Monument voor Armando die door jonge rover werd doodgestoken

11
De doodgestoken Armando (foto inzet) - rechts de veroordeelde tiener wiens foto door de politie werd verspreid.

In Rijswijk is woensdag een monument onthuld ter nagedachtenis aan Armando Balkaran (26), die vorig jaar, tijdens een gewelddadige beroving door een 16-jarige jongen (foto), om het leven kwam.

Kort na de steekpartij richtte de familie al een provisorische gedenkplek in op de plaats waar Armando werd gevonden door een voorbijganger. Daar komen de nabestaanden al bijna een jaar lang elke zaterdag bij elkaar.

De onthulling van de permanente gedenksteen (foto onder) werd gisteren gedaan door waarnemend burgemeester Bas Verkerk van Rijswijk en de ouders van Armando. Op de gedenksteen staat ook een afbeelding van een lieveheersbeestje, het symbool tegen geweld, om duidelijk te maken dat Armando slachtoffer was van zinloos en willekeurig geweld schrijft RTV West.

Armando werd gestoken door de tiener omdat die vond dat hij te weinig zakgeld van zijn oma kreeg. De nu 17-jarige jongen is vorig jaar veroordeeld tot 15 maanden in een jeugdgevangenis (eis 18 maanden) en jeugd-tbs. Hij krijgt niet de maximale 24 maanden omdat hij ‘vergaand’ verminderd toerekeningsvatbaar is.

Voor veel nabestaanden in soortgelijke zaken is de maximale celstraf van twee jaar onverteerbaar. Om die reden begonnen de ouders van de in 2017 vermoorde Romy Nieuwburg (14), Savannah Dekker (14) en Nick Bood (16) een petitie om de maximale straf omhoog te brengen naar vijf jaar. Dit is echter nog niet het geval.

De ouders van Armando deden hun verhaal bij Omroep West:

11 REACTIES

 1. Naast deze gedenkt steen moeten ze eigenlijk, het opgezette kadaver van deze pleuris jong plaatsen met de volgende tekst, ”een Moordenaar ligt hier”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. als je de foto kijkt van die jeugdige moordenaar dan weet je al dat dit ventje een grote racist is en bewust Armando heeft dood gestoken , dit ventje moet niet de cel in en ook geen tbs , want dit vieze ventje is alleen te helpen met een spuitje zodat dit ventje het daglicht niet meer ziet
  gemodereerd

 3. WAT: met zulke oplossingen bewijs je alleen maar dat jij geen jaar beter bent dan iemand die een ander vermoord heeft. Sterker nog, jij bent erger, want je predict zoiets walgelijks. Het recht heeft gezegevierd en het is een pittige straf geworden, zoals het in een rechtstaat hoort. Jullie kijken alleen naar hoeveel jaar iemand vast komt te zitten. PIJ kan jaren duren. Zolang er een vermoeden bestaat dat iemand niet inziet wat hij verkeerd heeft gedaan, blijft deze zitten waar die is. Gek dat je aan de hand van een foto kan bepalen dat iemand een racist is. Oh, sorry je keek natuurlijk in de spiegel.
  gemodereerd

 4. Ontzettend veel sterkte aan de ouders en familie van Armando toegewenst. Moge zijn ziel in vrede rusten na deze zinloze en laffe daad.🌹
  gemodereerd

 5. Wat een onrecht, wat een rot systeem. Je vermoord iemand en na een paar maanden ben je weer vrij. heel veel sterkte aan de ouders.
  gemodereerd

 6. Wat een misdadige oma. Je kleinkind slechts 1 euro per maand geven opdat hij crimineel wordt!!
  Zelfs Roodkapje kreeg meer van haar oma met de grote oren.
  gemodereerd

 7. Het recht heeft gezegevierd en het is een pittige straf geworden,

  je opmerking laat al zien dat je totaal geen verstand van zaken hebt.
  jeugd tbs stelt geen reet voor en die 15 maanden zal hem echt niet boeien
  tbs moet gewoon afgeschaft worden, want dat werkt nooit en te nimmer en is bedacht door idioten die denken dat zoiets verholpen kan worden.
  degene die de straf gegeven heeft moet zelf maar eens een keer slachtoffer worden om mee te maken dat deze straf eigenlijk niets voorstelt
  gemodereerd

 8. Is toch duidelijk dat het gaat om een psychisch geval. Klinklare onzin om allerlei andere nonsens beweringen te doen die nergens op slaan.
  gemodereerd

 9. Gewoon met benzine overgieten en in brand steken deze kakkerlak. Dat noem ik pas een gepaste straf. Overal waar dit soort zich bevindt maak je niets anders mee dan roven, steken, moorden en luieren. Bastaard jong!
  gemodereerd

 10. Kijk die internet rechters voor me. So so bla. Maak een plan en neem hem te grazen na die 15 maanden, noh

  Hou op met zeuren, en laat ons weten wanneer de klus geklaard is
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.