zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVakbondsleider Sallons negeert ambtelijk bevel politie; doet aangifte bij OPZ

Vakbondsleider Sallons negeert ambtelijk bevel politie; doet aangifte bij OPZ

-

Does Travel & Cadushi Tours

De voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), Michael Sallons, is vanmorgen naar de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van de politie gestapt, om aangifte tegen een politie inspecteur tevens ressortcommandant van Houttuin te doen. Dit nadat de vakbondsleider gisteravond hardhandig werd aangepakt, omdat hij diverse malen een ambtelijk bevel van de politie negeerde.

WOOW leden hadden vrijdagavond naar eigen zeggen een bondsvergadering en wel midden op de openbare weg. Ze hadden de binnenweg naar de vuilstortplaats Ornamibo met twee personenwagens gebarricadeerd, zodat de vuilniswagens niet naar achteren konden rijden om het vuil te storten. Hierdoor ontstond er een chaotische situatie en filevorming op de Martin Luther Kingweg.

Het verkeer was gisteravond rond 20.00 uur hierdoor gestremd zegt de politie. De politie van Houttuin ging er naar toe en sprak Sallons en zijn leden diverse keren aan om de weg vrij te maken. Naar zeggen van de politie was de vakbondsleider niet voor rede vatbaar. Conform de wet werd een sleepdienst ingeschakeld.

De mensen hebben uiteindelijk hun voertuigen van de weg verwijderd, waardoor de politie niet overging tot het wegslepen. Nadat de wagens waren verwijderd zijn bijkans twaalf personen midden op de weg gaan staan waarbij ze aangaven dat ze in vergadering waren. De politie sommeerde de mensen op haar beurt om de weg vrij te houden, want het verkeer moet vrije doorgang hebben. Een deel van de mensen gaf gevolg hieraan.

Volgens de politie bleef Sallons gewoon staan. Hij gaf geen gevolg aan het ambtelijk bevel, waardoor de politie genoodzaakt was om hem hardhandig van de weg te verwijderen. Sallons kwam steeds weer terug op de weg en belemmerde het verkeer voor de vuilniswagen waardoor de politie hem steeds wegduwde. De politie zegt dat een deel van het gebeuren gefilmd is en op social media is gedeeld.

“Wij konden hem overbrengen en de voertuigen wegslepen, maar we weten dat hij reeds een probleem heeft met zijn werkgever. We zijn orde handhavers en als de orde verstoord is dan moeten we optreden. Als er een probleem is op de werkvloer, dan moet je dat uitvechten met je werkgever”, aldus de politie.

Dit zei Sallons over het gebeuren tegen D-TV Express:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Beste Michael,
  Een ambtelijk gegeven bevel moet altijd opgevolgd worden. Ook een inspecteur moet een bevoegd gegeven ambtelijk bevel opvolgen dus dat je hardhandig bent aangepakt is je eigen schuld. Opeens schijnt onder de geweldige ZE Santokhi demonstreren een hobby te zijn geworden.Onder de fascisten werd er niet zo veel gedemonstreerd als onder ZE Santokhi. Wat een verademing he ?


  gemodereerd
 2. sallons is een ongeschoolde paarse aanhanger en weet ook niets van ambtelijk bevel , dus simpel deze die zich vakbondsleider noemt , stond daar alleen in zijn eentje in de weg , en moet verwijderd worden toch , zijn vakbonds leden hadden al het hazenpad gekozen , en nu wil deze nietsnutter ook nog aangifte doen , hij zal wel die rechter nibte krijgen en dan hoeft hij niet de bak in , of is nibte toch geen rechter?


  gemodereerd
 3. De politie in Suriname deugt niet. Ze treden hard op tegen mensen die vreedzaam protesteren. De politie moet hard tegen de criminelen optreden en de gewone burgers die voor hun rechten opkomen met rust laten.


  gemodereerd
 4. De vakbondsleiders in Suriname zijn een stel domme sukkels zonder scholing maar met een enorm ego. Denken dat zij de baas zijn in de democratie maar zijn ze wel vertegenwoordiger van een echte achterban?? Wie vertegenwoordigen ze eigenlijk?? Weten en begrijpen ze wel waarover ze praten?? Zijn het gewoon domme, over het paard getilde, ego’s of volgen ze een valse agenda waarin onrust stoken voorop staat??
  De werkenden doen er goed aan om er voor te zorgen dat ze vertegenwoordigd worden door kundige en politiek onafhankelijke vakbondsleiders. En niet door deze lijders!!
  Vakbonden gaan niet over de hoogte van de rente bij de CBvS maar kunnen achteraf looneisen stellen op basis van de inflatie over het verleden. Maar dan wel realistisch.
  Vakbonden mogen staken maar de actie moet wel proportioneel zijn. Dwz. het middel in verhouding tot het doel.
  Vakbonden moeten ook hun eigen verantwoordelijkheid erkennen. Onder paars leverde ze, ondanks enorme inflatie, alleen maar lippendienst aan bewind en hielden ze het volk arm.
  Vakbonden moeten een open en eerlijke discussie voeren over het optrekken van het minimumloon naar een redelijk minimum, maar omdat ze jaren hun mond hielden en het land door hun vrienden is leeggestolen en vernietigd moet ze wel realistisch zijn. Overigens is dat punt vooral voor de bühne want de meeste mensen zitten niet in de situatie dat ze een minimumloon kunnen afdwingen.
  Kortom incompetente aandachtzoekers met een te groot ego die niets zinvols bijdragen.


  gemodereerd
 5. De meeste vakbonden in Suriname zijn ronselaars van politieke partijen !

  Werknemers moeten leren om onderscheid te maken zodat ze kunnen inzien welk belang er daadwerkelijk gediend wordt.
  Werknemers moeten inzien dat vele vakbondsleiders schoothondjes van politieke baasjes zijn en hun belangen gebruiken om die uitbuiters te spekken !

  Werknemers worden door hun zogenaamde vakbondsleider aan het lijntje gehouden voor een ander achterliggende persoonlijk doel (macht en geld).

  Als vakbondsleiders zo goed waren geweest dan waren de arbeidsomstandigheden 46 jaar na de onafhankelijkheid veel beter dan nu het geval is !
  Veiligheid op de werkvloer was tot 2020 nog steeds onbelangrijk. Nu zien we dat dat in kaart wordt gebracht en er aan gewerkt wordt.

  Voor een duurzame oplossing zijn naast analyse overleg en samenwerking nodig !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. OW betekent openbare WERKEN. Begin daar eens mee, dan heb je daarna recht om eisen te stellen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES