Advocaat in misbruikzaak: ’15-jarig meisje deed alles vrijwillig met 17-jarige jongen’

10

De 17-jarige verdachte Steven T., die ervan werd beschuldigd een 15-jarig meisje in Suriname seksueel te hebben misbruikt, is afgelopen week door de rechter-commissaris (rc) in vrijheid gesteld.

Volgens zijn advocaat Edward Redjopawiro werd Steven beschuldigd van onttrekking en het verbergen van een minderjarige aan het wettig gezag, ontucht met een minderjarige en opzettelijk seksuele gemeenschap met een minderjarige, die de leeftijd van 16 jaar nog niet heeft bereikt.

De raadsman haalde aan dat het slachtoffer alles vrijwillig deed en dat er geen sprake was van onttrekking aan het wettig gezag. Het slachtoffer had zelf aan de verdachte gevraagd of ze thuis bij hem mocht komen.

Aangezien het 15-jarig meisje nog minderjarig was, had zij wel de toestemming nodig van haar ouders. Zij hield zielsveel van Steven en ze wilde een liefdesrelatie met hem beginnen.

De verdachte vroeg aan het slachtoffer om nog even te wachten en geduld te betrachten, omdat hij zijn school wilde afmaken. In deze strafzaak werd nog twee andere verdachten aangehouden.

Redjopawiro deed het verzoek aan de rc om zijn cliënt met een ernstige waarschuwing naar huis te sturen. Als motivering voor dit verzoek haalde Redjopawiro aan, dat er enkele jaren terug een soort gelijke strafzaak heeft gediend, waarbij een 12-jarig meisje vrijwillig seksuele gemeenschap had met een 17-jarige jongen.

Er werd door de afdeling Justitiele Kinderbescherming over voornoemde strafzaak een voorlichtingsrapport opgemaakt, waarin geadviseerd werd om de verdachte een berisping en een voorwaardelijke straf op te leggen.

Aan zowel de verdachte als het slachtoffer werd het raadzaam geacht, dat zij maatschappelijk begeleid moesten worden om zodoende te leren om te gaan met hun seksuele gevoelens.

Redjopawiro vroeg om de beginselen binnen het strafrecht, met name het onmiddellijkheidsbeginsel en het gelijkheidsbeginsel ook in deze zaak toe te passen. Hij motiveerde namelijk dat soortgelijke gevallen ook op een soortgelijke manier behandeld moet worden.

Op grond hiervan werd door de raadsman aan de rc verzocht om de verdachte Steven een ernstige waarschuwing te geven. Dit verzoek werd gehonoreerd, waarbij de verdachte naar huis mocht gaan om een aanvang te maken met zijn studie.

10 REACTIES

 1. Jullie waren eens toch ook jong en jullie wilden toen ook wel eens wat, of niet soms? Een ernstige waarschuwing voor beide tortelduifjes lijkt mij terecht.
  gemodereerd

 2. Jongemannen moeten van jongs af aan leren niet met kleine meisjes/jongens te rommelen.
  gemodereerd

 3. Vrijwillig of niet, van minderjarigen blijf je met je poten af. Hoe zou men het vinden als een volwassen man dit vrijgevige kind dat zonodig vrijwillig met die man wilde zijn, zou gebruiken. Zou advocaatje redjo ook het verzoek doen om deze wat oudere man met een ernstige waarschuwing naar huis te sturen? Dát denk ik niet. Wie kan me vertellen wat het verschil is?
  gemodereerd

 4. Volgens de Raadsman is het melk naar de Kater gelopen.
  En niet andersom. Ach ja, op die leeftijd begint alles te
  kriebelen. En aangezien het lekkerder is, als een ander
  het voor jou kriebelt, etc etc etc.
  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 5. Debby; jou opmerking is ook voor omkering vatbaar.
  Jonge meisjes moeten van jongs af aan leren niet met jongens te rommelen. Dit lijkt mij een tweerichtingsweg. Toen ik 17 was, was ik nog heel groen. Meisjes hebben mij heel veel geleerd en ook heel rijp gemaakt. Dus geef niet alleen de jongemannen de schuld.
  gemodereerd

 6. Somohardjo senior die zit toch ook graag aan de jonge dames. Hoezo niks aan de “hand”…
  gemodereerd

 7. Het is duidelijk dat het 15 jarig meisje geen juridische bijstand heeft gehad, enkel een voorlichtingsrapport waar ze geen ene moer aan had tijdens de rechtszitting.
  Zo gaat het in Surbabwe, de rechten en bescherming van minderjarigen zijn helemaal niet belangrijk. Daarom lopen er daar zoveel pedofielen rond. Het is voor hun een paradijs.
  Tog Somo??
  gemodereerd

 8. Dit is niet normaal!

  Waarom is de aandacht gefocust op die jongen. Hij is ouder en verantwoordelijk. Kul-argument, ze wilde zelf.
  Geweldig hoor Justitie, maar niet heus, dit kind is minderjarig en ze snapt niet dat die kerel na zijn studie foetsie is. Misbruik v haar kwetsbaarheid.
  Iemand heeft aangifte gedaan, dus iemand is het er niet mee eens.

  Voor dit soort cases zou die geweldige vrouwen groep gratis rechtsbijstand moeten regelen. Niet alleen aandacht schenken aan hkb deerne’s. Wss hebben die ouders vd verkrachter centjes.

  Henkes je leeft duidelijk in de middeleeuwen.
  gemodereerd

 9. De ouders moeten hun zonen leren dat tot hun 30e jaar, de penis alleen dient voor het plassen. Pas na 30 jaren krijgt de penis een nieuwe functie erbij.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.