zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie bevestigt onderzoek naar onduidelijke besteding geld van het korps

Politie bevestigt onderzoek naar onduidelijke besteding geld van het korps

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft in een persbericht bevestigd dat er een onderzoek is naar mogelijke onregelmatigheden die zijn geconstateerd met betrekking tot besteding van gelden behorende aan het korps.

De Surinaamse politie heeft laten weten dat de onregelmatigheden aan het licht zijn gekomen tijdens de overdracht van een functie van een persoon binnen het KPS.

Bij een inventarisatie is gebleken dat de administratie betreffende een bankrekening, niet in voldoende mate duidelijkheid geeft over de besteding van de financiële middelen daarop, aldus inspecteur Milton Bisschop woordvoerder van het Korps Politie Suriname. Met andere woorden: men weet niet waar geld van KPS aan besteed is en/of waar het naartoe is.

Gisteren liet de redactie van Waterkant ook al weten dat er een fors geldbedrag op onverklaarbare wijze zou zijn verdwenen. Vernomen is dat het zou gaan om 300.000 SRD. De politie reageerde hierop door te stellen dat er geen sprake is van diefstal uit een kluis of inbraak op het hoofdbureau van politie. Een opmerkelijk reactie omdat niemand het over diefstal of inbraak gehad heeft.

Wat er met het geld is gebeurd, is nog niet duidelijk. De interne controle diensten zijn bezig om klaarheid te brengen daaromtrent, zegt de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Inspecteur Bishop, we hopen wel niet dat wij na het onderzoek niets meer van u horen omdat het om een collega in rang gaat, want als het om de kleine man in het korps gaat, horen wij dat vaker wel, maar gaat het om de grote bonsen in het korps, dat wordt het met de mantel der liefde gedekt. Wij kijken uit en zullen via de media navraag blijven doen vwb het resultaat van het onderzoek. Succes daarmee.


  gemodereerd
 2. Laat de politie ook een onderzoek doen naar verdwenen in beslag genomen gelden van burgers.
  Om dit gerommel te voorkomen moeten moeten er tenminste 2 personen worden aangewezen die verantwoordelijk zijn voor zulke in beslag genomen gelden


  gemodereerd
 3. @gepensioneerde; ” we hopen wel niet”…..hoop je het wel of hoop je het niet? Maar wat is ” wel niet” ??
  Anyway…..we weten allan gat wr dieven zijn in het korps…dieven intussen al een paar weken een toontje lager aan het dongen zijn, dieven die grote lappen grond hebben, dieven die verkavelaars zijn geworden en dieven die in het buitenland strooien met euro’s……hopelijk komt meneer Bisschop snel met de namen naar buiten……vol verwachting klopt ons hart…


  gemodereerd
 4. Overal waar er geld is verdwijnd het. Heeft 99% van de bevolking lijm aan de vingers???
  Van top van het land tot de bodem. Schande


  gemodereerd
 5. Ervis ook altijd iets bij deze gasten. Politie kan jd ook niet vertrouwen, PG en OM ook niet. Waarheen met Su


  gemodereerd
 6. De gestolen computers vlak na de verkiezingen zijn ook nog niet terecht.
  Gaat het hiermee ook zo aflopen?


  gemodereerd
 7. Dat geld is onder de armen verdeeld. 150000 onder de linker-, 150000 onder de rechterarm


  gemodereerd
 8. Er wordt opnieuw een poging gedaan om zaken te bagatelliseren. Het oorspronkelijke nieuws was, ‘er is 300.000 srd verdwenen uit de kluis van het hoofdbureau van politie’
  Het betrof geld waar beslag op was gelegd.
  Nu dit bericht die iets zegt over onrechtmatig besteding….
  Who’s is fooling who???
  Dus het geld waar beslag op is gelegd is onrechtmatig besteedt???… A no spotoe…
  Jullie zijn zoooo doorzichtig daar in Surbabwe, wringen jezelf in heel wat nauwe bochten om de waarheid te verdoezelen en ook het lef hebben om met je kop op de foto te komen, getuigd van een ongelooflijke hoeveelheid zaagsel in de bovenkamer.
  Suriname, het land van oplichters en leugenaars!


  gemodereerd
 9. Onbegrijpelijk. Suriname heeft een zeer bureaucratische structuur. Je hebt tig handtekeningen nodig om een declaratie geind te krijgen en toch nog beweren dat de besteding van gelden administratief niet te verklaren zijn?
  Een verklaring hiervoor is dat er een boekhoudkundige analfabeet is aangesteld om de gelden te beheren en te registreren. Wat zeg ik: Beheren en registreren? Mijn eerste opmerking is of er een functiescheiding tussen beheer en registratie aanwezig was. Kijk maar naar de functievermenging bij EBS door de broer van onze VP, die beweert dat er niets aan de hand is . Voor alle duidelijkheid CEO van een bedrijf is een beschikkende functie en raad van Commissarissen is een controlerende functie. Dit zijn conflicterende functies. Als iemand beide functies bekleed krijg je de situatie waarbij de slager zijn eigen vlees mag keuren.

  De tweede verklaring is dat degene, die de primaire administratie van de kassier verder moet verwerken ook geen kaas van boekhouden heeft gegeten.
  Ja. Het gemis van “voor succes, bij Guman op les” is in mijn ogen al jaren aan de gang.
  Kijk. Ik wil de persoon Guman niet ophemelen, maar zijn cursus was hoe dan ook het beste wat Suriname is overkomen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES