donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelfort roept 'ghetto' op om niet te stemmen op ABOP

Belfort roept ‘ghetto’ op om niet te stemmen op ABOP

-

Does Travel - naar Suriname

Edward Belfort roept de kiezers in Paramaribo op om in 2025 niet te stemmen op de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Een opmerkelijke uitspraak van de politicus die eerder minister is geweest en momenteel voor een tweede termijn parlementariër is namens dezelfde partij.

Eerder heeft partijvoorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk aangegeven dat de geel-zwarte partij voor 9 zetels gaat in Paramaribo. In zijn eigen programma Sranan Tide Naa Dey merkte Belfort zondag op dat Brunswijk zich daarom vooral richt op de zogenoemde volksbuurten die tijdens de verkiezingen werden aangeduid als ‘ghettos‘ zoals Latour, Pontbuiten, Winti Wai, Ephraimszegen, Goede Verwachting en Menckendam.

“Un no stem tap’ den man”, luidt de oproep van de volksvertegenwoordiger. Ook ‘de blakaman’ moet volgens Belfort op zijn hoede zijn. Naar zijn zeggen komt Brunswijk alleen op voor zijn eigen belang en niet voor de belangen van de groepen die hem in het machtscentrum hebben geplaatst. Vandaar dat men zich ook niet moet laten pakken door het geld, dat de ABOP-voorzitter rondstrooit.

Het is al geruime tijd duidelijk dat Belfort de coalitie niet langer ondersteunt maar een oppositionele houding heeft aangenomen. Hij stemt ook niet disciplinair met de rest van de coalitie, bezoekt geen partijactiviteiten en levert steeds kritiek op Brunswijk. Belfort stelt dat hij bezig is met de oprichting van een nieuwe beweging om Suriname uit de ellende te halen. Daarover zal in de komende periode meer worden bekendgemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Deze ‘ghetto-lijder’ is racistisch bezig.

    Je hebt jarenlang een puinhoop gemaakt van Justitie. Die mensen zullen gek zijn om op jou te stemmen.
    Je gaat het niet redden zonder die Hindustaanse geldschieters, dus leg uit.
    Ook deze ontvangt én een minister salaris én een dna-salaris. Ongekend voor zo’n arm land.

    Abop gooi hem eruit, nu!


    gemodereerd
  2. Ach Barbaman is van hetzelfde soort als Brunswijk en de hele ABOP gedrocht. Afro’s kunnen geen leiding geven en ze willen nooit het algemeen belang dienen. Samenwerken kan de Afro niet (zagen wij ook al bij de discussie over het Slavenverleden). Bovendien verpesten zij het voor anderen. Daarom moet dit land ook nooit meer door een Afro geleid worden. Een persoon gekleed in jacquit en stropdas zegt niet dat die persoon intelligent is. En als de Afro zijn zin niet krijgt dan gaat hij snel uit frustratie een politieke beweging oprichten. Want nogmaals samenwerken kan de Afro niet.


    gemodereerd
  3. Belfort is bezig met ”Pek” te gooien, de pot verwijt de ketel
    dat,………etc etc. (Typische een gedrag, van een zwarte!!!!)

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  4. Belfort zegt dat ‘ghetto’ niet op ABOP moet stemmen, maar hij zegt niet op wie ze dan wel moeten stemmen. De alternatieven NDP, PL, BEP en PALU zijn ook niet veel waard. Voor de huidige regering leek de VHP een goed alternatief, maar Chan heeft het met zijn family and friends politiek, in mijn ogen tenminste, flink verpest. En eventueel stemmen op een partij geleid door Tigri Barba, staat gelijk aan stemmen op ABOP met een andere narcist aan de leiding.


    gemodereerd
  5. @ PJUL

    Een Afro kan volgens jou geen leiding geven, wel als je het goed
    bekijkt kan een Hindoestaan het ook niet! Wees eerlijk man zelfs
    de criminaliteit, kan Chan niet aan! Dan moet een andere
    etnische groep het maar doen! 1ding weet ik zeker, dat de dat
    andere dat volgt ook zo,n p,,nis zal zijn! Dat staat vast, wij hebben
    er een patent op.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  6. Ba bellie is nu ndp’er dus. Benieuwd voor hoeveel hij zich heeft laten omkopen.


    gemodereerd
  7. De ABOP is een partij die alleen opkomt voor family and friends. Waarom zouden de mensen in de arme wijken op deze boevenpartij van family and friends en grondrovers willen stemmen. Dus de goeie heer Belfort heeft helemaal gelijk. De ABOP/PL heeft op dit moment alleen maar incompetente ministers in het kabinet. Waarom wil deze partij dan zo graag regeren. De kiezers moeten de ABOP en PL een flinke afstraffing geven bij de komende verkiezingen. Ook de VHP mag nooit meer zo veel zetels halen bij de komende verkiezingen. De arrogantie druipt af op hun gezicht.


    gemodereerd
  8. Twee jaar voor de verkiezing lijkt de strijd al te zijn losgebarsten. En, er zijn veel valse profeten die alles in het werk stellen om elkaar tegen te werken en het volk zand in de ogen te strooien. De vraag is, hoe dom men is in Suriname om in de dezelfde slangenkuilen te stappen, ook in wat wordt genoemd de ghetto’s.
    Ik heb er alle vertrouwen in slim Suriname, die zich wijselijk stil houdt, in 2025 definitief gaat afrekenen met alle kawtere’s en droga bassies.
    For the time being, …laten ze elkaar- en zichzelf maar lekker voor paal zetten, het is volksvermaak!


    gemodereerd
  9. En deze man is jurist?
    Schandelijk gedrag van iemand die over de ruggen van kiezers nu lid is van een coalitiepartij maar zich als oppositielid gedraagt. Hoeft zich geen zorgen te maken over zijn maandinkomen, dus heeft waarschijnlijk niets beters te doen dan constant rommel uit te kraaien. Gewoon gefrustreerd denk ik.


    gemodereerd
  10. belfort , jij bent nog dommer dan bouterse , neen belfort jij zal geen stem halen, de abop misschien 4 zetels , en die hebben jou toch uitgescheten
    iemand zei hier al lever jou dubbelle salarissen eens in , maar jij bent opgegroeid in het milieu waar stelen de normaalste zaak is , en jij denkt niet aan het arme volk , het beste voor suriname zal zijn dat ze belfort niet meer terug zien ,


    gemodereerd
  11. Belfort probeert te overleven, zijn politieke leven hangt aan een dun draadje. Deze uitspraak is logisch, een politicus eigen, het is belachelijk (kinderlijk) om hem daarop af te branden.

    Papajantje, je bent weer dom bezig. Je komt weer met je bekende ongebreideld angstige haat. Je noemt weer de Afro’s in het algemeen, dacht dat de uitspraak kwam van één Afro man, Belfort. Zijn uitspraak is trouwens niet schokkend, niks bijzonders.
    Wat als ik hetzelfde zou vinden van de mensen die op jouw lijken.
    Kun je jouw minachting voor deze politici niet met normale argumenten staven.
    Nee, het is ijdele hoop, wat dom van mij, natuurlijk kun jij dit niet opbrengen, een racist zoals jij is verdoemd tot het maken van racistische uitspraken, het is je natuur.


    gemodereerd
  12. Belfort zijn stemadvies aan de mensen in de ghetto is volkomen duidelijk. Op grond van voortschreidende inzichten komt men nu tot het besef dat het volk in de ghetto zich heeft laten misleiden door Abop, VHP en NPS. Deze mensen zijn zwaar belazerd door de politieke partijen die beweerden het beter te kunnen doen dan de NDP regering. Het blijkt dat zowel VHP, Abop, NPS het kader missen en de kennis niet in huis hebben.Zelfs de diaspora in Nederland heeft geen vertrouwennin deze regering. Het volk wil verlichting.Alleen een regering met een voorname rol voor de NDP kan het volk verlichting geven.


    gemodereerd
  13. Belly laat nu precies zien wat voor politicus hij is, onbetrouwbaar en onberekenbaar.

    Niemand wat op Belly lijkt en denkt is goed voor politieke bestel van Su…..

    Abop moet hem meteen uittrappen.


    gemodereerd
  14. Geen 1 kan leiding geven. De hindoestaanse president die slijmt en buigt voor iedereen met geld, zodoende profiteert hij ook. Verkoopt land, huis, broer, zus en iedereen, om zichzelf te verrijken en vooruit te helpen. Als wij eerst dat racisme uit ons halen, een eenheid worden, dan komen wij vooruit. Op deze manier nooit.


    gemodereerd
  15. Sinds 1975 zijn de zakken vullers aan de macht.Niets ontzien ze. Hebben hebben is hun devies en de Surinamer trapt erin.
    Waar blijft de nieuwe Anton de Kom,er moet toch iemand zijn die niet corrupt is en echt voor de medemens werkt.
    Tot die tijd is Suriname verdoemt.


    gemodereerd
  16. Als ze nog niet hebben gezien dat deze regering voor nicjerie en saramacca en wanica werkt dan moeten ze ze weer zetten. Verzuipen ze nog meer na 2025. En pinaren nog meer


    gemodereerd
  17. pony jou robg houdt wel van belfort omdat hij ooit eens van bouterse hield , allemaal de zelfde kop , dus dan weet iedereen al dat het allemaal nietsnutters zijn en stelen gewoon normaal is voor hen he robg


    gemodereerd
  18. Ik wilde eigenlijk niet reageren op Belfor: Belfor is niet eerlijk. Hij DIKT zaken aan.

