President installeert werkgroep om Para duurzaam te ontwikkelen

9
President installeert werkgroep om Para duurzaam te ontwikkelen

Om het district Para duurzaam en structureel te ontwikkelen is door president Chandrikapersad Santokhi een werkgroep geïnstalleerd. Deze installatie heeft op 23 maart op het Kabinet van de President plaatsgevonden.

Het staatshoofd heeft bij de installatie alle leden opgeroepen samen te werken met alle stakeholders in Suriname. Dit met het oog op het zo effectief mogelijk realiseren van verbetering van de leef- en woonomstandigheden in het district.

De president heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat het belangrijk is om na te gaan wat de problemen zijn die leven onder de samenleving en die aan te pakken. Hij noemt onder andere problemen met betrekking tot de aanvraag van Bazo/BZV-kaarten, grond en koopkrachtversterking.

Voorzitter Sheik Habieb van de presidentiële Werkgroep Ontwikkeling Para zegt dat er reeds wat onderzoek is verricht naar de problemen in het district. De groep zal bij de eerste vergadering vaststellen welke problemen als eerst aangepakt zullen worden. De presidentiële werkgroep wordt bijgestaan door adviseurs die ook op voornoemde datum geïnstalleerd zijn.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat er mogelijkheden zijn om projecten uit te voeren vanuit het kabinet, echter zullen daarvoor goed uitgewerkte projectplannen ingediend moeten worden. Santokhi doelt hiermee op projecten die gericht zijn op het verhogen van de leefbaarheid in het land.

Adviseur Murwin Leeflang van de werkgroep zegt blij te zijn dat dit moment is aangebroken, want er ligt veel werk in het verschiet in Para. Hij heeft de leden opgeroepen om bij het uitvoeren zich te richten om het gemeenschapsbelang en niet op individueel belang.


9 REACTIES

 1. Krijg de indruk zolang ik waterkant volg dat we in Suriname honderden werkgroepen hebben, gaat geen week voorbij of er komt er weer eentje
  gemodereerd

 2. Daar gaan we weer ‘ DIT moet het werk zijn van de burgermeester en wethouders.
  In Nederland heb in elk provincie een burgermeester & wethouders met verschillendefuncties: zoals sport/ werkgelegenheid/ onderwijs/ gezondheidszorg/ infrastructuur zo kan ik verder., in Suriname i/h districtcommisaris met RR/ RO AMBTENAREN, dus om weer een groepje weer a/h werk te zetten om in de districten als werkgroep neer te zetten is tijdverspilling en weg gegooid geld , dus de DC & de overige RR& RO AMBTENAREN zijn als spek en bonen” IK ZOU HET ANDERS DOEN NET ALS DE NEDERLANDSE CONSTRUCTIE.
  MAKKELIJK mensen die de nodige capaciteiten hebben vervangen en capabele neerzetten als wethouders van verschillende departementen.
  Het land zit als diep in de crisis staat kast is bijna leeg , big brother IMF en de schuld eisers staan te trappelen om hun money terug te krijgen.
  Dus als Suriname uit de CRISIS wil komen moet slim en tactisch te werk gaan.
  President en derest v/d Dames en heren aan de water make your mind and make the SOLUTION 🧠🧠☝️🇸🇷🤷🤷‍♂️✍️⚡️🙏🎯
  gemodereerd

 3. Helaas kan ik uit dit artikel niet zien wat voor duurzame ontwikkelingen. Onder duurzaam ontwikkeling versta ik persoonlijk megaprojecten zoals landbouw, groene energie en veeteelt bijvoorbeeld.
  gemodereerd

 4. Het sterft van de werkgroepen i n Su.( En men zegt dat Sranan man no é wroko!
  ”Fufuru na wroko tu”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Chan beta, hoe lang ga je het arme volk nog voor de gek houden met het installeren van commissies. Wat is er met de commissie gebeurt die er zorg voor moest dragen om de wisselkoers te beheersen. De wisselkoers stijgt elke dag. Het arme volk moet elke dag honger lijden. En jij blijft maar doorgaan met de show. De boeven van de ABOP en PL blijven roven. Meneer Jogi van de VHP blijft roven.En jij doet niets. Jij durft de ABOP en PL niet aan te pakken. De family and friends van de coalitie heeft geen problemen met de wisselkoers, omdat zij goed geregeld worden door de huidige regering.
  gemodereerd

 6. Ai baija . Zijn we echt zo dom dat we weer iets moeten gaan installeeren om er achter te komen wat het probleem van het volk is .
  gemodereerd

 7. zijn dit paarsen die in de werkgroep geïnstalleerd zijn , zodat de paarsen eindelijk gaan werken , knap hoor , maar deze paarse werkgroep zal de slm blijven steunen he santokhi,
  en para jullie zullen ook moeten werken om vooruit te komen
  gemodereerd

 8. in de praktijk heeft de huidige regering meer dan 3000 ‘friends & families’ en sponsoren in overheidsdienst genomen.🤔 hoeveel van deze personen behoren tot die groep. In ruim drie jaar tijd heeft de overheid maandelijks minimaal 3000 ambtenarensalarissen erbij.
  Totale uitgaven begroot op maar liefst SRD 51.9 miljard, terwijl de totale inkomsten zijn geraamd op SRD 47.8 miljard🙄 ben ik nu verkeerd aan het rekenen om in te zien dat dit problemen gaat geven. Het ambtenarenapparaat is nu al overbelast, is het niet slimmer om nu flink te gaan inkrimpen, en de eeuwige ambtenaren status loslaat omdat het gewoon niet werkt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.