Onderzoek gestart naar seksuele misstanden op Politieacademie

21
Politie in Suriname
Politie in Suriname.

De leiding van het Korps Politie Suriname heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar seksuele misstanden op de Surinaamse Politieacademie (PA). Dit nadat een vrouwelijke rekruut onlangs aangifte tegen politieambtenaren van de academie zou hebben gedaan.

Vermoedelijk zouden drie politie functionarissen hierbij betrokken zijn. In verband met het onderzoek zouden drie functionarissen zijn gemuteerd.

Een van hen is hoofdinspecteur Revelino Eijk, die sinds afgelopen donderdag van de Politieacademie is gemuteerd en wiens functie ter beschikking is gesteld van de korpschef. Ook twee andere medewerkers van de PA te weten D.C. en M.B. zijn gemuteerd.

Eijk zegt in gesprek met Waterkant.Net dat hij voor dat bovenstaande speelde, al naar ressort Centrum zou worden gemuteerd en dat hoofdinspecteur N. Marie, voormalig ressortcommandant van ressort Centrum, naar de Politieacademie zou gaan.

Volgens Eijk had hij in een gesprek met de afdeling HRM van het KPS aangegeven dat het met zo een grote lichting niet verantwoord is om bijna aan het einde van de opleiding plotseling een nieuw hoofd te plaatsen. “De mensen zijn al een bepaald patroon gewend en er zou daarom een transitie fase komen”, zegt Eijk. Op een bepaald moment zouden beide leidinggevenden Eijk en Marie elkaar assisteren.

Bij een informeel gesprek met de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi kwam toevallig de mutatie van Eijk ter sprake. “Ik heb de minister niet gevraagd om de beslissing terug te draaien. Ik heb hem gewoon op bepaalde dingen gewezen en toen bleek dat de werkgever niet op de hoogte was van de mutatie. Naderhand nam de minister contact met mij op en hij gaf aan dat ik door de directeur of HRM over de mutatie gebeld zou worden”, aldus Eijk. Volgens Eijk was de mutatie toen aangehouden.

“Twee weken later zag ik tot mijn verbazing, dat er op social media valse aantijgingen aan mijn adres circuleerden, over vermeende seksuele handelingen met rekruten”. Op donderdag 4 augustus kreeg Eijk bericht, dat zijn functie ter beschikking is gesteld aan de korpschef en dat de leiding van PA wordt overgenomen door hoofdinspecteur Marie. Eijk is momenteel thuis geparkeerd.

“Er zijn voice- en een Whatsapp berichten viraal gegaan. Toen de geruchten naar buiten kwamen en het steeds erger werd, heb ik als leidinggevende van de PA een gesprek aangevraagd met de korpsleiding en het totaal personeel van de PA, omdat het te gortig werd en omdat zaken zouden escaleren.

Dezelfde dag hebben wij een gesprek gehad met de korpsleiding. Wij hebben aangegeven, van waar die geruchten vermoedelijk kwamen. Ook heb ik daarbij aangegeven, dat wij aangifte wensten te doen tegen de personen die hierachter zitten, voornamelijk een rekruut en een onderinspecteur, die een voice bericht hebben verspreid.

Nadat wij hebben aangeven dat wij aangifte tegen de rekruut en de onderinspecteur wensten te doen, rende de rekruut naar Onderzoek Personeelszaken (OPZ) om aangifte te doen. Ik weet niet tegen wie zij de aangifte heeft gedaan. Dit deed zij waarschijnlijk omdat zij nattigheid voelde.

Er is een vies spelletje gespeeld. Hoe weet de rekruut dat wij de vorige dag bij de korpsleiding waren? De volgende dag rent ze om aangifte te doen. De dag na de aangifte word ik gebeld en op de hoogte gesteld, dat de leiding van PA voorlopig wordt overgenomen”, aldus Eijk.

Het onderzoek door OPZ duurt voort.


21 REACTIES

 1. Op alle sectoren vertonen ze ” apen gedrag”, wat een
  mentaliteit man !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Tot op de bodem uitzoeken.

  Was één vd eisen v orga, sexueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken.
  Nu ben jezelf een testcase. Jullie vinden alles normaal, hou je klauwen thuis.

  Moedig van die mevrouw om aangifte te doen. Dat is niet eenvoudig in een omgeving vol hanen.
  gemodereerd

 3. In Kalyug is het vrouwelijke geslachtsdeel een van de meest begeerde objecten. Overal zie je de invloed van dit ding. Haast geen enkele man weet zich uit de zwaartekracht van dit ding los te trekken.
  gemodereerd

 4. Wat weten genle en hellings over deze misstanden bij de politieacademie en hebben ze hierover ook verslag uitgebracht bij hun superieuren, minister – president Mark Rutte, enz?
  gemodereerd

 5. “In verband met het onderzoek zijn de drie functionarissen gemuteerd”.

  Met andere woorden:
  De drie zijn bv, dit vaker te doen, ongevoelig geworden tegen zowat alle straffen.
  gemodereerd

 6. Koortsachtig proberen je straat schoon te vegen, roept vragen op.
  Er zit een luchtje aan het verhaal van die Eijk(el)
  Hij heeft wat op z’n kerfstok.
  gemodereerd

 7. Maar wat deden ze dan? Grepen ze soms naar de kruis van de vrouwen? Dan moet KPS met passende kleding komen, zoals een slip met slot erop voor de dames.
  Voor de mannen moet er een peniskoker komen dat naar achter geduwd kan worden en tevens dient als staart.
  gemodereerd

 8. Eijkel moet niet te hoog van de toren blazen, waar er rook is is er vuur. Hij zal nu achter de schermen ongetwijfeld verschrikkelijk hard zijn best doen om zijn vulgaire streken glad te strijken
  gemodereerd

 9. Oversext apengedrag weer.

  Moeten die gasten niet werken voor hun geld?, ja ja de werkdruk is zo hoog.

  La me niet lachten deze droplullen lopen letterlijk heel de dag hun pik achterna!

  Voortaan maar verplichtte castratie opnemen in de selectie procedure.
  Dat scheidt het kaf van het koren.
  gemodereerd

 10. Schaamteloze smeerñap. Wat lulverhaal. Oude vieze man. Het politie uniform noet waardig.
  gemodereerd

 11. Al langer dan twee jaar regeren en de problemen stapelen zich op onder leiding van de incompetente minister Amoksi. Als Chan eindelijk weer tijd zal hebben naast het openen van broodjeszaken, dan kan hij zich met serieuze zaken bezighouden en deze minister naar huis sturen.
  gemodereerd

 12. In het Korps Politie Suriname zitten veel personen met een strafblad. Insiders weten dat Belfort de toelatingscriteria fors heeft verlaagd om een grote instroom van marrons te realiseren. Belfort was 20 jaar lang belast met de selectie criteria. Niet zo lang geleden heeft Brielle van de ABOP in een interview verklaard dat Belfort zich ook schuldig heeft gemaakt aan seksuele misstanden. Belfort heeft na het interview van Brielle niks gezegd. Kennelijk bang dat Brielle meer zaken gaat onthullen.
  gemodereerd

 13. Beste Rowdie,
  Dit gaat te ver. Hoop dat in uw familie de vrouwen, goed beschermd zijn, tegen de genoemde gedrag van die genenen, die zich man “NOEMEN “.
  gemodereerd

 14. @phalane ook jij bent uit dat ding gekomen.
  “Met je grote kop” dan weet je wat er dan gebeurt met zo’n ding.
  Dus aub meer respect voor vrouwen graag.
  gemodereerd

 15. Ik heb echt te doen met deze regering, mensen hebben zich macht toegeëigend en daarop aansluitend heel erg misdragen.
  40 jaar lang chaos en ellende onder het mom van een zogenaamde “revo” kan je niet in 1 dag oplossen.
  gemodereerd

 16. Are you talking to me.
  Oké dan,
  HKB betrof ook ‘gladharigen’ hoor. Zelfs langer dan mijnens, alleen is hunnie made in India.

  Is dit ‘glad’ genoeg biatch.
  gemodereerd

 17. Dit stuk heet:

  Onderzoek gestart naar seksuele misstanden op Politieacademie

  Ik heb het stuk gelezen en kom, afgezien van een korte mededeling hierover, van alles en nog wat tegen (inclusief een paar A-No-Mi beweringen., maar over het echt onderzoek, aanpak, verloop en resultaten, maak ik niets uit dit warrig verhaal.
  Een betere titel zou zijn: Het begint al te rommelen binnen de KPS . Ja , het bewijs dat ze verkeerde mensen tijdens Bouta tot agent hebben gemaakt en het zal nog erger worden tot de KPS gaat bossen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.