Suriname wereldwijd op vierde plek als het gaat om suïcide

9

Suriname staat wereldwijd op de vierde plek als het gaat om suïcide en suïcidepogingen. Dat blijkt uit een UNICEF onderzoek naar het mentaal welzijn onder adolescenten in Suriname.

Het onderzoek is gedurende acht weken door een groep UNICEF-vrijwilligers gedaan. De bevindingen en oplossingen zijn afgelopen week gepresenteerd in de Ballroom van Torarica tijdens de UNICEF Youth Convention on Adolescent Mental Health in Suriname.

Dit is geen gezonde ontwikkeling en het was meer dan nodig dit onderzoek te doen. Uit de onderzoeksresultaten is gebleken dat taboe over het onderwerp en de financiële belemmeringen de grootste uitdagingen zijn voor jongeren en adolescenten om naar professionele hulp te zoeken.

Vanuit deze groep UNICEF-vrijwilligers zijn sterke oplossingsmodellen aangeleverd, die ernaartoe moeten leiden dat jongeren en adolescenten gemakkelijker praten over mentale issues waar zij mee kampen en dat de drempel naar professionele hulp verlaagd wordt, dan wel helemaal verdwijnt. (Tekst loopt door onder foto)

Tijdens de UNICEF Youth Convention afgelopen donderdag waren aanwezig First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, de Regional Director van UNICEF, Jean Gough, de UNICEF-vertegenwoordiger voor Suriname en Guyana, Nicolas Pron, minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, de directeur van het Directoraat Jeugdzaken, Genti Mangroe en andere genodigden (foto hierboven).

De presidentsvrouw heeft mentale gezondheid als een van haar speerpunten, waar zij zich sterk voor maakt. Hiervoor heeft zij een goede samenwerking met de UNICEF. Tijdens haar toespraak richtte zij zich vooral op de groep vrijwilligers die gewerkt heeft aan het onderzoek. Zij heeft hen aangegeven dat het belangrijk is zichzelf goed te leren kennen.

“Ken je kracht en wees jezelf. Neem de tijd jezelf te leren kennen en stel je grenzen. Alleen zo kunnen we onszelf weerbaar en veerkrachtig maken”, gaf zij de vrijwilligers mee. Het ligt in de bedoeling dat de verschillende actoren nu om de tafel zitten en de oplossingen van deze groep UNICEF-volunteers uitwerkt en implementeert.

9 REACTIES

 1. Het is makkelijk om te vergelijken bij een kleine populatie , wij met 600.000 inwoners , wij vragen ons af hoe UNICEF aan hun getallen komen en ook nog kunnen vergelijken met andere landen , Suïcide is wat de persoon zelf wilt ,l het is triest maar zij zoeken zelf ook niet de instantie op die hen kan helpen en de familie of vrienden zien het niet aankomen en zitten daarna met vele vraagtekens .
  gemodereerd

 2. Wauw, staat Su eindelijk in de top 5, is t hiervoor

  Dat was tijdens vorige niet, aangezien oen lobi tak over vorige
  gemodereerd

 3. suriname was een heel gezond land maar door zieke mensen is het land zwaar besmet geraakt .
  gemodereerd

 4. Melissa kan de president vragen om een commissie in te stellen om dit probleem van suïcide op te pakken. Hij is toch zo dol op commissies, omdat de ministers incompetent zijn en geen goed of helemaal geen beleid hebben op dit gebied. Best wel treurig dat Suriname op de vierde plek in de wereld staat.
  gemodereerd

 5. Dat geeft aan hoe labiel onze bevolking is. Roep ze op vr protest, nergens te vinden. Kijk naar 1 voor 12, ze pinaren en bedelen. Ga protesteren voor betere toekomst.
  Daarom geef ik niemand niets. Ga strijden. Bedelaars. Geen huis en geen eten, ga naar onafhankelijkheidsplein. Geef signaal.
  gemodereerd

 6. Dit is voor het eerst dat ik zeg, goed zo First lady. Dit heeft aandacht nodig. Misschien dat ze haar echtgenoot zijn ogen kan openen om een minder desastreus beleid te voeren. De ellende onder de samenleving is groter dan hij doet voorkomen. Velen redden het simpelweg niet. Vroeger pleegde men suicide voornamelijk om problemen in de relationele sfeer, nu is dat niet meer zo!
  gemodereerd

 7. Wat een gezegend land, met zo’n presidentsvrouwe die zulke berefoeroe woorden op het juiste moment uit. Mel to the rescue.

  Hartverwarmend. Hoe gaat het met die juridisch onmogelijke titel/ wapen die Chan3ka haar onconstitutioneel, cadeau gaf?
  gemodereerd

 8. konsensi en debby kom ja kom echt het is de moeite waard een geweldige attractie hoog boven de Suriname rivier
  gemodereerd

 9. ‘The real Dutchmen’ wat voor onzin loop je te typen.
  Hou je beter bezig met de thermostaat op 18 of 19 graden en sneller douchen idioot. Want daar in Holland is het ook geen koek en ei.
  Achterlijke gladiool.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.