zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameIn Suriname geboren reizigers mogen 6 maanden visumvrij in het land verblijven

In Suriname geboren reizigers mogen 6 maanden visumvrij in het land verblijven

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft woensdag bekendgemaakt dat in het kader van de verdere versoepeling van het personenverkeer, alsook het faciliteren van de Surinaamse diaspora, met name personen geboren op het grondgebied van de Republiek Suriname, en thans een ander nationaliteit bezitten, te rekenen van 1 oktober 2021, visumvrij mogen afreizen naar Suriname.

Aan voornoemde personen, geboren in Suriname, wordt een verblijf van maximaal 6 maanden op het Surinaams grondgebied toegestaan door de immmigratie-autoriteiten op vertoon van een geldig paspoort.

Het ministerie benadrukt dat middels deze maatregel, invulling gegeven wordt aan de jaarrede van de president van de Republiek Suriname, inzake het duurzaam maken en vergroten van de rol van Diaspora in de ontwikkeling van Suriname.

Voorgaande maatregel zal van toepassing zijn op vreemdelingen die in Suriname zijn geboren en thans een andere nationaliteit dan de Surinaamse hebben en die naar Suriname wensen af te reizen met als doel: toerisme, vakantie en familiebezoek.

De doelgroep moet het paspoort, waarin aangeduid is de plaats van geboorte, of de geboorteakte presenteren aan de bevoegde autoriteiten bij het inchecken voor de vlucht en bij aankomst in Suriname.

Het ministerie van BIBIS maakt verder bekend dat voor vreemdelingen geboren uit ouders die in Suriname zijn geboren en vreemdelingen gehuwd met personen geboren in Suriname, er binnenkort vereenvoudigde procedures bekendgemaakt zullen worden.

Op de betrokken vliegmaatschappijen, reisagenten en alle partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van voornoemde reizigers wordt een dringend beroep gedaan het bovenstaande in acht te nemen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Diaspora, komt u maar. Wij zullen u 6 maanden Lang beroven en uw leven/vakantie op andere manier zuur. U bent van harte welkom. Lof voor deze regering.
  Wij wrijven ons alvast in de handen. Alvast de hartelijke groeten.


  Maak melding
 2. Popo Jantje
  Mijn reactie is neutraal geweest.
  Ik heb al eerder opgemerkt dat er ook goed opgevoede creolen zijn en dat een (groot) deel van de creolen de naam van de goede creolen door het slijk halen. Wanneer gaan ze dat eindelijk inzien. De goeden hebben het erg te lijden onder de kwaden.


  Maak melding
 3. Pope Jantje,

  Heb je geen hindoestaanse criminelen in Suriname?

  Het is bekend dat hindustanen de grote financiële jongens zijn in de handel en door voeren van coke in Suriname en Nederland.

  Wist je dat niet?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 4. @Djamoe,
  Zelf de blinden weten wie de grootste rovers zijn in het land. hindoestanen roven mensen niet met zeer ernstige geweld we weten ieder wie dat wel doen!. Maar goed je hebt dieven in alle soorten bevolkingsgroepen maar we weten zelf welke bevolkingsgroepen ervan houden om mensen met geweld zelf met de dood beroven en mooie en dure spullen willen hebben zonder er moeite voor te doen.


  Maak melding
 5. @Djamoe, als iemand drugs dealt op klein of groot niveau heb ik daar geen moeite mee, dat is ook criminaliteit maar van een ander soort.

  Waarom praten jullie de roofovervallen altijd goed. En waarschijnlijk zijn jullie ook volwassenen die ook kinderen aan het opvoeden zijn. Als ik de doodstraf zou moeten geven aan een crimineel dat komen roofovervallers, moordenaars en verkrachters op de 1e plaats. en drugdealers op de 2e plaats.

  De diaspora en toeristen blijven echt niet weg vanwege de drugdealers maar vanwege de echte wrede laffe rovers die je woning binnendringen. Het zijn net nachtkakkerlakken en ratten.

  Jij kan lekker rusten maar velen hebben geen rust en moeten hun bezittingen continu bewaken.


  Maak melding
 6. Slachtoffer van roof, niemand praat de misdrijven goed. Men heeft het over het generaliseren van een hele bevolkingsgroep.
  Ik ben een zwarte, wil dat dan meteen impliceren dat ik een rover/dief ben.
  Ik verwonder mij slechts, dat jij als slachtoffer, je beklaagd over rovers en dat jij geen moeite hebt met de drugsceiminelen.
  Heb jij wel een morele compas?.
  Kennelijk niet.
  Dus blijf maar mekkeren en zitten met je trauma.
  Ik zou in ieder geval hulp zoeken voor de verwerking.
  Blijf maar selectief zwabberen.
  Jij lijkt mij een persoon, die willens en wetens, mij als dader zou aanwijzen, alleen om het feit, dat ik een zwarte ben.
  Ma goed. Zo ken ik velen met onderliggende trauma,s, die hier denken hun gram te halen en vaak onterecht.

  Wat jou overkomen is, is heel erg en je kan je hele leven last van ondervinden.
  Sterkte toegewenst van een blaka Sranan man.


  Maak melding
 7. Maar het zijn het de blakaman die met justitie aanraking is geweest,neem maar Amoksi,en als ze niet in aanmerking komen voor een benoeming maar de hindoestaan wel omdat hij een schone blad heeft,dan wordt geroepen nepotisme.


  Maak melding
 8. Allen,

  Wat zijn jullie aan het schrijven ?
  Witte mensen lachen ons gewoon uit met jullie beschuldigingen naar elkaar.
  OPLOSSING:
  Criminaliteit hard aanpakken hier in Suriname, maak niet uit wat voor criminaliteit.
  Zelf denk ik dat hiervoor al een plan klaar ligt, uitvoering komt eraan.
  Mensen uit Nederland zullen nu meer naar Suriname op vakantie gaan, en dit is zeker goed voor de economie van Suriname.
  Toerisme is goed voor ieder land.

  SUCCES


  Maak melding
 9. @ari,

  Aan je minderwaardigheidscomplex kan ik helaas niks aan doen, ik ben geen psychiater. Ik heb nergens vermeld dat ik tegen zwarten ben. Ik ben tegen rovers, moordenaars, verkrachters en natuurlijk ook tegen drugsdealer en overige criminaliteit.

  En om toeristen en diaspora aan te trekken in het land, is rovers aanpakken prioriteit en niet de drugsdealers.


  Maak melding
 10. Ari @@ Alles aanpakken. De meeste dieven zijn junks en waarom zijn ze junks? Omdat ze drugs gebruiken en van wie krijgen ze drugs? Van de drugsdealers . Dus alles aanpakken. Punt uit. Op Poepejantje ga ik niet reageren, want hij is een hopeloos dorpgek vol waanbeelden. Hij moet gewoon zijn medicijnen innemen, maar helaas doet hij dat niet, vandaar zijn dagelijkse gefrustreerde hier reacties. Zelf de letters dat hij intypt haat hij , want ze zijn in het zwart. Wegwezen met die idioot.


  Maak melding
 11. De regering moet de steeds erger wordende criminaliteit hard (met wortel en al) aanpakken, niet voor het toerisme, maar om haar eigen burgers een veilig gevoel te geven. Meer geld naar Juspol en het Openbaar Ministerie.
  Het toerisme in deze is bijzaak (al heeft de toerist een andere mening). Voor het toerisme maakt het in principe niet uit hoe groot de criminaliteit is, ze komen toch of ze komen niet.
  Toerisme is belangrijk voor de economie, zorgt voor werkgelegenheid en inkomsten voor de Overheid, maar het beleid van de Overheid moet op hoofdpunten gericht zijn op de eigen bevolking.
  Dé criminaliteit is soms heftig, maar het behoort helaas tot een subjectieve ervaring, al is zo’n ervaring traumatisch voor het slachtoffer en nooit prettig.


  Maak melding
 12. @poenie, “Het toerisme in deze is bijzaak (al heeft de toerist een andere mening). Voor het toerisme maakt het in principe niet uit hoe groot de criminaliteit is, ze komen toch of ze komen niet.”

  Ik ben het zeer oneens met je gedachtegoed.


  Maak melding
 13. Laat even weten wanneer jullie klaar zijn elkaar op hoog niveau racistisch te bejegenen. Want dan kunnen wij in Nederland wellicht op een meer constructieve manier werken aan het probleem van etnisch profileren. Tot dan heeft het helaas geen zin.


  Maak melding
 14. Mooi, 6 maanden als je durf heb , maar eerst moet wat gebeuren aan het verkeer , en aan criminele je kijk constant om je heen, stopt iemand bij het oversteken, wordt je niet beroofd, breekje je benen niet over de straatstenen die overal losliggen, het is gewoon niet fijn.
  Terwijl het zo mooi land is, zo mooi.
  Zeg niet dat er ergens anders niets gebeurd, maar Suriname is zonder dit alles zo verschrikkelijk mooi.


  Maak melding
 15. Karsien olie 23 september 2021 At 13:03
  Je kan gelijk zien dat poepe jantje racis is
  Ding koeli reken na ding ab a kondre rommel hok mih
  Ng een paar maanden a regering fja ooo bos
  ===========================

  Dat hoop ik niet voor het volk van Suriname, ik gun ze een betere toekomst.
  Efu a regering disi bos da na kaka yu nyan èn dan yu kan go lit den kokolampu baka, toch yu nen na karsin-oli.
  Na so a dè…


  Maak melding
 16. Ik zal ze maar Marsmannetjes noemen. Mijn broertje heeft zo’n overval/inval/mishandeling/gijzeling LEVEND afgebracht. Door middel van zijn training vroeger op het werk. ALLEEN JE LEVEN IS OP ZO’N MOMENT VAN WAARDE. Geld en alle aardse goederen zijn op zo’n moment niet relevant.
  Terwijl hij thuis, hij woont een beetje afgelegen, zaten voordat je weet 4 van die Marsmannetjes binnen bij hem thuis. Het eerste wat hij kreeg is een klap op zijn hoofd met een vuurwapen. De ander was met een houwer bewapend, de ander met een hamer en de vierde met een krobal.
  Ze wouden 60.000 euro van hem. Mijn broer heeft al het geld meegegeven wat hij thuis had, alle laptops, alle telefoons, televisie en alles wat nog meer van waarde. Hij gaf 1 van zijn pick-up mee om de spullen/huisraad te vervoeren.
  Zijn pickup vond hij terug op SUNNY POINT. Daar kwamen deze agressieve, bloeddorstige, “WITTE” MARSMANNETJES VANDAAN. Agressieve criminelen. DEZE GASTEN MOET JE GELIJK ZONDER ENIG PARDON DOODSCHIETEN ALS ZE JE ERG BETREDEN. GEEN ENKELE MEDELIJDEN. DIE HEBBEN ZE OOK NIET MET JOUW.


  Maak melding
 17. Gewoon op 1 week na in Suriname verblijven dan een week Frans Guyana en dan weer inchecken in Suriname.
  Als Boyke er .ook voor zorgt dat deze groep ook vastgoed mag aanschaffen als osso ptjieng dan komt er meer schot in de zaak


  Maak melding
 18. Slachtoffer van een roofoverval, zal je ook zo mild oordelen over drugsdealers als een paar van je kinderen verslaaft raken aan hun handel of de pijp uitgaan door een overdosis aan drugs?. Ik heb er alle begrijp voor dat je getraumatiseerd bent door de roofoverval op je familie, maar een drugsdealer is niet minder misdadig dan een roofovervaller.. En bovendien deinzen de meeste drugsdealers er ook niet voor terug heel veel grof geweld te gebruiken als je hen maar eventjes tegenwerkt.


  Maak melding
 19. @Henkes, beide vind ik bijna even erg. In saudi arabie heb op beide de doodstraf. Dat is niet zomaar. Dat zouden ze in Su ook mogen doen.

  De topic ging over het aantrekken van diaspora en toeristen. Wat houd deze groepen tegen om te komen, de drugsdealers of de rovers? Ik persoonlijk ben nooit door een drugsdealers overvallen en met messen bewerkt. Door rovers wel. Als 1 ding mij en vele kennissen tegenhoud om te gaan zijn het niet de drugsdealers. Maar deze discusdie zal nooit ophouden want heel veel mensen willen helaas de rovers beschermen en goedpraten, helaas.


  Maak melding
 20. Gemma, als je niet geboren bent in Suriname en je woont hier (legaal neem ik aan), dan heb je je zaakjes toch in orde? Als je illegaal hier woont, moeten ze je oppakken en zo snel mogelijk.uitwijzen.

  Slachtoffer, geen enkel nette burger wil.rovers beschermen, rovers worden, wanneer ze gesnapt worden, ook.door mensen.die op hen lijken afgetakeld als de politie er niet snel bij is. En drugscriminaliteit, berovingen en geweldsdelicten kan en moet je niet uit elkaar halen omdat ze vaak.hand in hand gaan. Toeristen willen ook.niet komen naar een land als ze weten dat drugsdealers het daar voor het zeggen hebben, omdat per definitie zo’n land onveilig is.


  Maak melding
 21. De problemen stapelen zich maar op, zelfs de criminaliteit wordtop gedeeld, mensen er bestaat niet zoiets als kleine of grote crimineel.
  als je over werkgelegenheidt wil praten, wordt verwezen naar de vorige regering
  mensen die hier gewoon lopen optejutten,en geen band met het land hebben.
  men hoor te discuseren in de positieve zin van het woordt, maar net zo als in het land is het zelfs op dit rubriek Chaos, dit werkt niet, teveel loze beloften en verbiterdheidt


  Maak melding
 22. Sranang welkom in Suriname? Is mooi eindelijk geen visum voor jullie allemaal? Ivm 2 weken verblijf willen mijn familie geen visum aanvragen,dus gaan zij naar Spanje Griekenland Italië? Nu komen zij naar Suriname? Mooi toch.
  Overal in de wereld wordt je slachtoffer van beroving? Dus ook in Nederland? We lesi?
  Suriname is een kleine gemeenschap wij hebben 600.000 mensen
  En inderdaad dat mie brada creool maak het voor het gevoel onveilig?
  Als je op straat loopt? No waka nanga bigi moni en ye chans want ding foefoermang sabi tak a mang dieb abie die we foefoering?
  Alle bevolking groepen doen aan criminaliteit? De ene meer dan het ander? Maar haat en racisme discriminatie? Ano boeng?
  Er zijn ook veel creolen die hard werken en die eerlijk in de maatschappij netjes gedragen?
  Ik geef toe dat creolen het meeste aandeel hebben in overvallen?
  Mensen hoe komen de criminelen aan informatie dat jullie zoveel geld in het bedrijf of in huis hebben?
  Overal in wereld als criminelen weten dat je waarde spullen heb?
  Dan wordt je zeker beroofd?
  Mensen let op je spullen camera moet je ophangen? Geef de dieven geen kans?


  Maak melding
 23. Veel etnische reacties op dit artikel kan wel kloppen maar in nl worden ook overvallen en moorden gepleegd en er is veel etnische haat dus niet alleen su wel etnische ik vind het terecht dat een.politieke leider zijn eigen gemeenschap vertegenwoordig het is een eerlijk systeem sommige bevolkingsgroepen werken hard ook in nl en andere weer uitslapen geen eerlijk systeem maar jammer nergens in de wereld zoiets. Haat en nijd zit zelfs onder eigensoort ook heel erg rotte appels kreunende kont likkers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES