Hoger beroep tegen uitspraak dat marechaussee op huidskleur mag controleren

38
Hoger beroep tegen uitspraak dat marechaussee op huidskleur mag controleren

Controle Alt Delete, een onafhankelijke organisatie die als doel heeft dat wetshandhavers alle mensen in Nederland gelijk behandelen, is niet te spreken over de uitspraak van de rechtbank dat Nederland etnisch profileren mag toestaan.

“Woensdag heeft de rechtbank wat ons betreft een uitspraak gedaan over wie wordt gezien als Nederlander. Als je niet wit bent, mag je uit de rij worden gehaald als niet-Nederlander, als een potentiële vreemdeling”, aldus de organisatie in een eerste reactie.

“De rechtbank heeft namelijk geoordeeld dat de Koninklijke Marechaussee bij grenscontroles mensen mede vanwege hun huidskleur mag controleren, ook als dit het beslissende criterium is. Wij schrikken hier enorm van. De deur voor discriminatie blijft hiermee wagenwijd open staan. Deze uitspraak is een enorme gemiste kans voor heel Nederland en enorm pijnlijk voor Nederlanders van kleur”, aldus Dionne Abdoelhafiezkhan van Controle Alt Delete

De organisatie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de marechaussee op huidskleur mag controleren. Steun de oproep: kleur zegt niets over Nederlanderschap! Teken de petitie hier.


38 REACTIES

 1. Mogen mensen die zwart bruin of rood zijn niet meer gecontroleerd worden bij de grens? Ik vraag me af hoe dat in de praktijk gaat werken. Een onmogelijke opgaven om iedereen zonder controle door te laten.


  Maak melding

 2. @ Realist,
  Stommeling ,het gaat er om dat er bij het controleren geen onderscheid mag
  worden gemaakt tussen de verschillende bevolkingsgroepen …
  Op dezelfde manier (ETNISCH PROFILEREN) is ADOLF HiTLER begonnen…


  Maak melding

 3. Hoger beroep mag, maar is geld vergooien.

  En toch gaan ze dagelijks in rubberen bootjes naar Europa. Nog effe en de tallie-ban mogen overal vrolijk langs.
  Dat land wordt overspoeld door drugskoeriers, moet de handhaving de andere kant opkijken, dacht het niet. Totdat het je eigen kind is die voor een paar euro’s iemand omlegt.

  Onnozele ganzen.


  Maak melding

 4. Koninklijke Marechaussee bij grenscontroles mensen mede vanwege hun huidskleur mag controleren. Als je niet wit bent, mag je uit de rij worden gehaald als niet-Nederlander.

  😂😂😂😂😂 Wel grppig de beschrijving.
  1 ding is wel zeker en dat is
  dat WIT geen kleur is en daarom kennelijk niet uit de rij wordt gehaald.
  Alle overige van zwart tot geel van rood tot geting dat zijn kleuren en daarom worden ze uit de rij gehaald omdat , ja omdat de Koninklijke Marechaussee bij de grens NIET KLEURENBLIND zijn.🤣🤣🤣

  Straks zullen ze wellicht op kleur haar en soort haar, glad of gekrold of kroes, uit de rij gehaald worden.


  Maak melding

 5. Goed zo. En als jullie ook.in hoger beroep door de Nederlandse rechters in het ongelijk worden gesteld, gaan jullie naar de Verenigde Naties/Internationale gerechtshof.
  Realist, niemand zegt dat mensen met een kleur niet geconyroleerd mogen.worden.bij.de grens. Wanneer er aanwijzingen zijn of sterke vermoedens zijn dat iemand, ongeacht de kleur, met iets strafbaars bexig is, mag die persoon gecontroleerd worden. Maar dat is wat anders dan dat iedereen met een buitenlands uiterlijk, daarom.uit de rij gehaald mag worden. Iedereen met een buitenlands uiterlijk.uit de rij.halen, zou alleen mogen.als men.elk van hen, die na de controle, onschuldig blijkt te zijn, een flinke schadevergoeding betaalt.


  Maak melding

 6. Deze meneer voelt zich superieur. Als er moet worden gezocht naar een verdachte met een bepaald kenmerk zou je iemand met een tatoeage die voldoet aan het signalement ook niet mogen aanspreken want de reactie is voorspelbaar. “ jij zoekt mij omdat je een hekel hebt aan mensen met een tatoeage”. Mensen moeten zich eens wat meer gaan ontspannen en minder haantjes gedrag vertonen. Het zijn bijna altijd donkere mensen met kroeshaar die denken tekort te worden gedaan. En de schade vergoeding is hun drijfveer.


  Maak melding

 7. Keurige uitspraak van de rechter. Die heeft natuurlijk de walgelijke beelden gezien en de leuzen gehoord die door de zwarte racisten bij het Tropenmuseum geuit zijn. Dus dacht deze rechter dat racisme door zwarten is toegestaan dus waarom niet als een persoon zijn beroep uitoefent?
  Kansloze zaak in hoger beroep.


  Maak melding

 8. Johan, je zou gelijk hebben als mensen met tatoeages geboren werden. Als een gekleurde persoon een lidteken heeft dat voldoet aan de beschrijving van het lidteken dat de crimineel Scarface heeft, zal.geen enkel weldenkend mens er bezwaar tegen maken dat gekleurde Scarfaces (al zouden het 10 op 1 dag zijn) uit de rij worden gehaald


  Maak melding

 9. @think twice, zwarte buitenlanders zullen nooit echte blanke Nederlanders worden. Dus zullen ze vaker eruit gepikt worden bij controles vanwege de uiterlijke kenmerken. Buitenlanders die hier bezwaar tegen hebben kunnen altijd terug naar hun eigen land waar ze minder gecontroleerd zullen worden.


  Maak melding

 10. Redneck en Poepejantje @@ Jullie blijven 2 domme ouwe idioten. Poepejantje @@@ Je zwarte idioot gedrag gaat je straks een hartaanval bezorgen kerel. Zie je alleen maar zwarten op die foto pannenkoek? Tussen de marechaussees zitten er ook mensen met dezelfde gedachtegoed als jullie. De wet mensen beschermen tegen Nazi gedrag.Trouwens… Sommige marechaussees zitten ook in de misdaad. Ze worden omgekocht door criminelen. Zo heilig zijn ze dus niet om mensen te beoordelen afhankelijk van hun huidskleur.


  Maak melding

 11. Sangggggg WKN,

  Ik had net mijn “penseel” geslepen om te reageren, totdat ik ontdekte dat ik niet mag reageren op het stuk van meneer Hokstam.
  Men o men, wat een teleurstelling zeg.

  Laat die mensen reageren, dit moet worden uitgesproken, geef ze een podium, als ze maar niet met hun India & Afrika verhalen komen aandraven en niet schelden.

  Zelf ben ik van mening dat racisme bewust wordt aangewakkerd. Het gaat om geen van beide rassen, maar om het met man en macht beschermen van het drugs-territorium. Creëer chaos, want in troebel water is het goed vissen.


  Maak melding

 12. Kleine zakelijke aanpassing en geen probleem voor de impex cartels gewoon vanaf nu witte muilezels inhuren samen met een paar zwarte amateur acteurs die zich verdacht moeten gedragen. Enigste probleem voor de witte muilezels onder druk worden ze rood.


  Maak melding

 13. Deze oproerkraaier moest zijn mond onder het bewind van de dictator Kabila en Olenga opentrekken. Dan had hij zelf ondervonden wat het verschil is om in een vrij land te wonen. Echt een ondankbare hond Congolees.


  Maak melding

 14. @gemma
  De agenten worden erop getraind om verdachte figuren eruit te prikken. Ik ken het hele verhaal niet maar misschien heeft deze man een kort lintje en begin hij meteen te schreeuwen en te schermen met zijn beroep.
  In the USA was hij eerst neergeschoten en dan pas zou hij zijn aangehouden. Hij moet eens de beelden zien van hie rangers in de US op Haitianen jagen. Daar gaat het niet zachtzinnig aan toe. Laat deze organisatie ook daarover een rechtszaak beginnen in de US. Ze worden ronduit uitgelachen. Zonder mop. Wat ik nu wel hoop is dat minder mensen uit Afrika richting racistisch Europa zullen vertrekken. Ijdele hoop toch?


  Maak melding

 15. WAT
  23 september 2021 At 16:02
  think twice de mossad slaapt niet

  Misschien wordt deze terrorist met een drone aanval uitgeschakeld. Hoe ziek moet je in je kop zijn om dit soort opmerkingen te maken?
  Nu hoort men de moraalridders uit Holland zoals Glenn, Henkes, pony en als dat tuig niet.


  Maak melding

 16. Al de bruine Lasede Jantjes moeten eens goed opletten dat de woordvoerder van Controle Alt Delete Dionne Abdoelhafiezkhan en niet Kofi of Kwakoe heet. Hij heeft namelijk niet de illussie dat wanneer Kwakoe en Kofi uit de rij gehaald worden, het Abdoelhafiezkhan en Babulall niet zal gebeuren.


  Maak melding

 17. De volgende stap is blank in rij 1 tot en met 3 alle andere kleuren in rij 4
  In de tram en in de bus blank voorin andere kleuren achterin, behalve in trams waar geen zitplaatsen zijn daar mag je staan waar je wil


  Maak melding

 18. Zo men zich ook zo opwinden als deze Congolees dezelfde behandeling in Brazilië door de policia federal zou krijgen? Ik denk dat iedereen zijn kwebbel zou dichthouden.


  Maak melding

 19. bigi sma:para express:hinkes: glenn: delano:Julie snapen het nog steeds niet: punt1: Ga maar langs de gevangenissen in de hele wereld en vertel mij wat julie daar zien:Meer wit of zwart punt2: ik hoop dat julie het snapen.


  Maak melding

 20. En mijn aso rot buren in Holland grote bek en ruzie zoeken voor de rest schijten ze in hun broek voor de Hollanders echte ratten kijk wat de Hollanders doen. Maar veel allochtone ratten voelen zich niet aangesproken. Ik hoop niet dat als ik als surinamer geboren op vakantie ga dan dat ik lastiggevallen wordt. Veel allochtonen antillianen pakistanen etc doen stoer maar hun durven niets alleen ruzie zoeken met ook allochtonen bij de blanke zouden ze een schop onder hun vette kont krijgen. Dus ook veel allochtonen heel erg aso’s en hatelijk dus ik hou het op bij mij surinaamse afkomst. Want WKN is ook Surinaams world wide.


  Maak melding

 21. delano , jij vindt dat daar op Schiphol het zelfde moet gebeuren als toen in Zuid Afrika , nou jij hebt geen hersenen , en dit zullen de blanken daar op Schiphol nooit doen , wat is er mis mee dat je extra gecontroleerd wordt , wij zijn er ook wel eens uit gepikt , nou als je niets te verbergen hebt ben je zo weer weg en sta je gewoon weer samen met de blanken te wachten op je koffer , en wij hadden de koffers nog eerder dan die blanken en die blanken klaagden niet , dus die oproerkraaiers die in hoger beroep gaan moeten maar eens achter hun oren krabben dat zij de volgende keer door gezicht herkenning er automatisch er uit gepikt worden


  Maak melding

 22. Dat is toch raar? Bommers zijn vaak gekleurde mensen, ga in gevangenis kijken, wie heb je daar in meerderheid? Wie heeft een uitkering? Ga zo maar door. Als je niets te verbergen, wat is het punt dan? Tegenwoordig is alles discriminatie, me mars. Loop binnen de wettelijke lijnen en niets aan de hand.


  Maak melding

 23. Robbie die schreeuwers zijn echt de zwart gekleurde mensen , je zag ze toch die schreeuwers daar in Den Haag waar onze president een rede hield , en hem en zijn vrouw als vuil uitscholden en ook de nazaten van Anton de Kom , nu hebben ze hun de huidskleur ook van ons en velen te schande gezet , wij als we weer een keer gaan vliegen naar Nederland of Amerika als ons AOV verhoogt wordt en wij dan kunnen sparen voor de tickets mogen ze ons best uit de rij halen


  Maak melding

 24. Discrminatie en nederland bestaat al eeuwen,maar dat een rechter die bekent is met de internationale verdragen (mensenrechten) gaat te ver, terecht dat men inberoep gaat
  want dit moet gerechterlyk terug gedraait worden
  de Marechaussee hoor algemeen te controleren en niet op kleur of religie ras en ga zo maar door.


  Maak melding

 25. Of zyn ze de rassen politie geworden, want alles neemt nederlandt over,zo is de huidige ID pas afkomstig uit de tydt van apartheidt in zuidt africa ,de kleurlingen (africanen) moesten verplicht dit by zich dragen als ze een blank gebiedt ingingen, mensen wordt wakker, en je hebt op dit rubriek ook blanke zuidt africanen die hun smerige opvattingen uiten Pas op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.