zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameOp heterdaad betrapte koperdief door politie neergeschoten

Op heterdaad betrapte koperdief door politie neergeschoten

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen woensdag de 35-jarige Ignacio M. aan de Wagenwegstraat neergeschoten en aangehouden. Hij was samen met twee anderen aan het inbreken bij een pand in die straat meldt het Korps Politie Suriname.

Een oplettende voorbijganger gaf telefonisch aan het Command Center door dat verdachten bezig waren in te breken. De politie van het bureau Centrum die gauw ter plekke was, betrapte de drie manspersonen die op het terrein bezig waren een gat te graven op heterdaad

Twee hunner te weten Lloyd P. (53) en Dion M. (22) werden in de kraag gevat, terwijl Ignacio bij het zien van de politie op de vlucht sloeg. De wetsdienaren zette de achtervolging in en sommeerden de vluchtende verdachte tot stoppen. Ignacio negeerde de sommatie, waardoor er een waarschuwingsschot werd gelost om hem op andere gedachten te brengen.

Ignacio gaf ook geen gehoor hieraan en was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Ignacio werd geraakt, waarna hij voor medische behandeling werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is de verdachte ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Bij een ingesteld onderzoek op de locatie stuitte de politie op een onbekend aantal meters koperen buizen die de verdachten hadden klaar gezet om weg te nemen. Ook werden op de drie verdachten aangetroffen gereedschappen, waar onder schoppen waarmee zij zogenaamd bezig waren oude flessen te graven.

De gereedschappen en de koperen buizen zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het drietal achter slot en grendel geplaatst.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. Koperdieven worden opgepakt en zelf neergeschoten, terwijl de gouddief adhin en boefdraad buiten schot bleven en blijven.
  of is die achterste koe in de omgeving van de Weg naar Southdrain dodelijk aangereden boefdraad?


  gemodereerd
 2. Ik ben anti dieven maar wat de agenten deden is overdreven.
  Als ze die 2 opgepakt hebben zouden ze gewoon verklappen
  wie hij was, dan was hij ook bekend en zo kunnen opsporen en
  arresteren!

  Sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Politie heeft gericht geschoten maar de dief is nogsteeds in leven.
  Hoe kan dit ???


  gemodereerd
 4. Volgende keer hoger mikken. Einde dienst. Risico van het vak stelen is boma.


  gemodereerd
 5. de politie had gericht moeten schieten dan hoefde deze nietsnutter niet naar spoed eisende hulp maar direct naar het mortuarium en de dag erop in de oven , opgeruimd staat netjes


  gemodereerd
 6. Heren heren toch ! Ik ben van mening dat als een dief zonder geweld aangehouden kan worden dit de voorkeur heeft. Is hij echter gewapend of vertoont hij krasi bal gedrag (agressief) dan mag de politie geweld gebruiken. Ja toch ?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES