BIBIS Helpdesk ingesteld om consulaire bijstand te verlenen

3
Ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname

Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft per maandag 4 oktober de BIBIS Helpdesk ingesteld. Dit om consulaire bijstand te verlenen aan Surinamers in Suriname en in het buitenland.

De Helpdesk heeft als doel de dienstverlening naar de samenleving te verbeteren vooral als het gaat om de informatieverstrekking over de consulaire diensten. Gebleken is dat er een grote behoefte bestaat aan informatie en bijstand en het ministerie heeft daarom gemeend de Helpdesk ter ondersteuning van de afdeling Consulaire zaken in stellen.

De dienstverlening omvat onder meer bijstand aan Surinamers in nood, burgerzaken, dienstverlening aan niet-Surinamers, reizigers, situaties omtrent gezinshereniging en remigratie. Hoewel de focus vooralsnog de consulaire diensten betreft kan de gemeenschap ook bij de Helpdesk terecht over andere informatie het ministerie rakende.

De Helpdesk is bereikbaar via telefoonnummer: 477030 #317, mobielnummer: (+597) 8966233, of e-mail: helpdesk.bibis@gov.sr De BIBIS Helpdesk is actief van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur en 15:00 uur.


3 REACTIES

 1. Ik hoop dat ze de mensen achter de telefoon en de e-mail behandelaars voldoende getraind hebben. Zal vast wel.
  gemodereerd

 2. En nu die personen, trainen:
  Vriendelijkheid, geduld, meedenkend zijn, goed luisteren en de weg wijzen.

  Vooral, tegen een windvlaag kunnen.
  Lukt het niet een goed antwoord te geven, de teamleider benaderen en geen verzonnen antwoord geven.

  Dit geldt voor meerdere hulpverleners. Beleefdheid is/moet een vereiste zijn.
  Aldus mijn mening en ondervinden.
  gemodereerd

 3. Hij zal zn vrouw in USA het werk geven. Kan ze nog meer verdienen.
  Wanneer zien wij resultaten van deze regering???
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.