliegticket naar Amsterdam cadeau gegeven. Nagessersing geeft aan dat wat Schal voor QN Sports en de voetbalsport heeft betekend, niet terug te betalen is.

In gesprek met de voetballer van weleer zegt hij QN Sports zeer dankbaar te zijn. Het cadeau geeft volgens de oud-voetballer wederom aan hoe hecht de band tussen hem en het bedrijf door de vele jaren heen is geworden. Hij denkt niet dat de relatie tot stand was gekomen als hij zijn werk voor QN Sports niet correct deed. Schal zal tot zover hij kan altijd een bijdrage leveren als er om gevraagd wordt.

De legende is ervan overtuigd dat de ‘Wiene Schal dag’ een hele mooie zondag zal worden. Hij wordt op 3 oktober 80 jaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Goal goaaaaaaaaal, dulpunt Wien Schal, Transie ❤️❤️❤️ leidt met 1 nul……….Robin Hood op achterstand!!!!!


    gemodereerd
  2. Wiene Schal de beste Surinaamse voetballer ooit?………een werkelijk belachelijke veronderstelling die Schal veel te veel eer bezorgd hoewel hij een redelijk goede voetballer was maar altijd (terecht overigens!) in de schaduw van een andere ster-speler moest bivakkeren…….wat een stel grappenmakers zijn diegenen die beweren dat Schal de beste was……..deze lieden hebben waarschijnlijk nooit gehoord van SIEGFRIED HALTMAN mba als “dokter KOPPENSCHAAR oftewel SIKI”………Haltman was bekend en vooral gevreesd vanwege zijn meer dan befaamde “schaarbewegingen” in zowel Suriname, het hele Caraïbisch gebied, héél Zuid Amerika (inclusief Mexico en Brazilië!!!), de VS en Europa (Nederland)…….terecht waren alle tegenstanders na afloop van wedstrijden waar SIKI HALTMAN aan had deelgenomen, helemaal ZIEK van zijn inbreng….inclusief Wiene Schal..!…Schal had vaak dagenlang “loes-bere” van SIKI´S onnavolgbare bewegingen op het veld……may Siki´s soul forever rest in peace!


    gemodereerd
  3. Nou nou, hij was goed, maar hem het predicaat beste voetballer ooit!!!!. Vind ik te ver gaan. Er zijn nog een paar levende legendes, die ook in aanmerking komen voor een dergelijke eer. Denk maar aan Wensley Bundel – Arnold Miller – en zo kunnen we ff doorgaan. Voor degene die hem niet hebben zien voetballen!!!!!. Hij leed aan vallende ziekte op het veld. Swalbe koning , was zijn bijnaam🥱🥱. Maar goed, was hij wel.


    gemodereerd
  4. Als puber heb deze icoon van TRANSVAAL zien goochelen ‘ zijn schijnbewegingen/ passeren van opponent was geweldig.
    Heeft licht X- benen en slank van postuur.
    In tijd had Suriname stuk voor stuk heel goeie technische voetballers en top i/d regio.
    Robinhood/ TRANSVAAL was net AJAX/ FEYENOORD 🇸🇷⚽️🥇🏆 heeft ook concacaf kampioen met Transie de groen/ witte behaald
    Was eenb11 tal met spelers: Barron/Gesser/Bundel/pauliie Korte/ Theo simpa Klein/ Hoen/ Pepre Castilion/ Pengel/ Lagadue zo kan ik verder.
    Ik ben een echte voetbal liefhebber nogsteeds.
    Werk bij de kampioen van de eredivisie al 10 jaar dus ik moet zeggen Wiene is een pionier van het Surinaams voetbal , maar mijn clubpie in Suriname is Voorwaarts de geel/ zwarten ❤️⚽️☝️🤝🤝✊️.


    gemodereerd
  5. mensen dit zijn Surinamers die hun hart voor Suriname hebben , maar waarom komt die Amsterdamse club niet naar suriname , dan is de huldiging toch beter op zijn plaatst


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES