donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit NederlandHandelsdelegatie van Nederlandse wethouders en burgemeesters naar Suriname

Handelsdelegatie van Nederlandse wethouders en burgemeesters naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Volgende maand zal een handelsdelegatie bestaande uit wethouders en burgemeesters uit Nederland afreizen naar Suriname. Het betreft een oriëntatiebezoek om na te gaan wat de mogelijkheden zijn in Suriname.

De afspraken werden vorige maand in Nederland gemaakt. Daarbij werd besproken dat de Surinaamse regering en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vaker gaan samenwerken om het leven van de Surinamers te verbeteren.

Ook komen er projecten om het lokale bestuur te versterken. De samenwerking bestaat al langer, maar de afgelopen tien jaar gebeurde er weinig. Nu is het contact nieuw leven ingeblazen.

Het is de bedoeling dat een delegatie van de VNG in de eerste helft van februari een bezoek brengt aan Suriname om verder te praten met de districtscommissarissen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Mogelijkheden zat wat de grondstoffen betreft:
  – hout voor het opzetten van een moderne houtverwerkingproductie onderneming en voor export, vloeren, wanden, tuinmeubels, hekken, flonders, trappen, kasten, bedden, meerpalen van Basralocushout, enz,
  – goud,
  – aardolie en gas,
  – eco-toerisme flora, fauna,
  – moderne zeevisserij/vangst/productie met moderne grote zeevisserij boten en export d.m.v. veiling,
  – moderne grote landbouw, rijst, groenten, oa tomaten, komkommer, enz, in landbouwkassen op een moderme technologischgebied, Cassave, Manja/Mango,
  – Kokosnoten verwerking tot kokosolie en allerlei producten maken van kokosnoot, kokosbladeren, enz.
  – Mangroveplanten voor kustbescherming voor zee, rivieren, meren in tropische gebieden
  – oppervlakte water verwerken tot kwaliteit drinkwater voor de export,
  – oso-dresieplanten, tropische bloemen en tropische planten, tropische vruchten,
  – diamant, zwarte, blauwe, gele
  – stenen- granietblokken, voor tegels.
  – podosiri, kwasibita tegen malaria,
  – allerlei producten om sap te maken,
  – De producten voor diversiteit van Surinaamse voedsel/Surinaamse keuken,
  – muziek,
  – dans,
  – klederdracht,

  De Nederlandse ondernemers kunnen dus komen met hun kapitaal, kennis en ervaring om de productieonderneming op te zetten, het product te maken, en er zorg voor te dragen dat het op de buitenlandse markt wordt afgezet over de hele wereld.

  De Nederlandse ondernemers kunnen best samen werken met Surinaamse ondernemingen of samenwerking te zoeken met Surinaamse ondernemers.

  Vooral de landbouw en zeevisserij zal van A T/M Z in place moeten worden gebracht,
  Voor ze Zeevisserij idem van af de vangst op zee, verwerking, opslag, veiling, logistiek, distributie, vervoer tot JAPI-Airport. Coppenamepunt in Saramacca kan één van de plaatsen in Suriname zijn waar deze industrie en verwerking kan plaats vinden.

  Oppervlakte water verwerken in een productieonderneming tot kwaliteit water kan heel snel gebeuren en verwerking in flessen water voor de export, Ook Coppenamepunt in Saramacca kan een goede plaats zijn waar men deze water productie onderneming zou kunnen op zetten. Oppervlakte water uit de Saramaccarivier en Coppenamerivier. Ook andere plaatsen zijn geschikt voor oppervlakte water tot kwaliteit water. Jenny Coronie, Nieuw Nickerie,

  Al deze zaken moeten in Suriname heel goed in kaart worden gebracht en aan de Nederlandse ondernemers laten zien.
  Suriname moet haar huiswerk goed maken en niet pas gaan rennen als de ondernemers in Suriname zijn en dan pas zaken gaan uitzoeken.


  gemodereerd
 2. Een delegatie bestaande uit wethouders en burgemeesters is geen handelsdelegatie maar een bestuurlijke delegatie. Het kan nog steeds een heel nuttig bezoek zijn maar veel handel gaat het niet opleveren.


  gemodereerd
 3. Nu gaat de samenwerking tussen Suriname en Nederland eindelijk gestalte krijgen. Dit soort ontmoetingen hebben veel meer impact. Alle betrokkenen staan dichterbij tegen over elkaar. Geen ruimte voor Bla Bla Bla ontmoetingen zijn zeer to the point.
  Laten wij het beste hiervan hopen .


  gemodereerd
 4. Wat valt er nog meer te roven? Grond natuurlijk. De Hollanders ruiken hun kans de groentenimport in Europa via productie in Suriname over te nemen.


  gemodereerd
 5. Nederlandse burgermeester en wethouders , zoeken jullie het gevaar op , wel dom om nu te komen , de criminaliteit is nu hier heel hoog en je hebt ook nog die anti Nederland partij de ndp , blijf lekker daar ze lusten U rauw.


  gemodereerd
 6. Bakuba
  22 januari 2022 At 21:05
  Wat valt er nog meer te roven? Grond natuurlijk. De Hollanders ruiken hun kans de groentenimport in Europa via productie in Suriname over te nemen.

  Suriname is niet door Nederland maar door de fascisten van de NDP leeggeroofd en wel binnen 10 jaar. Als je een eerlijk persoon bent dan vermeld je de juiste feiten. Laat je emotionele gedram achterwege !
  De grootste rovers zijn hier in Suriname. Steeds maar afgeven op het verleden. Daarom komen we niet vooruit.


  gemodereerd
 7. Nederland doet er verstandig aan om uit het wespennest van deze corrupte, criminele narcostaat weg te blijven. Dat land word al decennia lang geregeerd door veroordeelde misdadigers en hun trawanten. List en bedrog zit diep geworteld in de genen van dit volk. Roven, stelen, liegen, bedriegen, frauderen en oplichten dragen ze daar hoog in het vaandel. De rechtbanken in Suriname worden dagelijks gevuld met misdadige politieke kopstukken en de gevangenissen puilen uit met identieke schurken.


  gemodereerd
 8. Hopelijk hebben de burgers in de verschillende districten hun huiswerk af.
  Er zijn reeds diverse oproepen geweest om je project met eventuele business case, plan of idee te registreren. Het doel is om deze projecten, indien uitvoerbaar, te financieren.
  Low hanging fruits, onmiddellijk realiseerbaar. Van kennis tot productie. Al die (serieuze) klagers kunnen nu concreet hulp vragen en krijgen, maar je moet het wel zelf doen.

  Hallo @Wat, ben je bang voor vooruitgang, want het komt steeds dichterbij.


  gemodereerd
 9. Nederland en Suriname kunnen op verschillende vlakken samenwerken en elkaar ondersteunen.

  Men moet er wel voor waken dat Surinamers overlopen naar Nederland, aan de andere kant kan Nederland geschoold personeel uitzenden naar Suriname. Er zijn er zat Nederlanders die graag willen wonen en werken in Suriname maar wel een zekerheid achter de hand willen hebben. Gezien de politieke geschiedenis van Suriname en de mentaliteit van dom-Suriname is dat zeer terecht.

  Suriname heeft kader nodig die prioriteiten kan stellen en discipline heeft. We kunnen niet vertrouwen op het eigen kunnen van dom-Suriname, dit is de afgelopen 10 jaar overduidelijk bewezen.

  Suriname zal floreren als nooit tevoor.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 10. Mensen we hopen dat die burgermeesters en wethouders daar blijven , ze moeten toch inzien dat deze regering niet deugd , ze stellen regels maar zelf houden ze zich er niet aan , dus wasseneus toch , en burgermeesters en wethouders doen toch geen handel , we nemen aan dat Nederlandse bedrijven geen interresse hebben om te investeren in Suriname en niet mee zullen komen.


  gemodereerd
 11. Ik ben het niet met je eens @Wat.

  Als iemand negatief is getest op covid mag die reizen. Bolso was ook aanwezig op de laatste VN meeting, hij mocht gewoon in de usa hoor.

  Ik vind het belachelijk dat suri’s hierover vallen, terwijl een aantal dna-leden niet zijn gevaccineerd.
  Trouwens de helft van het land is niet gevaccineerd: de politie, in de zorg, brandweer, ambulances, penitentiaire inrichtingen, binnenland, buschauffeurs.
  Kortom de helft van jullie essentiële diensten is nooit gevaccineerd. Dat is hun recht, wat is anders aan Bolso.

  Jullie laten je lekker ophitsen. Typisch suri altijd naar een ander kijken, let op jezelf en je gezin.


  gemodereerd
 12. Dat is mooi en waar maar hoe zit het met de corruptie en tegenwerkingen vele Nederlanders hebben geprobeerd hier een bedrijf op te zetten maar worden structureel tegen gewerkt door de overheid en lager overheden. eigenlijk wil men alleen hun geld en verder niets. ik heb vele malen gehoord dat buitenlandse investeerders gelijke kansen krijgen en alle hulp bij de overheden. maar niets is minder waar op het moment dat men hun geld hebben overgemaakt naar Suriname begint de ellende. je wordt tegen gewerkt als je een vergunning nodig hebt of ze raken van alles kwijt, je moet maanden wachten en blijkt dat de vergunning naar een anders is gegaan. zonder joekoe kom je hier niet ver in Suriname. maar dat vertellen ze je niet dat je twee zakken met geld moet meenemen een voor de verestering en een om zaken gedaan te krijgen. Wil je geld weer naar Nederland overmaken kan het niet want je geld moet hier blijven. Nee Suriname is nog niet ready voor Nederlandse Investeerders.


  gemodereerd
 13. De huidige Surinaamse bevolking heeft geen mensen zoals drs Eddy Jharap, Ir Frank Essed, waardoor er geen ontwikkeling is voor plannen van aanpak goed uitgewerkt op papier tot in de puntjes uit gewerkt te hebben voor grote projecten en productie en exportondernemingen.

  Surinamers zijn niets anders dan ongeschoolde hosselaars die op hoeken van straten staan mensen lastig vallen, trottoires bezet met kraampjes waar mensen moeten langs lopen, kort om
  gewoon hosselaars, pindaverkopers, napiverkopers, awaraverkopers. Zelf in de Domineestraat zijn deze deze hosselaars nu te vinden.

  Velen van hen zijn marrons, Haitianen, Guyanezen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES