Braziliaan die op rovers schoot te Stonkampoe in vrijheid gesteld

7
gevangenis suriname
Foto ter illustratie: man in gevangenis.

Een Braziliaan die op woensdag 10 augustus met een jachtgeweer op een groep mannen zou hebben geschoten, nadat zij hem en zijn vrouw te Stonkampoe hadden beroofd, is dinsdag op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld.

De man is werkzaam voor het ministerie van Volksgezondheid in Suriname. Hij was samen met zijn vrouw naar het voormelde dorp in verband met een programma dat gerelateerd is aan het werk.

Op die bewuste dag, toen hij samen met zijn vrouw en jongere broer bij de aanmeerplaats te Stonkampoe arriveerde, maakte een groep jongemannen onvriendelijke en seksueel getinte opmerkingen tegen de vrouw van de Braziliaan. De man hield de jongemannen voor om een beetje respect te hebben voor zijn vrouw.

Naderhand bleek dat het om rovers ging. Het echtpaar en de broer van de man kwamen met twee ATV’s bij de aanmeerplaats. Deze werden door de groep meegenomen. Daarnaast werden ook hun mobiele telefoons en een WiFi box meegenomen. De verdachten vielen ook de broer aan. Om van de belaging af te komen sprong hij in de rivier en zwom weg.

De Braziliaan heeft toen een jachtgeweer tevoorschijn gehaald en daarmee geschoten, waarbij een van de mannen werd geraakt aan zijn boven arm en zijn been. Nadat de daders te weten kwamen dat de ATV’s aan de staat toebehoren, brachten zij die voor de politie.
De man die geraakt werd stapte naar de politie en deed aangifte tegen de schietende Braziliaan.

De schutter begaf zich eveneens naar de politie van Brokopondo voor het doen van aangifte. Daar werd hij door de agenten als verdachte aangemerkt en aangehouden. Bij de voorgeleiding kwam het Surinaamse Openbaar Ministerie tot het oordeel dat er sprake is van een beroving.

Na kennis te hebben genomen van al deze zaken, die de raadsvrouw naar voren bracht stelde het OM de schutter in vrijheid. Volgens Nibte heeft haar cliënt geschoten om de daders op afstand te houden. De Braziliaan mocht gisteren naar huis.


7 REACTIES

 1. Goed zo Mw: Mr: M. Nibte wederom goed werkt verricht.
  Ik vind het jammer niet op zijn hoofd heeft gericht.
  Dan was er weer, een vervloekte blauwkop minder.

  Bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Wat voor relatie heeft deze nibte met de o.m.?
  Zij krijgt iedereen vrij in dit bananen republiek.
  gemodereerd

 3. In dit geval geef ik de Braziliaan gelijk. Legaal of Illegaal vuurwapen, gewoon alle rovers neerknallen die je willen beroven en je vrouw willen verkrachten.. Alleen is er vanuit rovers friends en family kant erg veel weerstand helaas.

  Ik vraag me af, als ik een illegale automatische jachtgeweer had en de vier rovers in mijn huis zou afmaken wat de straf hiervoor is en of dit wel de moeite zou waard kunnen zijn. Heeft iemand hier een eerlijk antwoord op met kennis en ervaring hoeveel je dan maximaal kan krijgen?
  gemodereerd

 4. Tje,en dan wonen alleen maar lieverdjes in het binnenland. Hoe komt de Braziliaan er bij om op hun te schieten.
  gemodereerd

 5. Stelletje politie amateurs! Die Braziliaan heeft uit noodweer gehandeld. Jammer dat hij geen goede schutter is. Hij moest hun ballen eraf hebben geschoten.
  gemodereerd

 6. raar verhaal , die man is in dienst genomen door gezondheidzorg en als wat dan , is hij arts of een nep arts , en waarom heeft hij een jachtgeweer , gebruiken voor de illegale jacht op beschermde dieren , nipte zal wel uit zijn op zijn jacht lust
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.