maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSopropo Festival op 24 september in Almere

Sopropo Festival op 24 september in Almere

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 24 september wordt op feestelijke wijze aandacht gegeven aan de bekende groente Sopropo. Dit gebeurt op het uitverkocht Sopropo Festival in Almere (Nederland).

Sopropo is zoveel meer dan alleen een groente, die we goed kennen uit Suriname. Vandaag de dag staat de wereldwijde geliefde groente symbool voor een rijk migratieverleden. “Op dit festival duiken we in de gebruiken en betekenis, gaan we proeven en maken we een koppeling naar het onderzoek Toko van de Toekomst”, aldus de organisatie.

Op Sopropo Festival gaat men in gesprek met chef en kookboekenschrijver Judith Cyrus over haar eigen sopropo-recepten. En er mag ook geproefd worden. Stefan van Hees van De Onrust Stokers serveert zijn unieke Sopropo gin en Howard Komproe, tevens host van de middag, neemt de aanwezigen mee in een BBQ-battle waarin twee chefs het beste BBQ-gerecht met Sopropo proberen te maken.

Verder is er een screening van ‘Melon-A-mer’, een film gemaakt door Sarojini Lewis. Lenno Munnikes van Flevo Campus sluit aan en vertelt over het onderzoeksproject ‘Toko van de toekomst’.

Sopropo, kareila of bittergourd is de bittere groente die qua uiterlijk nog het meest lijkt op een komkommer. De groente heeft een belangrijke rol in talrijke eetculturen over de hele wereld. De groente, waarvan de verkoop in Nederland groeit, wordt ook steeds vaker in de polder geteeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Uitverkocht!

  Nou zeg, dan is dit artikel een beetje overbodig.
  Ik ben benieuwd naar de gin-tonic versie met sopropo.

  De surineds zijn er als de kippen bij, party hier, feestje daar, mailbox vol…pffff

  Wkn, hebben jullie je fesa-QR code al.
  Mijnens in tha pocket!


  Maak melding
 2. @WAT en @POEPE Jantje …………………in mijn tuin teel ik Sopropo, Banta,Antroewa, Klaroen, tomaten,Tajerblad en selderij. Zegt al veel he wat hier in Nederland gewoon groeit met enige moeite laatstaan in SURINAME. Dus ik wil zeggen steek jou handen uit de mouw…een kleine investering en planten maar. Jullie willen alleen oogsten..maar niet planten..STAKKERS.


  Maak melding
 3. Popo Jantje 21 september 2021 At 13:12

  Vergeet niet om bananen te planten.

  ———————————————————————-
  Die bana heb ik in mijn broek zitten Lekker lang, strak en direct…Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Heb ik niks voor betaald of gedaan is a gift from nature to NIGGERS on this earth.
  Hindostaanse vrouwtjes zijn er dol op en ik ben echt niet gierig…BAI.


  Maak melding
 4. Sopropo /of kairaila zeer gezond en lekker groente. Toen ik bij mijn ouders woonde kookte ik vaak. Maar op mijzelf door de buren overlast en woningbedrijf klachten politie van geur en masala etc overlast en van kanker cellen hollanders echte kankercellen en willen hun kankercellen aan mij doorgeven en rot fuck buren kijken met kankercellen ogen bijna kanker gekregen door hun kan ik niet meer zoveel lekkers koken. Ik zou graag ergens willen kopen en eten maar jammer. Iedergeval kook ze en eet ze voor mensen die het wel eten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES