dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbassadeur Guyana op het matje geroepen na uitspraken Guyanese vp Jagdeo

Ambassadeur Guyana op het matje geroepen na uitspraken Guyanese vp Jagdeo

-

Does Travel & Cadushi Tours

De ambassadeur van Guyana, Keith George, is gisteren door de ad interim minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Krishnakoemarie Mathoera, ontboden. Dit, naar aanleiding van uitspraken die gedaan zijn door Guyanese regeringsfunctionarissen met betrekking tot de kwestie van de illegale Guyanese vissers in Surinaamse wateren.

Ondermeer de Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo haalde tijdens een bijeenkomst met Guyanese vissers in East Coast Demerara aan dat hij de Surinaamse regering geheel onbetrouwbaar vindt en dat er enorme corruptie op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is.

Tijdens het gesprek met de ambassadeur heeft ad interim minister Krishnakoemarie Mathoera de uitspraken van de vicepresident van Guyana bestempeld als te zijn onverantwoordelijk, niet diplomatisch en welke niet in lijn zijn met de geest van de samenwerking als buurlanden. Voorts gaf de minister aan dat de uitspraken onnodige druk op de relatie leggen, omdat beide ministers van Buitenlandse Zaken drukdoende zijn om zaken te bespreken.

Minister Mathoera communiceerde verder het regeringsstandpunt dat de uitspraken van de vicepresident als een onvriendelijke daad worden beschouwd die volledig in contrast is met de goede betrekkingen tussen de beide staatshoofden.

Tot slot is er tijdens deze ontbieding een beroep gedaan op de vicepresident van Guyana om de diplomatieke inspanningen af te wachten en zich te onthouden van verregaande publieke uitspraken omtrent deze kwestie, die thans aan de orde zijn tussen de beide landen.

De ambassadeur van Guyana in Suriname, zal de boodschap van de ad interim minister van BIBIS, overbrengen aan de president van Guyana.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

24 REACTIES
 1. En nog steeds geef ik Chan Santokhi de schuld, dat hij deze Guyanese boeven visvergunningen heeft toegezegd. Deze Guyanese boeven moeten zo snel mogelijk het Tigrigebied teruggeven en hun grote mond dichthouden. Je moet als Surinaamse regering wel gek zijn om 150 visvergunningen te vertrekken aan deze boeven. Ze gaan alle vis roven en Suriname gaat met lede ogen alleen maar toekijken.


  gemodereerd
 2. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar als die goede buur zijn eigen visgronden heeft geplunderd en nu hetzelfde met onze visgronden wil doen, mag die goede ‘drey ai’ hebbende goede buur OPROTTEN.


  gemodereerd
 3. Wat verbeelden de vicepresidenten zich als ze voor een paar dagen presidentje mogen spelen. Beide vp’s Guyana en Suriname kennen hun plaats niet. M.n. Jagdew had beter moeten weten. Die andere loopt popi Jopie te spelen en grond papieren rond te brengen en uit te delen.


  gemodereerd
 4. Jaag die man weg uit Suriname en ook alle Guyanezen in Suriname na een stevige pak rammel op hun billen gegeven te hebben en verbreek alle betrekkingen met Guyana en breng alle Surinamers onder de wapens en maak ze gereed om het Tigrigebied weer te veroveren.


  gemodereerd
 5. In dit geval zou Jagdeo voor een “vriendelijk” gesprek met vp Brunswijk moeten worden uitgenodigd naar Suriname.
  De uitkomst weet je wel…


  gemodereerd
 6. Minister Mathoera.
  De vicepresident Jagdeo van Guyana heeft in deze degelijk de WAARHEID gesproken.
  En dat willen jullie niet aanhoren.
  De Guyanese ambassadeur in Suriname zal zich krom hebben gelachen.

  In Guyana hebben ze geen enkele boodschap aan uw verhaal mevrouw Mathoera.


  gemodereerd
 7. En denk mathoera dat die mensen onder de indruk zijn??
  Moeten je pres en bibis minister zich beter gazn gedragen en gedn dingen beloven. Sur vissers zijn gedn partij voor de Guyanezen


  gemodereerd
 8. Hahaha een week nadat de uitspraken zijn gedaan, komt nog bij dat de weergave verre van de waarheid is. Jagdeo heeft niet Lvv van corruptie beschuldigd maar heeft gezegd dat de regering corrupt, “mass corruption”. Waren zijn letterlijke woorden en dat hij documenten heeft waar de Surinaamse regering toezegging heeft gedaan. Met deze documenten zullen ze richting Caricom gaan om aan te tonen hoe onbetrouwbaar deze regering is.

  De regering staat dus met zijn rug tegen de muur, de vergunningen zijn ongrondwettelijk worden zij verstrekt punt.

  Hoe staat het nu met de brug die men wil bouwen, deze regering heeft alles hieromtrent uit het zicht van Surinamers gehouden door alles te verplaatsen naar Guyana, van inschrijving, financiering, management tijdens de bouw terwijl dit op Surinaams grondgebied gaat plaatsvinden. Guyana weet dus dat ze sjoemelen, onbetrouwbaar zijn en zet ze behoorlijk onder druk.

  Nu mensen deze president en regering staat nu internationaal te boek als onbetrouwbaar die je makkelijk kan manupileren, ze zijn geestelijk arm.

  Al die mooie foto’s zijn nietszeggend, Chan werd netjes overal ontvangen als Caricom voorzitter maar respect in hem heeft niemand meer. Suriname heeft grondstoffen en met zo een onbetrouwbare leider die arm is, kan men goed zaken doen hij zal blij zijn met een aalmoes gestort in het buitenland.

  Suriname waarheen? met deze vhp regering ziet het er niet goed uit?

  Heeft iemand nog iets vernomen van de CBVS en Slm zwendel, nee niemand, ook de buitenlandse ambassades en imf niet. Wat zullen die aan hun regeringen rapporteren. Ja hetzelfde als de Zguyanezen, het is een corrupte bende in Suriname.


  gemodereerd
 9. Jaddoe is vergeten dat jules wijdenbosch een olieboortoren wilde bombarderen. Als hij zo doorgaat zal hij heel snel wel merken dat hij kan fluiten naar die olie-en gas US-$.


  gemodereerd
 10. ach debby jij en die eigen_mening paarse nietsnutters daar in de bijlmer bemoei jullie met de dingen die daar gebeuren , of zijn jullie daar ondergedoken in de kelder van kikkenstein in de illegaliteit , duidelijk te lezen in jullie paarse reacties , jullie zullen wel niet op het bijlmerplein rondlopen


  gemodereerd
 11. De Guyanesen ,onze ‘vrienden’, liegen niet, ze zijn niet gek.
  Mevrouw Mathoera, als ik mij niet vergist, was u er zelf bij, toen onze pres van alles heeft toegezegd. Waarom laten wij de Guyanesen in onze viswateren vissen, waarom hebben wij die lui nodig, hebben wij niet genoeg eigen vissers. Wat krijgen wij eventueel hiervoor terug?. De man met zo’n lange indrukwekkende CV, heeft zich als een koekenbakker gedragen, nou a mang é dok.
  Hij laat zich liever als Caricom voorzitter fotograferen met belangrijke personen om zijn ego op te fleuren, terwijl hij te maken heeft met grote problemen in eigen pland. Zijn CV laat zien dat wij te maken hebben met iemand met een te grote ego, een grote studentikoze opschepperige ijdeltuit met weinig praktische ervaring. Steeds maar aan het studeren geweest, hoe effectief is zo iemand in werkelijkheid. Het antwoord geeft hij zelf elke dag weer, een slecht soepje met balletjes.
  Sorry dat ik zo uitval, maar het is van de gekke dat deze pres mooi weer gaat spelen terwijl a volk é pina, terwijl hij thuis veel werk heeft te verzetten, hij gaat anderen de les lezen, terwijl Sranan, onze Sranan, een narco staat is, vol van criminaliteit, veel armoe, niks ne wroko bung, wij moeten het niet van onze vrienden hebben, wij moeten het van ons zelf hebben, wij moeten het zelf doen, dat moet jij je volk voorhouden en geen holle toespraken gaan houden voor mensen die niet eens naar jouw luisteren. Kom op man, wordt wakker, je hebt twee jaren tijd gehad om je te verheugen dat je de pres bent, maar nu moet je echt aan het werk, doen wat je belooft hebt. Kop op pres, je hebt nog drie jaren te gaan.

  Btw, misschien denken de Guyanesen nog steeds, dat de kust en de zee tot en met Coronie aan hen toebehoort, stond dit gebied niet bekend onder de naam Berbice.


  gemodereerd
 12. @FER E en @Debby waar om gaan jullie in Demerara wonen. Als jullie die guyanezen zo geweldig winden.
  Jullie poepen in je eigen nest.
  Stelletje nest vervuilers.


  gemodereerd
 13. Passant 23 september 2022 Bij 18:14
  Jaag die man weg uit Suriname en ook alle Guyanezen in Suriname na een stevige pak rammel op hun billen gegeven te hebben.

  Passant wees niet zo gemeen!! wel allen verjagen, op de vrouwen na!! De stevige pak rammel geef ik ze wel op mijn manier!!


  gemodereerd
 14. Komt er geen reactie van Surinaamse zijde dan klaarft men steen en been. Nu wordt actief ondernomen en men keurt het af. Wat een zootje.


  gemodereerd
 15. Goedzo minister!

  Maandenlang het ene na het andere artikel over de geweldige olievondsten in Guyana te lezen in die revo-kranten. Nu blijkt dat de buit niet zo groot is.

  Ik bedoel, als je zoveel oliegeld hebt, wat zeur je nou over een paar visvergunningen. Dat klopt voor geen meter. Met je oliegeld kan elke Guyanees 3x daags kaviaar eten en champagne drinken.
  Jaagdeoweg wat moet je met die krobia’s uit suri. Dit is pure hebberigheid!
  Niets staat zwart op wit, er is geen enkel contract getekend. Mondelinge toezeggingen mogen bij nader inzien (vanwege gewijzigde beleidsinzichten) ingetrokken worden.

  Controle roadblocks vergroten.


  gemodereerd
 16. @Passant:
  De offshore olie platformen zijn eigendom van ExxonMobil, dus van de VS. Denk je echt met je simpele redenering dat Suriname het ooit gaat durven om zo’n platform te bombarderen en waarmee (Katapulten zeker)? Ga maar lekker Parbo drinken en houd je je niet bezig met zaken waar je geen verstand van hebt.
  @Esmerald:
  Guyana verdient veel geld met offshore olie maar dat geld wordt geïnvesteerd in de toekomst van het land, met 3x daags kaviaar eten bereik je niets, je spoelt gewoon het geld door de wc. Visvergunningen staan los van de olie verhaal.


  gemodereerd
 17. Waarom wordt bordo nooit ontboden???? Hij praat ook een hoop ka mer zn kromme bek. Guyanese vp dacht, ach ja iedereen in surine scheldt en beledigd de regering continu en neks no fout dus mag ik t ook.
  Chan moet ook ophouden met zn snater elke keer uit dingen te beloven om populair over te komen. In su wordt niets genoteerd als er gesprekken zijn maar in het buitenland woord elk woord letterlijk opgeschreven…of zelf opgenomen.


  gemodereerd
 18. Ik sta achter wat ik geschreven heb.

  Waarom dacht je dat toen jules wijdenbosch zei dat hij die olieboorboot zou bombarderen het onmiddellijk werd verwijderd?

  Waarom denk je dat China, India, Pakistan, enz een leger hebben?

  Het gaat om belangen! En wie aan je belangen, je mensen, je grondgebied, je goederen, enz, enz komt, zal het wel merken.

  Weet je wie de wereld uit buit en om welke belangen het gaat? Weet je wat ze daarvoor allemaal gebruiken?

  Drink je Ka siri en droom lekker in je hangmat en laat anderen het kaas van de boterham eten. Jij hebt geen belangen, waarom zou jij je over iets druk maken?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES