VIDEO: Stoffelijk overschot oud-granman overgebracht naar Kwamalasamutu

4

Het stoffelijk overschot van de voormalige Trio-granman, Ashongo Alalaparoe, is vanmorgen vanuit vliegveld Zorg en Hoop overgebracht naar het dorp Kwamalasamutu in Zuid-Suriname. Alalaparoe wordt later op de dag op traditionele wijze in het dorp begraven.

De vicepresident, ministers en districtscommissarisssen hebben vanmorgen bij het vliegveld afscheid genomen van de overleden granman.

Alalaparoe overleed op zondag 21 november aan de gevolgen van besmetting met Covid-19. Hij was van 1997 tot 2021 het grootopperhoofd van de Trio-Inheemsen en droeg in september het granmanschap over aan kleinzoon Jimmy Toeroemang.

Bekijk hier twee live video’s van Apache Media:


4 REACTIES

  1. Sammy als ze geen beelden kunnen laten zien van Covid gestorvenen en wat ze doen met de lijken en/ of hoe ze hiermee omgaan (cremeren/ begraven/ massa graven/ families etc) in SU is het ook niet belangrijk om beelden van deze Meneeer oud-granman te zien.

    Geniet van je dag en laat deze niet verpesten door beelden die op je netvlies blijven gekerft.
    gemodereerd

  2. @Flower kijk naar you tube dan zie je al die live reportages van de begrafenissen of crematies , of heb je nog een tv toestel uit de jaren 70 ,dan begrijp ik waarom je die beelden niet te zien krijgt. Koop een smart tv of kan je dat niet betalen. En ter kennisgeving aan jou, het is de familie die betaald en beslist of er iets getoond mag worden en niemand anders.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.