    Toen het nog DIKKE MIK was tussen Belfor en Brunsie was het hosanna: Brunswijk had zijn BUL gekregen van Hubert Rampersad toen moesten alle jongeren een voorbeeld nemen aan Brunswijk dat de man ondanks zijn leeftijd zijn Masterdiploma had behaald.

    Nu is het zo dat volgens Belfor deze Master Degree gekocht is bij de Firma Bai Nath Sa.

    Ik vind dat Belfor de jeugd in de maling heeft genomen destijds met zijn oproep om Brunswijk als voorbeeld te stellen.

    Per definitie zijn alle Surinaamse politici LEUGENAARS EN BEDRIEGERS.


    gemodereerd
  19. Belfor is geen politicus, maar een idealist. Als hij niet krijgt wat hij verlangt en wenst, wordt en ligt hij dwars. Een echte politicus, zou uit de partij stappen, zijn eigen fractie vormen, en zijn eigen beweging starten. Hij roept van alles en nog wat, maar blijft lid van de ABOP.


    gemodereerd
  20. WAT, wie neemt jullie nog serieus? Het is allemaal dikke shit met VHP en Abop. De een-na-de-andere megablunder wordt begaan met zeer verstrekkende gevolgen voor het ” maagdelijk Suriname “. VHP en Abop hebben Suriname op een wrede manier verkracht. Het blijkt dat VHP niet eens over het kader beschikt om het land goed te besturen.

    De trauma die zij in het land hebben veroorzaakt kan alleen nog verholpen worden door de NDP. Is het tot jullie niet doorgedrongen dat zelfs vroegere vijanden van de NDP nu zeggen dat het onder de NDP veel beter was in Suriname. Ook blijkt de NDP de enige politieke partij te zijn die het meest heeft gedaan voor Suriname. Mensen zijn zwaar misleid door Santokhi die nooit in staat is geweest om zijn huwelijksproblemen op te lossen. Vaarwel Santokhi, hoe eerder je land ontvlucht des te beter is dit voor het volk.


    gemodereerd
  21. Vorig jaar deed ik een voorspelling. Binnen 10-15 jaar zal Suriname een president van Haïtiaanse afkomst krijgen. Deze voorspelling baseerde ik op feiten, hun ambitieus om vooruit te komen, ze sturen wekelijks geld naar Haiti om vervolgens uit dat eiland spullen naar Suriname te laten overbrengen. Hun kinderen die dagelijks 10 kilometer moeten lopen om onderwijs te volgen, de vrouwen die van vroeg tot laat op de markt staan en nooit klagen …..tja na deze voorspelling gedaan te hebben werd, was hoongelach mijn deel. Juist de mensen die mij nu van racisme beschuldigen moeten liever hun mond dichthouden. Laat deze mensen die nooit een racistische opmerking hebben gemaakt eerlijk tegen hunzelf zijn. De kans is namelijk groot dat zij grotere racisten zijn dan ik het ben.

    En by the way…Mijn buurman is van Haitiaanse afkomst die een klein bedrag van mij leende om behalve groenten en fruit ook bloemen te kweken. Deze man heeft keurig zijn lening afgelost zonder dat ik erom vroeg. Bij een Surinaamse aap (zwart, wit, bruim, geel) was ik mijn geld voor altijd kwijt.
    Alle Surinamers kunnen een voorbeeld aan Haitianen nemen.


    gemodereerd
  22. Aan DIE-HARD aanhanger van Asawini Tigribarba Belfort wil ik zeggen: Jennifer van Dijk Silos heeft de vloer aangeveegd met jouw Hero Asawini.

    Op juridische gronden heeft Jennifer van Dijk Silos aangevoerd dat ASAWINA en haar Seperate Volks-Tribunaal geen enkele bevoegdheid hebben.

    Edward Belfort: Jij bent Meester in de Rechten maar je bent het Recht niet Meester.

    Jouw Bul heb je kennelijk ook gehaald bij Firma Bai Nath Sa!!!


    gemodereerd
  23. Ik stel voor dat Belfort de Partij van de Ezels opricht en de lijsttrekker wordt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES