President Santokhi brengt bezoek aan Bevrijdingskerk

25

President Chandrikapersad Santokhi bracht vandaag een bezoek aan de Bevrijdingskerk in Suriname. De christelijke gemeente herdenkt vandaag, zondag 2 oktober, het feit dat zij 36 jaar geleden haar activiteiten aan het Molenpad opstartte. Het staatshoofd was speciaal voor deze viering, die gepaard ging met een herdenkingsdienst, uitgenodigd.

Tijdens zijn toespraak gaf de president aan dat de regering ook bezig is, om samen met de functionele groepen, het volk van armoede te bevrijden. “Er komen vele dreigingen en uitdagingen op ons af, waarop wij geen invloed hebben, maar die wel impact op ons leven hebben. Daarom gaan wij gezamenlijk in gebed”, gaf Santokhi aan.

Gebed is nodig om samen meer hoop, energie en kracht te verkrijgen en als regering door te gaan met de missie om Suriname weer leefbaar te maken. Ook de Bevrijdingskerk moet de regering helpen, om door middel van gebed, evengelisatie en naastenhulp solidair met elkaar te zijn en samen te bidden voor wijsheid, kracht en gezondheid.

“Als president van ons dierbaar land, is het belangrijk, om aandacht te schenken aan het geestelijke. Laat de Here Jezus Christus ons erbij helpen dat elke beslissing, die genomen wordt, in het belang is van land en volk”, liet Santokhi weten.

25 REACTIES

 1. Saantokhi denkt overal munt uit te kunnen slaan. Heel jammer dat niemand hem op de bek wrijft dat hij met zijn ” wo sit ing ” beleid het volk in diepe armoede heeft gestort.ONTKEN DIT NIET……….!
  gemodereerd

 2. Als de regering denkt met biden de problemen van suriname op te lossen hoeft men niet bij de emf aan te kloppen.
  gemodereerd

 3. Zodra iemand met geknepen ogen de microfoon voor zijn mond houdt weet ik dat het foute boel is. Helemaal als er ook nog eens een arm op de schouder van ZE Santokhi wordt gelegd. En wat doet de dame daar achter de rug van de president. Wat zijn dit voor taferelen ?
  gemodereerd

 4. Chan zou een betere dominee zijn dan president. Als president krijgt hij voorlopig de ellende in dat land niet op orde. Alleen bidden gaat niet helpen. Er moet meer daadkracht zijn en dat ontbreekt bij Chan. Hij is meer een praatjesmaker, een echte voorganger.
  gemodereerd

 5. Een Surinaamse president zou gedurende zijn regeerperiode neutraal moeten zijn wat betreft godsdienstzaken. Hij of zij zou hoogsten in zijn eigen kerk, tempel, moskee, synagoge of gadó ósó in gebed kunnen gaan om steun te vragen van de god waarin hij gelooft.. Ik vraag me namelijk af hoe geloofwaardig/oprecht iemand is wanneer hij bidt om hulp van een God waar hij niet in gelooft. Waarom roept onze president als Hindoe de hulp in van Jesus Christus? Denk je dat (b.v.) hij dat ook, zonder in problemen te komen, zou kunnen doen met Allah, de Grote Manitou, Anana of Zeus?
  gemodereerd

 6. Matteüs 7:21-23 NBG51
  Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.
  gemodereerd

 7. Watra-sei lai krab-dagoe….
  De boodschap van de president aan alle verloren zielen is symbolisch en luidt:
  “Ken Hem in al uw wegen en Hij zal uw paden recht maken”.
  De man is van oorsprong Hindoe dat klopt, maar hij heeft zich tot het Christendom bekeerd.
  Waarom mag dat niet? Een ieder (van arbeider tot president) is toch vrij om zijn/haar geloof te belijden en uit te dragen?
  Straks komt ook die Jaichandwa-koe-maar met zijn hatelijke posting omdat hij denkt medestanders te hebben gevonden.
  Let maar op!
  gemodereerd

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President Santokhi brengt bezoek aan Bevrijdingskerk.

  Wat voor een vertoning is dit weer in Suriname?

  Wanneer wordt Suriname eindelijk bevrijd van alle ellende in het land?
  @Papa Jantje uit Livorno:
  En wat doet de dame daar achter de rug van de president. Wat zijn dit voor taferelen ?

