Econoom Ramautarsing verwacht prijs- en koersverhogingen in komende periode

17
SRD: geld uit Suriname

Econoom Winston Ramautarsing zegt dat overeenstemming met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) een goede ontwikkeling is voor Suriname, maar zeker niet in het voordeel van de burger zal zijn. “Want de burger gaat het moeten ophoesten. Dus terwijl wij blij zijn dat wij die IMF-coverage hebben, betekent het wel dat die burger de prijs gaat betalen”, benadrukt de VES-topper.

Ook de koopkrachtversterking van 2.500 SRD voor de ambtenaren zal een negatief effect hebben. Ramautarsing voorspelt dat de prijzen van verschillende goederen en diensten, en daarmee ook de valutawisselkoersen, automatisch ook omhoog zullen gaan.

“Als je weet dat je het zes maanden lang gaat krijgen, dan ga je geen brood, suiker of kaas kopen. Je gaat een wasmachine of ijskast kopen op krediet. Dat betekent dat dat bedrijf weer een aantal wasmachines gaat moeten importeren met als gevolg een druk op die dollar. Dus die koers zal omhoog gaan”, stelt hij.

De econoom stelt dat de burger recht heeft om te weten welke prijsverhogende maatregelen er precies zullen worden ingevoerd door het IMF-deal. Voor nu is dat nog niet helemaal duidelijk. De regering heeft recent wel bekendgemaakt dat de elektriciteitstarieven per 1 juni en watertarieven per 1 juli zullen worden verhoogd. Echter waarschuwt de econoom ervoor dat afbouw van subsidies ook zal betekenen dat de inflatie zal toenemen.

“Pas als grote massa’s op straat komen, dan gaan dingen worden teruggedraaid. Maar deze regering probeert met pappen en nathouden dingen te veranderen. Maar ze willen in elk geval geen grote groepen op straat hebben. Dus ze zullen misschien wel heel zachtjes dingen verhogen. Want ze willen populair blijven”, aldus Ramautarsing.

Met de herschikking van de lening bij Oppenheimer, moet volgend jaar US$ 32 miljoen betaald worden. “Dat geld moet ergens vandaan komen, dus uit de samenleving natuurlijk. De belastingen moet het opbrengen. We hebben dus juist minder geld volgend jaar. Mensen zijn dus niet eerlijk naar de bevolking toe”, stelt hij.


17 REACTIES

 1. Dankzij het criminele, a-sociale paarse LEEN-beleid, alleen al 32.000.000 usd, terugbetalen aan Oppenheimer. En de veroordeelde crimineel LEENdert Hoefdraad is als een laffe straathond op de vlucht geslagen. FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 2. Jij bent niet eerlijk en ook nog opruiend.

  Het volk zat jarenlang aan de bedelstaf. Alle basisbehoeften werden gesubsidieerd. Ze leefden van buitenlandse leningen.
  Nu leren ze voor het eerst in hun leven om zelfstandig te zijn. Eigen broek ophouden en harder werken.

  De prijzen worden niet verhoogd, maar de subsidies worden afgebouwd. Kwestie van taalgebruik.

  Alleen de kwetsbaren zullen ondersteund worden.

  Wel steeds aanspraak willen maken op internationale regelgeving als het je uitkomt, maar weigeren om je te houden aan interne wetten en regelgeving werkt niet.
  Betaal netjes je belasting en bewaar het niet in een kluis.

  Een econoom is geen bestuurder, laat dit duidelijk zijn. Schoenmaker…
  gemodereerd

 3. De bevolking had zich destijds tijdens het verhogen van het leenplafond moeten realiseren dat zij op termijn de prijs zouden betalen. Nu het zover is, heeft klagen geen zin, je kan liever poetsen zonder te klagen,
  Ba soekoe, ba fini, ba tjarie…
  gemodereerd

 4. Mensen(de huidige regering) zijn dus niet eerlijk naar de bevolking toe”, stelt Ramautarsing.
  ===============
  Ik ben het helemaal eens met deze goeie man. Elke maatregel treft juist het arme volk. Er zijn geen andere extra inkomsten die de huidige regering op dit moment heeft. Dus met liegen en bedriegen zal de regering het volk weer voor de gek houden. Santhoki zal dan weer met de genante vertoning als op 25 mei mooie fabeltjes kunnen vertellen hoe hard hij en zijn incompetente team van ministers werken. De family and friends accomoderen gaat gewoon door. Zoon van Chan gaat op het consulaat in Miami werken. Dat heeft de president mooi voor elkaar. Daarom kan hij de roversbende van de ABOP niet aanspreken, omdat Chan hetzelfde doet. Chan had het volk beloofd dat hij het anders zou doen. Schaamteloos.
  gemodereerd

 5. We weten allemaal dat alles kmhoog gaat van af deze regering er is, je hoeft daar geen econoom voor te zijn. Die 2500 vr 6 mnd is niet genoeg vr een koelkast.
  Omdat een stel rovers in de top zitten. Waarom kan de aflossing niet door Staatsolie betaald worden?? Hoe komt het dat alle VHPers woningenbhebben in het buitenland in 3 jaar tijd?? Dat is geld van het volk. Ze verdienen allemaal de gevangenis. Ze vermoorden een heel volk.
  gemodereerd

 6. en dat noemt zich econoom. hij is zeker een van die 200 economen van de ndp. Als mensen weten dat ze het zwaar gaan krijgen dan gaan ze GEEEEEEEEN nieuwe wasmachine kopen dombo. jij misschien. maar wij niet. er zal dan minder worden geimporteert meneer de econoom.
  kassie en melk gaan we nog wel kopen, we moeten vreten. eerste levensbehoeften blijf je kopen luxe stel je uit
  De druk op de koers komt door veel geld dat moet worden betaalt aan rente aan het buitenland en zakkenvullerij van alle ministers en loopjongens
  Btw deze dombo zei toch dat hoefdraad NIET aan monetaire financiering deed, terwijl de hele wereld riep dat hij dat wel deed.
  Wegwezen snotaap
  gemodereerd

 7. deze econoom is een lachertje
  het gehele beleid van chan en zijn boevenbende zorgt er automatisch al voor dat de koers omhoog gaat
  daar hoef je niet eens economie voor gestudeerd te hebben

  deze “econoom” gooit in het begin zijn eigen titel al bij het grof vuil.
  “Econoom Winston Ramautarsing zegt dat overeenstemming met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) een goede ontwikkeling is voor Suriname”
  noem mij eens een land dat er beter van geworden is met de inmenging van het IMF?
  Het IMF was helemaal niet nodig geweest als de verspilzucht van de regering eens aangepast werd.
  en tevens al die landsdienaren die niets doen er eens uit te flikkeren
  en ook eens wat gaan produceren
  tevens de hout en goudconcessies aanpakken die het land niets dan onheil brengen, zie het cyanide verhaal en de illegale containers hout die het land uitgesmokkeld worden
  suriname heeft het probleem dat wie aan de macht komt, er altijd misbruik van maakt voor eigen gewin.
  er is in het verleden niemand geweest die niet voor zichzelf bezig was, dat is zichtbaar door al die vervloekte regelingen die wettelijk zijn aangenomen zoals pensioenen of uitkeringen voor de rest van hun leven voor gewezen ministers en landsdienaren, zelfs als die maar even die functie hebben gehad.
  er zijn genoeg middelen om geld te besparen die hoger uitkomen dan wat het IMF aan suriname leent, en nog veel makkelijker ook
  nog zo’n probleem van deze achterlijke regering en iets wat deze domme conomm niet zegt?
  bouw eerst je economie op voor je al die subsidies verwijderd, geld moet rondgaan anders kom je nooit uit deze shit die regeringen veroorzaakt hebben
  tevens moet het volk zich ook niet laten misleiden door omkooppraktijken van regeringsleiders die op stemmen jagen
  gemodereerd

 8. net als dat gedrag van die vette chan om china india en ghana uit te nodigen
  alsof het land al niet genoeg onzin kosten maakt
  en die dikke vetklep maar mooi weer spelen en onzin vertellen overal ter wereld
  gemodereerd

 9. Waarom bent u geen minister van Financiën geworden, meneer de econoom? Sinds de Corona is het leven overal ter wereld duur geworden. Stop met oproer te zaaien. Surinamers gunnen elkaar niets, ze maken elkaar liever kapot. Dus aub, Super VES!
  gemodereerd

 10. De koersen zijn niet echt gestegen maar de prijzen wel. Dus het probleem zit bij de handelaren/transporteurs die woekerwinst maken…
  gemodereerd

 11. Een econoom is geen bestuurder, laat dit duidelijk zijn. Schoenmaker…@@
  Een gewezen politieagent (ook militair) dito 😜

  Btw, zonder economen kun je ook geen behoorlijk bestuur houden.
  gemodereerd

 12. @Esmerald
  Prima verwoord. Begin zo zoetjes aan te twijfelen aan de bedoelingen van deze econoom. Sommigen in dit land zijn zo camera en microfoongeil geworden, dat zij zich verplicht voelen om telkens weer het een en ander te komen “uitleggen” wat we inmiddels ook al weten.
  Kan ook liggen aan de media die waarschijnlijk geen nieuwsitems hebben en daarom deze “allrounddeskundigen” opzoeken. Zie tegenwoordig de vele nep-journalisten die vaak de Nederlandse taal “verkrachten” en suggestieve vragen stellen en dan pas “bevredigd” raken wanneer de geïnterviewden hun gal spugen op de huidige regering. Het volk moet volgens hen dagelijks te horen krijgen dat het niet goed gaat in Su. Opruiend bezig zijn lijkt wel hun taak te zijn.
  gemodereerd

 13. Zoon van je ex-pres zit in de gevangenis. Das nou het verschil. Over de rest van die familie zullen we uit beleefdheid niks zeggen.

  Leugens verspreiden zijn jullie goed in.
  Die jongen zal eerst stage lopen en trainingen volgen bij Bibis.
  Voldoet hij aan de eisen, dan krijgt hij de kans om zichzelf op te bouwen, want als hij het van de president moet hebben, dan zal hij lang wachten. Die doet niet aan F&F, das een smerige leugen vd oppositie.

  Ik daag iedereen uit om een concrete lijst v f&f vd president te publiceren, want dat ding wekt irritatie omdat het stinkt. Het is papegaaien prietpraat.

  Enne, niet alle gladharige zijn familie van elkaar, dus… kom maar op!

  Sommigen besmeuren dagelijks hun eigen familie hier op wkn.
  Wat een achterbakse valsheid!
  gemodereerd

 14. Beste medicijn meer produceren minder importeren meer exporteren.
  Harder slimmer en efficiënter werken produceren.
  Dat moet Suriname nog leren. Moeten niet te lang wachten anders missen ze de boot.
  Een land met zoveel natuurlijke hulpbronnen is rijk maar ook arm.
  Als ze get slim aan pakken kunnen ze in de top 10 van de welvarende landen van de regio / wereld komen.
  Maar moeten het wel willen doen
  gemodereerd

 15. Verander je titel in eco gnoom. Je bent net als de rest van de paarse mislijders een zielepiet. Noch jij noch al die sabisos met hun aca dimesi titels zijn in staat de situatie, waarin het verarmd surinaams volk, op te lossen met constant subsidies en pakketten . Ramautarsing, je bent verbitterd en slaat alleen maar lucht….gebakken lucht.
  Triest. Want JIJ dacht dat je minister van financiën zou worden. Dus ja masker is gevallen.
  Begin te adviseren om vermogens- en onroerendgoedbelasting in te voeren in ons land. Dan heb je GENOEG opbrengsten voor de uitgaven van de staat en dan ONTZIE je het verarmd surinaams volk. Zelfs een blinde ziet de enorme rijkdommen van enkelen, inclusief vele politici en hun sponsors. Daar ligt heel veel te halen voor de staat. Om niet te spreken van de drugsgelieerden, die denken onbekommerd rond te rijden in hun dure suv en hun, in valuta, vehuurde appartementen en woningen. En ze betalen GEEN belasting over hun inkomsten. ADVISEER DAT AAN DE REGERING EN DE SAMENLEVING. Dat is 1 van de VELE oplossingen, die er genomen kunnen worden. En ik ben geen econoom.
  gemodereerd

 16. Winston Ramautarsing probeert het volk te bespelen en te misleiden. Waarschijnlijk heeft hij een persoonlijke vete.

  Het volk is onderdeel van de “economische machine”.
  Zonder het volk draait de economie niet !
  Sterker nog het volk is de belangrijkste schakel om de economie weer aan te zwengelen.
  Team Santokhi en slim-Suriname zijn daar bewust van en zijn de enigen met ballen als kokosnoten !

  Winston Ramautarsing heeft zijn bijscholing gemist.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 17. ach mensen die ramautarsing is ook een nep econoom , robg ook , dus geen enkele waarde van die neppers
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.