Bordo vindt dat echtgenote president het land schande geeft

48
Joël Martinus beter bekend als 'Mony Hond Bordo'
Joël Martinus beter bekend als 'Mony Hond Bordo'.

Mony Hond ‘The Caribbean Golden Boi’ Bordo heeft vandaag weer van zich laten horen, omdat hij boos is. De directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) is niet te spreken over achterstallig onderhoud van het NIS. Opmerkelijk genoeg doet de ABOP topper in het kader hiervan, uitspraken over de echtgenote van de president van Suriname.

In een Facebook posting zegt hij:”Wanneer jij als politieke leider of leidinggevende van het land een echtgenote neemt, neem dan iemand die weet hoe het hoort! Neem niet iemand die het land schande geeft. Ach man!!!“, aldus Bordo, wiens echte naam Joel Martinus is.

Bordo zegt verder dat er geen geld is om het enige Nationaal Indoor Stadion van Suriname te onderhouden, maar dat er wel geld is ‘om onnodige kosten te maken om naar het buitenland te gaan‘. Hij doelt hierbij zeer waarschijnlijk op de reis van de presidentiële delegatie naar Dubai.

De post van Bordo:


48 REACTIES

 1. Bordo kan beter eerst zijn uitdossing als prins onder de loupe nemen op een dag dat hij niet een hoofdrol had.
  gemodereerd

 2. Wat let de man die met geld smijt om het stadion te renoveren. Niet wat men heeft, maakt dat men groot is, maar wat men doet. Het goud om je nek en tengels is genoeg om dit te doen en de bejaarden te voeden.

  Doe sat en kom dan terug met je zinloze shit op Facebook. Investeren in jezelf, is niet je behangen met goud, maar je scholen. Dat is iets wat jij node mist. Je bende ook.
  gemodereerd

 3. bordo jij zegt het , maar kijk eens in een spiegel dan zie je er ook een die ons land schande geeft
  gemodereerd

 4. Weet deze man wel wat hij zegt. Welke schoolopleiding heeft hij gevolgd en waar haalt hij deze brutaliteit vandaan om te bepalen over de keuze van Z. E, president Chandrikaperkash Santokhi.

  Deze man moet goede manieren worden bijgebracht.

  Vergeef het hem, want hij weet niet wat hij zegt.

  Triest voor woorden.
  gemodereerd

 5. Ai boi, die man heeft lang geen aandacht gehad, dus door zulke uitspraken te doen wilt ie vast scoren!!! Kan best zijn dat de party coke van hem is en omdat het niet onder de tafel afgehandeld kan worden, wil hij op Jan en allemaal plassen.
  Wat belet hem om een houwer en machines aan te schaffen om alvast het terrein schoon te maken.
  Maar nee, hij is nl de basja!

  Dit zou best de tekenen zijn dat sommige zgn lijders met ondermijnende activiteiten bezig zijn. Er zullen misschien “betere partijen zijn”, maar op dit moment is VHP een beetje zegen voor Sur. Ik vind het nog steeds jammer dat ze niet optimaal hebben samengewerkt met NPS. Maar ja NPs heeft het deels aan zichzelf te danken. Maar toch : Gi’mi mi owro shoe!
  gemodereerd

 6. Ach man sinds ze getrouwd is doet ze nagemaakt. Het is een schande ja. Maar er gebeurt geen 1e moer daaraan helemaal niets nada…. het volk pikt alles joh.. alleen binnenshuis word er een heleboel gelult erover. Maar voor de rest achman! Volgende week weer vergeten.
  Dan gaan we op de volgende schande wachten en dan beginnen we opnieuw en ga zo maar door. Achman!
  gemodereerd

 7. Meer bling bling, dan hersencellen en fatsoensnormen en waarden. De wereld komt van het lachen niet in slaap bij het zien van zo een potsierlijk uitgedoste dorpsidioot.
  gemodereerd

 8. ==De pot verwijt de ketel. Deze schoft moet naar zich zelf gaan kijken, omdat wat kennis betreft hij niet eens naast die vrouw kan staaan. Ook zijn baas Brunswijk en vrouw kunnen dat niet.
  Wat een jaloersheid.

  Als er fouten zijn gemaakt mag dat gezegd worden, maar niemand weet wat die vrouw heeft ondertekent en velen lopen net een aap achter anderen om af te geven op de vrouw. Wat een niveau van mensen.
  gemodereerd

 9. Laat die hond maar eerst belasting gaan betalen over al dat goud op zn lichaam en over zn concessies. Idem voor brunswijk.hebben ze belasting betaald over al hun goud?.
  gemodereerd

 10. Onbegrijpelijk dat de media dit soort lege en vage beschuldigingen de ruimte geven.
  Als Bordo niet concreet is dan moeten de media de onrust stokende bagger gewoon negeren.
  Overigens hoop ik dat er een proces wegens smaad komt. Niet alleen tegen Bordo maar ook tegen de media die inhoudsloze bagger plaatsen. Zo gaat de beschaafde media niet om met mensen. Dit is lager dan Mofo Kranti!!
  gemodereerd

 11. Daggoe bal Bordo is zelf een grote schande voor het land. Deze soort lieden geven su een zeer slechte reputatie. Als zelf met geld staat te strooien met bladblazer waarom knap je NIS zelf dan niet op, ongeletterde aap.

  Kan kots misselijk worden van zulk soort lui. Kunnen ze hem geen enkeltje Uganda geven.
  gemodereerd

 12. Money Hond zou toch moeten weten dat niemand blaffende honden serieus neemt en dat een Hond een hond blijft, al heeft hij veel geld, een gouden ketting en een bek vol gouden tanden.
  gemodereerd

 13. Bordo je dacht dat je een paardt hadt maar blyk een EZEL te zyn, je hebt verkeerd gekocht
  kyk je uit voor die nederlandse militairen en die americaanse mariniers, want die zoeken heus geen dieren smokkelaars hoor , die Ezel heefd jullie laten ophalen door de zogenaamde dierenbescherming zoals ze het zo mooi zeggen, pasop.
  gemodereerd

 14. Bordo the money b1tch heeft het verstandelijk vermogen van een 10 jaar oud kleuter. Als hij dat van bouta’s wijf had gezegd dan was hij al fajalobie wortels aan het duwen van 1,8 meter diepte.
  gemodereerd

 15. @captain……je uitspraak verraad je intelligentie. Even stom als bordo….aandacht zoekertjes. Bodo geeft met zn eigen gedrag en idiote uitspraken heel zuid amerika schande. Ik snap niet dat de media nog aandacht schenkt aan deze gek. Als iedereen hem massaal negeert kruipt hij vanzelf weer onder die steen. Is toch duidelijk dat deze gast niet 100 is…..of zie ik het alleen??
  gemodereerd

 16. “Wanneer jij als politieke leider of leidinggevende van het land een echtgenote neemt, neem dan iemand die weet hoe het hoort! Neem niet iemand die het land schande geeft. Ach man!!!“, aldus Bordo,

  @ BORDO:
  Jou uitspraken op Facebook zijn toch zo wat van kinderachtig en beschamend.
  Wie geeft jou het recht en het lef om iemand belachelijk te maken via social media?
  Ben je echt zo laag gevallen als ziek aapje uit een boom? Dat is mijn vraag.
  Ten eerste:
  Een man (onze president van Su) neemt geen “echtgenote” maar door met haar een huwelijk aan te gaan wordt zij zijn echtgenote en dat zijn ze al vele jaren, blij en gelukkig samen.
  Hoe zit het met jou echtgenotes, want het zullen en een tig aantal van zijn neem ik aan met tig kindjes.

  Over achterstallig onderhoud van de NIS gesproken:
  Steek toch ook zelf je poten je mouwen uit samen met je “echtgenoten, “drugs-, rovers-, criminelen,- holmaten van je.
  Kunnen jullie niks verders voor het land betekenen dan jezelf te schande te zetten op social media en de rest van de bevolking.

  Wanneer jij iets hebt gepresteert samen met je holmaten laat het dan maar weten op Social Media met heel veel opschepperij.

  Een reisje naar Dubai en je maten zal er ook nooit wat van komen want het is een wereldje apart daar waar jij en je maten het geen 2 uur zullen volhouden met jullie mentaliteit en afkicksverschijnselen.
  Dus ik kan me wel voorstellen dat je jaloers bent op degene die het wel kunnen!

  PS.: Dubai, iK ben er geweest en heb erg veel genoten daar, ik kan je er veel moois over vertellen.
  Ik hoop dat President Santhoki en zijn echtgenote er vaker naar toe zullen gaan om o.a vakantie te vieren.

  Verder nog een boodschap voor jou:
  Al ben je behangen met goud wat ik niet denk dat jij daar eerlijk voor gewerkt hebt in het binnenland, zul JIJ BORDO never nooit respect van mij krijgen.

  Ken je deze gezegde?
  Al draagt een aap een gouden ring, hij is en bljift een lelijk ding!
  Je zou er voor mijn part nog 10 kg hangen aan al jou aanhangsels, je blijft een waardeloos en miezerig ventje…..
  Dit zou ik ook moeten posten op Social media over jou.
  Walgelijk flikker op…. ACH MAN!
  gemodereerd

 17. Begin die gouden ketting om je nek te verkopen. Dan heb je het heel jaar doekoe om NIS te onderhouden. Afleidingsmanoeuvre, aandachtstrekker. Haal die oogkleppen weg,bordo. Dan heb je een bredere visie, niet alleen pireng, toekoenari en anjoemara. Ga werken, directeur.
  gemodereerd

 18. Wie kan mij vertellen wat Bordo bedoelt dat de echtgenote van de president het land schande geeft?

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 19. Beste mensen… Misschien is het te hoog gegrepen…. Bordo te benaderen om Nis te leiden.. Nis is nóóit bedoeld om wat Bordo denkt …. Even, Bordo ;.. doe ik het wel goed?…, mijn werk en ookwel …, met mijn uitspraken…. Mogelijk is er voor nis renovatie een budget…. En dan de president’s vrouw…. Dubai is redelijk toeristisch… Dubai geeft aan dat er ook een multi-polaire wereld bestaat.. Een snel veranderende wereld … Er gebeuren veel zaken in West Aziatische landen zoals Dubai…. De twijfel slaat soms toe als het op aankomt een paar extra’s aan toe te voegen….Zij, de president’s-vrouw, heeft ook rechten gestudeerd, zij kan een kleine aanvulling zijn op zakelijke dienstverlening … . Mensen sterkte en vergeet je mondkapje niet..
  gemodereerd

 20. Zelfs Bordo Money daggoe een schande is voor de hele wereld…. DONDEROPPPP MANGGGG…!!!
  gemodereerd

 21. Bordo vertelt niet op welke wijze de echtgenote van de president het land schande geeft. Wat heeft zij fout gedaan?
  Volgens mij heeft juist zijn eigen leider Suriname keer op keer schande gegeven. Recentelijk nog met het strooien van geld, waarvoor hij door de FIFA is veroordeelt. Daarnaast wil ik in herinnering brengen dat Diana Pokie ons een inkijk heeft gegeven over de werkwijze binnen de ABOP. Corruptie en vriendjespolitiek zijn de kernwaarden binnen deze partij waar Bordo deel van uitmaakt. Daar heeft Bordo ook van genoten, omdat hij niet gekwalificeerd is voor de functie die hij thans bekleed.
  gemodereerd

 22. Typisch abop niveau. Bordo is een over het paard getilde ezel en zal dat altijd blijven.
  Dus bordo, zie hier de reacties over jou, je doet er goed aan om wat aan je ontwikkeling te doen, want als de camera op jou gericht is, hebben alle Surinamers kromme tenen!
  gemodereerd

 23. Dit is de juiste manier hoe mensen die omhoog gevallen zijn reageren. Bordo, je doet niets verkeer hoor door zo te reageren, het is bijna een wetmatigheid om aan te geven dat je niet kan helpen en zelf hulp nodig hebt. Er zijn binnen jouw gemeenschap genoeg mensen mede gelet op jouw ontwikkeling die je kunnen helpen. Ga zoeken je zal zeker geholpen worden.
  gemodereerd

 24. Bordo yo domme hond, Chan en zijn delegatie zijn naar Dubay geweest, om
  Su te promoten voor eventuele investeerders in Su! Maar dat zal je nooit
  begrijpen, omdat je een domme Lul bent. Het gebouw waarvan je direkteur
  van bent, wordt toch gebruikt voor verschillende activiteiten???
  Waar is het geld gebleven, jij als directeur kan toch iets bedenken ???
  B.v. een stichting in het leven roepen, sponsoren aantrekken etc etc etc??
  Maar je bent gewoon een arrogante domme hond, en dat zal zo blijven (Bello)
  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 25. Allemaal oneerlijke mensen .Er is een artikel om op te reageren ipv daarvan gaan jullie allemaal persoonlijk. Jezus man. Jullie zijn allemaal erger als bordo.
  gemodereerd

 26. Waar blijft de reactie van onze Vp en de leider van de ABOP. Had iemand van de andere regeringspartner zoiets geroepen over de vrouw van de VP dan was het hommeles binnen de coalitie. Wordt het geen tijd dat Brunswijk deze idioot tot orde roept en hem weer schorst voor onbepaalde tijd .
  gemodereerd

 27. Walgelijk, ongeschoolde hond en aap met goude ringen die niet weet wat fatsoen is, notabene gekroond als direkteur van een indoor stadion, gelukkig maar tot daar en hopelijk niet verder, maar met de surinaamse politiek kun je van alles verwachten. Daarom stem ik al jaren niet meer…..
  gemodereerd

 28. En dat in de week van de ‘protestactie ten behoeve van geweld, tegen meisjes en vrouwen’.

  Als ik zijn Meta bekijk, dan heeft deze primaat 92 duizend volgers. Te bedenken dat er circa 200duizend stemgerechtigden zijn, dan is de conclusie dat Suri verloren is.
  Ze bedelen allemaal om een stukje goud.

  Je geeft iemand in eerste instantie het voordeel vd twijfel, maar de conclusie is nu, dat de overgang naar Paramaribo te snel, te groot en overweldigend is (netjes verwoord) voor héél abop.
  Lees Meta, als je het aankunt.

  Meta=Facebook
  gemodereerd

 29. Thank you FLOWER👍🏾.
  Mooi verwoord 💯
  Dit is nu flower power.
  Kom op voor switi Sranan .
  Opbouwen doe je niet alleen.
  Samen zijn we sterk.
  Soso lobi.
  gemodereerd

 30. Mony Hond Boi Bordo jou goud zit vol met kwik! Drinkwater en vissen van Rivieren zit nu met kwik men is bang om de vissen te eten.
  gemodereerd

 31. Zou je zeker moeten doen FLOWERTJE, maar je blijkt toch een lafaard te zijn die zit te schuilen achter een scherm. Zou je zo durven te praten als je voor die man staat? Ik betwijfel het want jij bent een bange hond. Je lijkt een geestelijke stoornis te hebben aan de hand van je reacties. Zoek een leven aub, want je laffe mening veranderen de schande niet. Als je een echt zo een stoere flower bent ga je lekker confronteren bange internetheld. Zielige gasten
  gemodereerd

 32. Erg dat iemand zulke uitspraken doet. Zou je universiteit opgeleid zijn dan zou jou denkwijze en uitspraken anders zijn. Velen hebben hier gelijk . Als jij eerst zelf in de spiegel gaat kijken. Ook vind ik dat jij je laat lijden door uitspraken in de madia van NDP politici die niets anders doen dan de huidige positieve ondernemende regering op een zeer negatieve manier bejegenen.

  tjee
  gemodereerd

 33. @Bordo. Tap joe *! Je bent 1 groot stuk schande voor het surinaamse volk. Moet ze met contant geld strooien? Go kiebrie joe fisie.
  gemodereerd

 34. @L

  Je vindt het oneerlijk dat er op de persoon Bordo wordt gereageerd, terwijl Bordo zelf op de persoon Melissa, de echtgenote van de president heeft gereageerd.
  Hij heeft met de bal gekaatst en krijgt die keihard terug.
  gemodereerd

 35. Esmerald 30 november 2021 At 11:48
  En dat in de week van de ‘protestactie ten behoeve van geweld, tegen meisjes en vrouwen’.

  Als ik zijn Meta bekijk, dan heeft deze primaat 92 duizend volgers. Te bedenken dat er circa 200duizend stemgerechtigden zijn, dan is de conclusie dat Suri verloren is.
  Ze bedelen allemaal om een stukje goud.

  ‘Je geeft iemand in eerste instantie het voordeel vd twijfel, maar de conclusie is nu, dat de overgang naar Paramaribo te snel, te groot en overweldigend is (netjes verwoord) voor héél abop.
  Lees Meta, als je het aankunt’

  Werkelijk Esmeralda, echt waar, je was zo overtuigt van zijn benoeming. Pony was tegen zijn benoeming, maar werd weggezet door iemand die het altijd beter denk te weten.
  Zie enkele quótes (8 januari) van jouw over Bordo:
  ‘Joël ziet er strak uit in zijn pak op Sun.sr’.
  ‘Hij heeft grootste plannen’.
  ‘Ik had eerder aangegeven dat Joël zijn salaris zou inleveren, check’.
  ‘Ik weet zeker dat hij zijn eigen geld zal gebruiken om NIS op te knappen en bekende sporters zal binnenhalen’.
  ‘Niet mijn lifestyle, dit is geen pleidooi, maar hij gaat deze uitdaging aan, net als minister Bronto. Foto’s zeggen veel, maar dit is een oude foto, vind ik niet fair’.
  ‘Deze jongens zijn ve andere generatie, jij snapt ze niet. Doe meer moeite’.

  Zijn van een andere generatie, ik zou ze niet snappen, zo zie je maar welke generatie je bedoelde, de generatie NIKS. Jij en je zogenaamde generatie lopen alleen maar te zwammen op WKT, gebakken lucht.🤡
  De schijnheiligen hier op WKT gaan lekker tekeer/los tegen de “idioot” Bordo, omdat zijn boodschap hard aankomt. Wat hij van de vrouw van Santokhi vindt is niet relevant. De totale reiskosten (daggelden plus +++) zijn niet uit te leggen, als je kijkt naar de situatie waarin Suriname terecht is gekomen door de schurken regering van Bouterse.
  gemodereerd

 36. Alleen maar gebeten personen hier. Ai Boi, wat kan Bordo heel wat mensen tot het uiterste drijven.haha
  gemodereerd

 37. HANS OH:
  BORDO’s S holmaatje, shut your ugly F…FACE!
  Je zal wel druk krijgen de komende dagen met reageren op meningen van een ieder hier!
  Leuk, heb je nog wat te doen.
  Niemand kruipt weg voor je Holmaat of voor jou hoor.
  Zie maar hoeveel mensen vinden wie eigenlijk de schande in dit hele gebeuren is op Social media.
  Dit zijn mensen met hun eigen meningen, gedachten en gevoelens.

  Wil jij mij hier met rust laten?
  Het is wat jij wilt… wie de bal kaatst moet hem toch terug verwachten hoor Holmaatje.
  Verder ben jij mijn tijd en energie niet waard.
  Ook zou ik niet wegkruipen voor jou, jij jaloerse Holmaat.
  gemodereerd

 38. Als ik namen noem van mensen die ik een schande vind voor Suriname en waardoor dit land nooit vooruit zal gaan. Dan hoef alleen naar bepaalde zgn politieke clowns te kijken Ik kan me de jaloezie voorstellen vanuit bepaalde hoek. En ook dit zal altijd zo blijven.
  gemodereerd

 39. Als je zwakbegaafd bent en niet in staat bent inhoudelijk je achterban te mobiliseren, ga je het altijd op de man (in dit geval op de vrouw) spelen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.