  Ze is namelijk de MAAGD MARIA van de BEVRIJDINGSKERK in Suriname.
  Ook deze BEVRIJDINGSKERK heeft het financieel bijzonder moeilijk door de penibele financiële situatie in Suriname.
  Denk even aan die zogenaamde Bisschop STEVE MEYE WONDER, die elke maand een onbekend bedrag kreeg van Baas Bouta en zijn Paarse Roversbende.

  Jullie zullen blijven bidden tot dat er genoeg GELD uit de HEMEL op Suriname zal vallen.
  gemodereerd

 9. @ RobGay

  Ga je smoel met riool water spoelen, het land is berooid
  door je baasje, die je graag aan zijn hol likt. Het is mak-
  kelijk om je vinger naar een ander te wijzen! Steekt het
  liever in je hol, idioot die je bent. Dom en kinderachtig
  gedrag, maar jij kan er niks aan doen. Want dit is
  typish een NDP’er gedrag, hersenloze imbiciel! En je
  beweerd dat je een Econoom bent, ik kan me het niet voorstellen. ”Voor mij, ben je gewoon een achterlijke debiel”
  sari tori

  Jacko
  .
  gemodereerd

 10. Ongelovige …

  De president is uitgenodigd!
  Gaat hij niet, dan is hij arrogant en in het ergste geval racistisch omdat hij bijvoorbeeld alleen naar hindoe bijeenkomsten gaat.
  Gaat hij wel, dan is het ook niet goed, want hij is ve ander geloof, alsof je weet welk geloof hij aanhangt. Ziek!

  De vorige werd uit voorzorg nooit uitgenodigd. Dit om te voorkomen dat de kerk, tempel, synagoge, mandir of tempel etc. spontaan vlam vatte.
  gemodereerd

 11. God en de duivel hebben het beide druk met Suriname. Ik kan niet geloven dat mensen blijven geloven in dit onzin.
  gemodereerd

 12. Nergens heeft gebeden geholpen in de hele wereld kijk maar naar de africaanse landen waar men al jaren en dagelijks bid voor regen maar het komt niet how je eigen voor de gek zou ik zegen.
  gemodereerd

 13. “De christelijke gemeente herdenkt vandaag, zondag 2 oktober, het feit dat zij 36 jaar geleden haar activiteiten aan het Molenpad opstartte. Het staatshoofd was speciaal voor deze viering, die gepaard ging met een herdenkingsdienst, uitgenodigd.”

  “Als president van ons dierbaar land, is het belangrijk, om aandacht te schenken aan het geestelijke. Laat de Here Jezus Christus ons erbij helpen dat elke beslissing, die genomen wordt, in het belang is van land en volk”, liet Santokhi weten.

  Het kan toch geen kwaad dat Santokhi hiermee probeert, voor de gelovigen onder het volk, door middel van religie, de normen en waarden probeert te herstellen. Immers GOD had Suriname verlaten toen DDB in 1980 aan de macht kwam.
  gemodereerd

 14. Laat de moed niet zakken, maar blijven bidden. Hou vol!
  Want zonder bidden, kun je hard werken zo hard je kunt, maar zonder hulp van boven gebeurt niks.

  Welke mens heeft in zn ééntje Satan ooit verslagen.
  gemodereerd

 15. @@Boesskowtoe!! Ik denk eerder dat jouw posting iets is voor De professorweetnietskunde HENKES!!!

  HENKES! LEES HET GOED WAT DE BOESSKOWTOE HEEFT NEERGEZET en knoop het in je oren!!
  gemodereerd

 16. @@ Henkes! Jij daagt uit zeker he of ben je op je achterhoofd gevallen????? Mag ik dan ook zo reageren: Ik zou nooit naar de Katholieke kerk willen gaan, vanwege je weet het wel toch!! met al die verkrachtingen, kindermisbruik of moet ik verder gaan!! Dus jij LULLO ga niet over geloof lullen!! Dus denk even goed na voordat jij kukeleKUT uit je nek kraait!!
  gemodereerd

 17. Benny 3 oktober 2022 Bij 17:44
  “Laat de moed niet zakken, maar blijven bidden. Hou vol! Want zonder bidden, kun je hard werken zo hard je kunt, maar zonder hulp van boven gebeurt niks.”

  Klinkt als de omgekeerde wereld. Moet het niet zijn: “Want zonder hard werken, kun je zo bidden zo hard je kunt…”

  “ora et labore.”

  Tja, als mensen te beroerd zijn hun eigen troep op te lossen, dan kunnen ze altijd proberen een ‘God’ op te roepen en hopen op hun ‘dagelijks brood.’

  “Een mens zal nooit dat deel van zijn religie laten varen, waarvan hij gemak heeft.”

  A.A. HORN
  gemodereerd

 18. ToussaintX 4 oktober 2022 Bij 10:55

  t is dus beide: bid én werk – “ora et labore.”.

  Wel me berichten goed analyseren, Toussaint.
  gemodereerd

 19. No spang, iedereen zijn eigen geloof, laat maar bidden die bidden wil.
  Onze pres heeft het al gezegd (jaarrede), hij ziet een beetje licht aan het eind van de tunnel (welke), daarom gaat hij sindsdien elke weekend naar de kerk. Hij, Santokhi, heeft een beetje licht in de hemel gezien, maar de lasten ‘verlichting’ op aarde (Sranan), daaraan kan hij (Santokhi of God) nog niks doen.
  Overigens vind ik dat het onkan is over de kerkgang van Santokhi een oordeel te hebben, het is een privé gebeuren. Tenzij Santokhi zelf zijn kerkgang van een politiek tintje voorziet (dat is dan andere koek), dan mag iedereen, die wil, hem bekritiseren.
  gemodereerd

 20. “Laat de Here Jezus Christus ons erbij helpen dat elke beslissing, die genomen wordt, in het belang is van land en volk”, liet Santokhi weten.”

  Als men in de goedheid van ‘de Here Jezus Christus’ moge geloven, dan denk ik dat hij iedere initiatief om elkaar door de ‘donkere’ dagen heen te helpen, zal steunen. Ik weet niet hoeveel ‘zielen’ deze geloofsgemeenschap telt, maar iedere kiesgerechtigde is er één.

  Als ik de criminele handelingen in Suriname, op dit moment bekijk, denk ik dat de Surinaamse politie wel wat versterking van ‘boven’ kan gebruiken. Misschien wordt ‘de Here Jezus Christus’ een beetje zwaarmoedig van het ‘geleun’ en ‘gewee-klaag’ van zijn onderdanen en hoopt hij op meer: “Wat u niet wilt uzelve geschiedt, doe het dan ook een ander niet!” of “Wie goed doet, goed ontmoet.” Het is maar een idee.

  Tan bun

  “Wanneer het volk voor zijn vrijheid strijdt, brengt de overwinning hen zelden iets anders dan nieuwe meesters.”

  LORD HALIFAX
  gemodereerd

 21. Dat Chan allemaal tijd over hebt voor al die onzin.

  Ga werken voor je geld vent!
  Het land is één groot drama, dan kan je bidden tot je ons weegt, maar de problemen blijven liggen!

  Als er een God bestaat dan had hij Bouterse wel laten lijden, maar meneer ligt nog steeds riant in zijn vesting elke dag whisky te zuipen en zijn drugsgeld te tellen!

  En Chan weet dat als geen ander, maar Chan de angsthaas durft niet en nergens tegen op te treden.
  Slappe hap.

  Een Surinaamse Rodrigo Duterte zou wel eens goed zijn voor Suriname.
  Gewoon een paar jaar even een flinke bezem door het land halen en tijdelijk de doodstraf weer invoeren.
  Gewoon even al het gespuis preventief ruimen.
  gemodereerd

 22. Iam 7 oktober 2022 Bij 10:26
  “Een Surinaamse Rodrigo Duterte zou wel eens goed zijn voor Suriname. Gewoon een paar jaar even een flinke bezem door het land halen en tijdelijk de doodstraf weer invoeren.”

  Kwaad met kwaad vergelden en nog grotere beesten worden, dan de beesten die men probeert te bestrijden is een politiek, waarvan ik denk dat Suriname niet echt beter van gaat worden. Neem Amerika maar als voorbeeld. Misdadigers worden alleen maar harder en wreder, als we beseffen dat ze toch niets meer te verliezen hebben.

  Het is ook heel tegenstrijdig om Bouterse aan te halen en vervolgens een nog grotere moordzuchtige bloedhond, à la Duterte te willen installeren en voor dat je het weet wordt daarna een nakomeling van diezelfde Bouterse verkozen tot president. Filipijnse toestanden dus. Men moet niet de hand waar men de ene bloedhond mee slaat, door een andere bloedhond laten likken!

  Hard straffen, prima, maar zet ze ook aan het werk om zo de samenleving, die ze op wat voor manier dan ook benadeeld hebben, een dienst te bewijzen en leed te verzachten, voor zover mogelijk.

  Tan bun
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.