Politie bezig daders diefstal spullen EBS-netwerk te achterhalen

4
Toename diefstal elektriciteitskabels Energiebedrijven Suriname

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) en de staat hebben al geruime tijd last van criminelen, die waardevolle spullen van het bedrijf stelen. Het gaat daarbij om diverse materialen zoals koperen bedradingen, masten en andere waardevolle spullen.

De diefstallen worden gepleegd op verschillende locaties in en buiten Paramaribo. EBS lijdt hierdoor enorme financiële schade en wordt flink benadeeld. De Surinaamse politie is momenteel bezig met strafrechtelijk onderzoek om de daders van grootschalige diefstallen te achterhalen.

Milton Bisschop woordvoerder van KPS bevestigt dat er tal van aangiften door de politie zijn opgenomen. Hij roept de hulp van de samenleving in en vraagt de bevolking om extra alert te zijn en geen goederen die van enig misdrijf afkomstig zijn te kopen.

Gelet op de werkwijze van de criminelen is het niet uitgesloten, dat er georganiseerd te werk wordt gegaan. Hij stuurt een waarschuwend signaal vooral naar de opkopers (helers). “Het zijn strafbare gedragingen waarop inverzekeringstelling staat”, waarschuwt de woordvoerder.

4 REACTIES

 1. Al die figuren die dagelijks tegen een mast aanrijden moeten de EBS toch ook een kapitaal kosten
  gemodereerd

 2. Als je de helers pakt kan je ze elk een boete van 500.000 geven maar hier mag je n waarschuwing naar huis.
  Vandaar dat ze het blijven doen.
  gemodereerd

 3. Gewoon onder het douchen elektrocuteren, maar eerst de schade betalen!!!!
  Maar wel met 380 volt a.u.b. !!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. hier in Suriname hebben we 3 fase 3 x 220 volt 60 hz , is genoeg voor elektrocuteren
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.