VIDEO: Politie treedt hard op tegen actievoerders die weg barricaderen

9
VIDEO: Politie treedt hard op tegen actievoerders die weg barricaderen

De Surinaamse politie heeft vrijdagavond hard opgetreden tegen leden van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), die als protestactie de ingang naar de vuilstortplaats Ornamibo hadden gebarricadeerd. Hierdoor kon het vuil dat opgehaald was, niet gestort worden.

De aanwezige politie verzocht de actievoerders om de weg vrij te maken. Leden die hier geen gehoor aan gaven, werden hardhandig weggeduwd. Dat blijkt uit beelden die ter plaatse zijn gemaakt door de WOOW en via social media worden gedeeld.

Te zien is dat de agenten de actievoerders verzoeken de weg vrij te maken, zodat de trucks langs kunnen. Ondermeer bondsvoorzitter Michael Sallons blijft midden op de weg staan en wordt daarom hard weggeduwd.

In een ander filmpje klaagt hij dat hij hierdoor gewond is geraakt aan zijn voet. Bekijk de beelden hier:


9 REACTIES

 1. Belachelijk zoals dit word aangepakt. Uit de beelden die ik hier zie, blijkt dat de Heer Sallons eigenlijk de enige actievoerder is. Waar is de rest van de mensen die daar aan het protesteren zijn. Jammer genoeg, zijn we onderling geen eenheid, om een vuist te maken tegen het onrecht dat ons word toebedeeld!
  gemodereerd

 2. De vakbonden maken de dienst uit in Suriname. Te krankzinnig voor woorden. Overheid en werkgevers moeten een vuist maken tegen de vakbond, destijds buitenspel zetten. Het houd een keer op.
  gemodereerd

 3. Sallons is al meer dan een jaar lastig aan het doen. Dat achterlijke wijf dat filmt en zegt dat hun AVL wordt verstoord moesten ze meteen in de bak van de jeep gooien. Als de collega’s van de vuilophaal hun werk doen en worden gehinderd, dan treedt de politie nog slap op
  Het zijn gewoon opruiers want de echte bond van OW volgt normale lijnen.
  gemodereerd

 4. Kps moet voor een onafhankelijke rechter gedaagd worden. Dit kan niet!! Stelletje mafkezen. If mi ben dape…dede bo fadong kande….wat ik zou ze trappen….kawlo…niemand gaat me duwen. Maar om te zien dat ze niet kunnen praten …den zwakie met woorden dus gebruiken ze geweld . Den sab pe den e kras den go…..
  gemodereerd

 5. Toppunt van absurditeit!
  Lastminute “ambtenaren” (oooh zijn we die vergeten), die sinds april 2021 tot 11:00 werken en loonsverhoging eisen.

  Dit fossiel moet worden afgevoerd, want hij spoort niet, 40 jr bondsman, ga met pensioen jeetje.

  De ontiegelijke puinzooi is achter gelaten door abrah, parmesman, miranda, pengel en chotka en nu willen jullie alles in de schoenen schuiven van één persoon.
  Dus 5 mensen ontvangen een ministerssalaris voor een uitgehold ministerie.
  Blijven herhalen want jullie leiden aan verstandsverbijstering daar.

  Opschieten met de reorganisatie, stuur ze naar bigie poika of atjoni om te “wieden”.
  gemodereerd

 6. Kies joe moi. Tranga jesi dong kaw. Ze hadden hem op de vuilnisbelt moeten gooien.
  gemodereerd

 7. Wat erin Suriname ontbreekt binnen het korps politie Suriname is de ME. Als men dat onderdeel bij de politiedienst in Suriname opzet, is het gedaan met deze acties, anders zullen ze het wel merken wat ME inhoudt.

  Waterkannonen die met krachtige waterstralen op je gericht staan en water spuiten en je om laten vallen en je op je grote bek/muil, kop keihard op stenen laten te recht komt, lange gummy knuppels waarmee je flink wordt afgeranseld, helmen, schilden, afgerichte hele grote politiepaarden of mensen, die op je afkomen en je stampede met hun hoeven/voeten als je niet heel snel uit hun baan bent, afgerichte duitse herder politiehonden, traangas, detectives met hun mobiel in de menigte die in contact staan met de politiekamer en alles meedelen, enz.

  Mensenrechten vd VN heeft de Nederlandse Politie/ME al veroordeeld voor hun aanpak tegen herrieschoppers, maar daar storen zij zich niet aan, omdat deze de werkwijze van de belhamers, oproerkraaiers, tuchthuisboeven, geteisem, stakers, relschoppers, enz ook goed kennen. De Nederlandse aanpak vd ME verschilt niet met die van andere EU landen, USA, Rusland, enz. Hun werkmethode is uitgewerkt volgens het boekje en ze zijn er voor getraind. Er zijn bij de Nederlandse ME ook enkele SuriNeds. Vooral voor die gasten moet je uit kijken. Ze zijn vreselijk fanatiek. In de koloniale tijd werd dat soort ook gebruikt om Marrons op te sporen.

  Als het orgaan ME in Suriname ook in het politiekorps komt, is het goed dat Chan de Nederlandse politie/ ME instructeurs bij betrekt om dit op te zetten. Wel uitkijken dat wat er op 25 februari 1980 in Suriname gebeurd is, zich niet herhaalt. Kolonel Valk/NAVO dit ddb het draaiboek gaf voor de staatsgreep. Ook instructeurs vd Franse Gandarmerie bij betrekken. Als dat geteisem een flinke pakrammel op hun broek/billen krijgt, zijn ze voor enige tijd heel stil omdat het lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. De Nederlandse ME pakt relschoppers keihard aan.
  gemodereerd

 8. Tegen de criminelen en misdadigers kunnen ze niet optreden. Maar wel tegen mensen die voor hun rechten willen opkomen. De minister van OW deugt letterlijk helemaal niet. Wat heeft deze minister in anderhalve jaar uitgevoerd, dan rechercheur spelen en een paar kleine houten bruggetjes laten repareren. Voor de rest is hij een nietsnut. Een echte manager zou in staat moeten zijn om problemen op te lossen. Tijd voor deze minister om weer in het onderwijs te gaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.